Jump to content

προτασεις για 64bit

skilimavro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

παιδες γεια χαρα!!!

θελω την γνωμη σας για μια αγορα που σκεφτομαι να κανω προς το τελος του καλοκαιριου και αφορα AMD 64...

Βασικα θελω τον τελειο AMD FX53 3.0 η 3.2 αλλα προβληματιζομαι...

1ον) δεν μπορεις να τον βρεις ευκολα

2ον) με χαλαει το γεγονος οτι δεν μπορω να βρω chipset nf3, gigabyte κατα προτιμηση (ειναι ακομα πιο δυσκολα να βρω κι'απο cpu)

3ον) τιμη / αποδοση σε σχεση με απλο 64μπιτο, αξιζει ;;;

4ον) και σημαντικοτερο... θα υποστει o/c

γνωμες σας θελω και για αλλους πιθανους συνδυασμους, και ποσο ευκολα μπορουν αυτα να βρεθουν θεσσαλονικη !!! (σημαντικο αυτο :p )

Μεχρι το τελος του καλοκαιριου πολλα θα αλλαξουν (socket 939) οποτε μην σχεδιαζεις τιποτα απο τωρα

δεν αμφιβαλλω unstoppable αλλωστε ο χρονος ειναι ο καλυερος μας φιλος σε τετοιες περιπτωσεις...

ρωταω για να ειμαι προετοιμασμενος και να εχω και εναλλακτικες προτασεις, δεν μου ειπες ομως την γνωμη σου

Οι FX αυτη την στιγμη εχουν τρελα λεφτα και για μενα δεν αξιζει η αγορα τους. Αν αγοραζα αυτη την στιγμη θα επερνα Abit K8T800 pro (με την προυποθεση να κλειδωσει το agp/pci) και A64 3000+, συνολο καπου στα 350.Με o/c θα χτυπησεις τα ~2.4GHz . Tα μεγαλυτερα μοντελα ειναι ποιο χαμηλα σε σχεση αποδοσης/τιμης,αν θες 1ΜΒ cache πας στον 3200+.

Αρχική απάντηση από unstoppable

Οι FX αυτη την στιγμη εχουν τρελα λεφτα και για μενα δεν αξιζει η αγορα τους. Αν αγοραζα αυτη την στιγμη θα επερνα Abit K8T800 pro (με την προυποθεση να κλειδωσει το agp/pci) και A64 3000+, συνολο καπου στα 350.Με o/c θα χτυπησεις τα ~2.4GHz . Tα μεγαλυτερα μοντελα ειναι ποιο χαμηλα σε σχεση αποδοσης/τιμης,αν θες 1ΜΒ cache πας στον 3200+.

Συμφωνώ δεν αξίζει να δώσεις τοσα χρήματα την παρούσα χρονική στιγμή !

κι'εσεις via προτεινεται ... με τα καινουργια chipset θεωρειται οτι ειναι καλυτερες απο nforce3 ;;;

αρα δηλαδη τα 70 περιπου επιπλεον που εχουν οι gigabyte δεν αξιζει για 64ρηδες ...

οσο για μνημες νομιζω οτι οι pc3200 θα κανουν δουλεια ; η θα πρεπει να παρω ddr-II ( για amd64 παντα)

DDR II και Α64 παει για 2006 , σχετικα με τα chipsets αλλοι υποστηριζουν via αλλοι nvidia, δεν πιστευω οτι καποιο απο τα 2 εχει την πρωτια καθαρα,σταθμιζεις τια αναγκες σου και επιλεγεις.

παιδια αν θελει να παρει Α64 τωρα γιατι να μην παρει? αποψη μου ειναι οτι οταν θελεις κατι το παιρνεις , γιατι να περιμενει? εγω πηρα Α64 λιγο πριν παμε σε 939 και ειμαι αρκετα ικανοποημενος απο αυτο. Παρε Α64 ειναι αψογοι και οι μητρικες τους ειτε Κ8Τ800 ειτε ΝΦ3 ειναι σταθεροτατες. Μην παρεις Gigabyte , προτιμησε SHuttle, Aopen , Albatron και Asus.

Oυτε albatron ουτε asus.Οχι για θεμα μαρκας αλλα chipset.Αν εχεις ΑΤΙ καρτα αυτες οι μητρικες δεν ανεβαινουν καθολου.Φροντισε να εχει οπωσδηποτε nforce3 επανω.Εχει βγει και η msi k8neo με το nforce250...

Και εγω λεω οτι αν θες να παρει κατι να το παρεις τωρα...

ναι και η ΜΣΙ ειναι και σε καλη τιμη , αλλα η ΜΣΙ δεν εχει και τη καλυτερη φημη στο οβερκλοκ.

Κ8Τ800 δεν ενεβαινει ουτε 5 ΜΗΖ αν εχεις ΑΤΙ καρτα(προσωπικη εμπειρια) αλλα αν πας εκει οι 2 μητρικες που προτεινω ειναι αρκετα καλες.

Αρχική απάντηση από Vadergr

.....Φροντισε να εχει οπωσδηποτε nforce3 επανω.....

Εννοειται οτι για o/c θα αποφυγει τα K8T800,αλλα ας περιμενουμε να δουμε αν τελικα θα υλοποιησουν τα locks στο Κ8Τ800pro

Αρχική απάντηση από Vadergr

.....Και εγω λεω οτι αν θες να παρει κατι να το παρεις τωρα...

Αυτο ισχυει γενικα αλλα μερικες φορες καλο ειναι να περιμενεις(οταν προκειται για μικρο χρονικο διαστημα οπως τωρα με το socket 939)

για να παρω κατι τωρα το βλεπω χλομω... κατα σεμπτεμβρη μερια ειναι το πιο σιγουρο

οσο για vga νομιζω οτι μια gf5600xt μου κανει, αλλωστε δεν ασχολουμε ιδιαιτερα με παιχνιδια πιο πολυ με ενδιαφερει για rendenring + authoring

οσον αφορα o/c... εεε κατι λιγο θα πειραξουμε ειναι δυνατον ρε παιδια να εχει amd και να μην το πειραξεις:rolleyes: , αρα δεν παμε για via η τσπ με επιφυλαξεις

απο οικονομικης πλευρας δεν παιζει και ιδιαιτερο προβλημα αλλα να μην μας πιασουν και τον κ...!!! Βλεπω πιο πολυ προς τον Α64 3000+, αυτο ομως που με ψιλοχαλαει ειναι η L1 στο 3200 ειναι διπλασια και η διαφορα τους δεν ειναι και ιδιαιτερα μεγαλη(30-40 νομιζω) αλλα θα δω τιποτα διαφορες η απλα 2-3 fsp επιπλεον ;;;;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.