marios1957 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17, 2011 Aναφορά αφερέγγυου πωλητήΓια να μην ανοίγω διαφορετικό topic,έχω να αναφέρω τον LLLEFTERIS ότι πουλάει χαλασμένα πράγματα και ότι δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του μετα.Αγόρασα απ' αυτόν ένα laptop που δούλευε.Μετά από δύο μέρες σταμάτησε να δουλεύει,του το πήγα πίσω για "έλεγχο" και μου είπε ότι εφ' όσον το πήρα και δούλευε,δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 17, 2011 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Δεν νομιζω πως εχει άδικο απο τη στιγμή που οταν το αγόρασες δούλευε.Δεν ξερω...θεωρω λίγο βαρύ να τον "χαρακτηρίζεις" αφερέγγυο γιατι απο μερος του σου πουλησε κατι που πληρούσε κάποιες προδιαγραφές (σωστη λειτουργια) χωρις να σου κρυψει καποιο ελλατωμα (υποθετω, αλλιως αλλαζει το πραγμα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Απρίλιος 17, 2011 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Κι εγω ειχα κανει δωρο σε φιλο (θα μπορουσα και να χα πουλησει ομως) ενα ps2 ελαχιστα δουλεμενο σε αριστη κατασταση.Μετα απο 5 μερες του χαλασε.Εγω εφταιγα?Οταν παιρνεις κατι χωρις εγγυηση , αυτο ειναι το ρισκο.Αν δε σ αρεσει να ρισκαρεις , παρτο με εγγυηση ή παρτο καινουριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLLEFTERIS Απρίλιος 17, 2011 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Ηρθες και το πηρες το Σαββατο στις 9 του μηνος και το ειδες οτι δουλευει μια χαρα και με πηρες την Τεταρτη και μου ειπες οτι δουλευε μια χαρα του εκανες και τα update και ξαφνικα δεν αναβει.Λογω οτι πουλας ανταλλακτικα και γενικα Laptop εγω δεν μπορω να ξερω τι μπορει να του εχεις κανει.Και γω πηρα απο αγγελια ενα Netbook Acer που οταν βρεθηκα με το παλικαρι να το παρω δουλευε κανονικα και οταν πηγα να το κανω format εδω σπιτι μου δεν ξεκινουσε δεν αναβε καθολου. Φυσικα το εδωσα για ανταλλακτικα ασχετα την χασουρα μου γιατι οπως γραφω οταν μου το εδωσε δουλευε μια χαρα και για αυτο δεν ειπα τιποτα σε αυτον που μου το εδωσε γιατι απο την στιγμη που δουλευε οταν το πηρα δεν μπορει να ξερει αν εμενα μου επεσε νερο η εβγαλα κατι απο πανω για να το βαλω καπου αλλου.Εχω παρει και κινητο Nokia N96 που μετα απο 2 μερες δεν ειχε σημα και φυσικα οταν μου ειπε η Nokia θελει πλακετα το πεταξα στα σκουπιδια.Οπως εγω περνω το ρισκο οταν αγοραζω κατι μεταχειρισμενο χωρις εγγυηση οπως ενα παλιο Laptop ετσι ειναι σωστο να κανεις και συ αλλιως μην αγοραζεις τιποτα που να μην εχει τουλαχιστον 6 μηνες εγγυηση.Φιλικα Λευτερης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Απρίλιος 17, 2011 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Που ξερουμε πχ οτι δεν το χε φουρνισει,οπου αποδεδειγμενα ειναι προσωρινα λυση?παραδειγμα λεω τωρα για να δειξω οτι μπορει να μην τα λεει και ολα ο πωλητης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLLEFTERIS Απρίλιος 17, 2011 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Το πηρε για 180 ευρω με την προυποθεση να κρατησω τον σκληρο 500GB που ειχα πανω και τον επεξεργαστη που ηταν καλος T7700 2.4GhzΓια να μην βγαζω τον σκληρο μου εφερε εναν δικο του 500αρη και εδω σπιτι μου αλλαξαμε τον επεξεργαστη με εναν δικο του που μου εφερε.Ανταλλακτικα να το εκανα θα επερνα περισσοτερα απλα λυπηθηκα κατι που δουλευει μια χαρα και το μονο προβλημα ηταν η νεκρη μπαταρια οπως ειχα γραψει να το κανω βιδες.Θα μπορουσε εδω σπιτι μου να του κανει οσα τεστ ηθελε εγω δεν μπορω να ξερω τι μπορει να του εκανε στο σπιτι του.Επειδη εχω ενα μωρο 13 μηνων και την Δευτερα γεννησε η γυναικα μου εχω πολυ ποιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLLEFTERIS Απρίλιος 17, 2011 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Για το ποσο σωστος ειμαι μπορει να το δει καποιος στο Insomnia που ειμαι με το νικ LLLEFTERIS και στο Emarket με το νικ SadAngels που εχω μονο και μονο θετικες ουτε μια ουδετερη αξιολογηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeroengine Απρίλιος 17, 2011 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Σε καμια περιπτωση δεν φταιει ο πωλητης,ουτε εχει ευθυνες.Εφοσον το τσεκαρες και το αγορασες εν γνωσει σου χωρις εγγυηση ηταν πιθανο να συμβει αυτο,μηχανημα ειναι και χαλαει.Αποψη μου?Ρωτας για εγγυηση,αν δεν εχει... γεια σας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios1957 Απρίλιος 17, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Λογω οτι πουλας ανταλλακτικα και γενικα Laptop εγω δεν μπορω να ξερω τι μπορει να του εχεις κανει.Είσαι μικρόψυχος,εμπαθής και απατεώνας όταν λες ότι το πασπάτεψα εγώ,άλλη δουλειά δεν είχα.Κρίμα στην παραδειγματική αγωγή που πρόκειται να ενσταλλάξεις στα παιδιά σου.Ντροπή σσου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Απρίλιος 17, 2011 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 _____________________________________________________________________Εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να επαναλαμβανουμε τους κανονες πωλησης / αγοραπωλησιων στο δε λαμπ τζι αρε.Στην παραμικρη υποψια εκτροπης του θρεντ σε φλεημ κλπ θα πεσει [ame=http://www.youtube.com/watch?v=imWvxdc4I9U]YouTube - Σαπφώ Νοταρά - Μπουρλότο![/ame]edit : μαριε 1957 δεν προλαβα να ποσταρω και αρχισες τις βρισιες.Τσιμπα μια κοκκινη για αρχη,λιαν επιεικως,επειδη καταλαβαινω οτι εχεις χαλασμενο λαπτοπ κ εχεις σπαστει.Κανονικα θαπρεπε να πας για πασχαλινο μπανιο.Οπως για πασχαλινο μπανιο θα παει οποιοσδηποτε βριζει.ΟΚ,ειπες τι θεμα εχεις με τον πωλητη λεφτερης,θα το λαβει υποψιν του οποιοσδηποτε συναλλαγει στο μελλον μαζι του,βρισιες κλπ δεν χρειαζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios1957 Απρίλιος 17, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Αν δεν είναι προσβολή το ότι με συκοφαντεί ευθέως πως το χάλασα εγώ,τότε καλώς δεν με στείλατε για πασχαλινό μπάνιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 17, 2011 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Αν δεν είναι προσβολή το ότι με συκοφαντεί ευθέως πως το χάλασα εγώ,τότε καλώς δεν με στείλατε για πασχαλινό μπάνιο.Μέχρι στιγμής ο μόνος που έχει προσβάλει είσαι εσύ. Την επόμενη φορά ζήτα εγγύηση από τον αγοραστή ή πήγαινε και αγόρασέ το καινούριο. Από την στιγμή που δούλευε και χάλασε στα χέρια σου, ο άλλος δεν έχει καμιά υποχρέωση να σε καλύψει. Ήσουν απλά άτυχος. Συμβαίνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLLEFTERIS Απρίλιος 17, 2011 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Οπως οταν αγοραζω εγω κατι απο καποιον αλλον ο αλλος δεν μπορει να ξερει τι μπορει να του κανω εγω ετσι και εγω δεν μπορω να ξερω τι μπορει να κανει ο αλλος σε κατι που του πουλησα.Δεν ειπα οτι το χαλασες εσυ και αν εσυ την πατησες μια φορα εγω την εχω πατησει 10 αλλα φυσικα δεν μπορουσα να κανω κατι γιατι χαλασαν στα χερια μου αυτα που πηρα οπως χαλασε και σε σενα το φορητο.Ολοκληρο HD2 εχω πληρωσει 350 ευρω και καθε 3-4 ωρες ηθελε hard reset γιατι δεν δουλευε το digitizer και επειδη το ειχαν φερει απ΄εξω η Ace δεν το επερνε σαν εγγυηση και το εδωσα 150 για ανταλλακτικα.Και τοτε που μου ειχες δωσει 2 κινητο το ενα βγηκε καπουτ στα χερια μου μετα απο μερικες μερες αλλα δεν επεσα χαμηλα να στο φερω πισω. Εγω εχω μαθει να περνω το ρισκο οταν αγοραζω κατι παλιο και φυσικα χωρις εγγυηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Απρίλιος 17, 2011 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Είσαι μικρόψυχος,εμπαθής και απατεώνας.......[ame=http://www.youtube.com/watch?v=xXeDUy6Csyo&feature=related]YouTube - ZOURARIS vs KAKAOUNAKIS[/ame]1:24-1:34Δεν κρατιέμαι , sorry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 17, 2011 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 και εγω δεν μπορω να ξερω τι μπορει να κανει ο αλλος σε κατι που του πουλησα. Πέρα από αυτό, hardware είναι και κάποια στιγμή μπορεί να χαλάσει. Αν εγώ είναι να πουλήσω π.χ. έναν δίσκο σήμερα και αυτός είναι να χαλάσει την Παρασκευή, δεν θα μπορούσα να το ξέρω όπως δεν θα το ήξερε και ο αγοραστής. Αν ανέβαλα την πώληση για μια βδομάδα θα χάλαγε στα χέρια μου. Αν όχι θα χάλαγε στα χέρια του. Αυτό ισχύει και για τα καινούρια και για αυτό υπάρχει η εγγύηση. Αγοράζουμε κάτι χωρίς εγγύηση ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, χαλάει και μετά φταίει ο άλλος; Καθόμαστε τώρα και αναλύουμε το γιατί το 1+1 κάνει 2. (τώρα θα μου θυμίσετε το ανέκδοτο με τον λογιστή ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
marios1957 Απρίλιος 17, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Σε δύο μέρες;Είναι ένας εύσχημος τρόπος ξεστοκαρίσματος σαβούρας αυτού του είδος η αποποίηση ευθυνών,σωστά;o.k. guyz,got the point.Ας ελπίσουμε να είστε πιό τυχεροί εσείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Απρίλιος 17, 2011 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Σε δύο μέρες;Όχι σε δύο μέρες, αλλά στο επόμενο power on. Δεν ξέρεις πότε θα χαλάσει κάτι. Αυτή είναι και η λογική της εγγύησης. Αγοράζω κάτι χωρίς εγγύηση σημαίνει ότι ενδέχεται να το χαρώ μόλις 10 χρόνια ή 10 μήνες ή 10 μέρες ή 10 δευτερόλεπτα πριν αυτό χαλάσει. Αυτό που ζητάς εσύ επίμονα και μάλιστα υβρίζοντας τον άλλον είναι να σου δώσει εγγύηση για κάτι που όταν το αγόραζες ήξερες ότι δεν είχε εγγύηση.Υ.Γ. Πόσες φορές αγοραστές προσπαθούν να παζαρέψουν μια χαμηλότερη τιμή επειδή αυτό που πουλάει κάποιος "δεν έχει εγγύηση"; Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 17, 2011 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Σορυ κιολας, αλλα αγοραζεις κατι μεταχειρισμενο και καποιας ηλικιας. Καποια στιγμη θα κλαταρε. Πηρες το ρισκο και δυστυχως χαλασε.That's life ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Απρίλιος 17, 2011 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Σαφώς και δεν είναι στις υποχρεώσεις του πωλητή να καλύψει τον αγοραστή μεταχειρισμένου προϊόντος εκτός εγγύησης.Έγκειται στην καλή του θέληση, η οποία όμως είναι καλό να υπάρχει στις μεταξύ μας συναλλαγές.Και δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμμένη περίπτωση, αλλά γενικά.Το λεω γιατί βλέπω ότι όλοι είστε απόλυτοι, ενω νομίζω πως περίπτωση από περίπτωση διαφέρει και μπορούμε να κρίνουμε πως θα ενεργήσουμε.Το ''συγγνώμη είστε εκτός εγγύησης'' δια πασα νόσο και πασα .... είναι ψυχρό και απρόσωπο, όπως ψυχρό και απρόσωπο θα ήταν το Χ μεγάλο μαγαζί.Εμείς θέλουμε οι συναλλαγές μας να είναι ψυχρές και απρόσωπες ;Ακολουθεί προσωπική ιστορία :Βάζω σε αγγελία πολύ παλιό σύστημα που είναι σε λειτουργία τη στιγμή της αγγελίας. Μάλιστα αναρτώ την αναγγελία από αυτό.Κυριακή το αγοράζει ενα παιδί από εδω.Τρίτη μου τηλεφωνεί και μου λεει ότι δεν ποστάρει με τίποτα.Του ξεκαθαρίζω ότι θα το πάρω πίσω ότι και να γίνει και του λεω να πάρει το χρόνο του και να εξαντλήσει ολα τα περιθώρια. Του δίνω μάλιστα κάποιες συμβουλές και πιθανές λύσεις.Παρασκευή μου τηλεφωνεί και μου λεει ότι δε γίνεται τίποτα.Παρασκευή τα παραλαμβάνω ολα πίσω και του δίνω τα λεφτά του.Τα στήνω ολα σπίτι και βλέπω ότι η μητρική είχε πεθάνει.Τα υπόλοιπα κομμάτια ήταν λειτουργικά και τα ξαναπούλησα.Θα ήταν σωστό να τον αφήσω έτσι ;Με δεδομένο ότι με ενημέρωσε δυο μέρες μετά. Δε θα το συζητούσα καν αν με έπαιρνε μετα από ενα μήνα ας πούμε.http://www.thelab.gr/arxeio-aggelion-polisis/sxedon-plires-systimataki-84812.htmlhttp://www.thelab.gr/arxeio-aggelion-polisis/hardware-86593.htmlΞαναξεκαθαρίζω ότι δεν παίρνω σε καμμία περίπτωση θέση στην παρούσα διαμάχη γιατί δε μπορώ να ξέρω τι έχει συμβεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Απρίλιος 17, 2011 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 ο LLLefteris έχει κάνει αρκετές αγοραπωλησίες εδώ μέσα και δεν έχω αντιληφθεί κάτι. Στη κατοχή μου βέβαια έχω ένα δικό του μεταλλικό έπιπλο τηλεόρασης που μου χάρισε και το οποίο ήθελε απλά ένα βάψιμο. Και το επιπλάκι αυτό φιλοξενεί την 42άρα πλάσμα εδώ και μήνες και τον ευχαριστώ ξανά.Επίσης τα λάπτοπ είναι περίεργα στο troubleshooting καμιά φορά. Μπορεί απλά να πεθάνουν ξαφνικά χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα....ή όπως είπε κάποιος και παραπάνω να μην πέτυχε το φούρνισμα.Επειδή όμως η αγοραπωλησίες στο thelab για κάτι εκτός εγγύησης είναι καθαρά θέμα συνεννόησης των 2 πλευρών...και μιας και οι 2 πλευρές ειπαν την άποψή τους χωρίς να μπορεί να βγει κάτι περισσότερο, μάλλον το υπερκαλύψαμε το θέμα και πρέπει να κλειδωθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.