Jump to content

Πρόβλημα εγκαταστάσεων στα Fedora

johncsj

Recommended Posts

Μόλις εχθές έκανα μετάβαση από win7--> fedora14. Να σας πω την αλήθεια απογοητεύτητα όταν είδα ότι οι γνώσεις μου στα linux είναι μηδαμινές. :p

Στο θέμα μας τώρα, θέλω να εγκαταστήσω κάποια προγράμματα όπως:

τον flash player της adobe

τον real player (για αρχεία flv,mp3, και κάποια video)

το oppenoffice

ένα οποιοδήποτε cd/dvd burner (που να μπορεί να καίει και .iso αρχεία)

ένα pdf reader

την σουϊτα της Java

και τέλος μια εμπορική εφαρμογή μαθηματικών για τις εργασίες μου... το maple (εάν το έχει πάρει το αυτί σας)(που εφόσον θα την πληρώσω δεν "λέει" να μην μπορώ να την δουλέψω). ;)

Αρχικά, εγώ ξεκίνησα με sudo apt-get install sysinfo (για να βάλω και τις πληροφορίες συστήματος στον υπολογιστή), και μόλις βάζω τον κωδικό μου πετάει το εξής μήνυμα: "johncsj is not in the sudoers file. This incident will be reported."

Ουσιαστικά τι ζητάω από εσάς; Εάν μπορείτε να μου πείτε ποιά είναι η εντολή για την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος, και αφού κατεβάσω όλα τα προαναφερθέντα προγράμματα από το internet, τι ακριβώς πρέπει να γράψω στο τερματικό (ακριβώς) για να εγκατασταθεί το καθένα.

Ξέρω ότι ζητάω πολλά, αλλά οι γνώσεις μου είναι μηδαμινές και περιμένω έστω μία μικρή βοήθεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :D :D

Καταρχήν το fedora χρησιμοποιεί τον yum package manager, όχι το apt-get. Αν θυμάμαι καλά, στο fedora δεν μπορείς να κάνεις sudo (μπορείς να το ρυθμίσεις αυτό βέβαια). Οπότε, δώσε ένα "su" στο τερματικό για να μπεις σαν root και έπειτα "yum install sysinfo".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.