Jump to content

Πώς θα κολλήσω την ψύκτρα;

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω στο ράφι μια παλιά Manli GeForce 2 MX200 αλλά έχει ξεκολήσει ο ανεμιστήρας (δηλαδή εγώ τον ξεκόλλησα αλλά δεν το λέμε). Ήτανε απλώς κολλημένος με την πάστα (ο θεός να το κάνει αυτό το πράμα πάστα) και δεν έχει τρύπες γύρω από το GPU. Δοκίμασα με λίγη Ceramique αλλά δεν κόλλησε. Βέβαια! Τον επεξεργαστή ξέρει να τον κολλάει και να παιδεύεσαι να βγάλεις την ψύκτρα, αλλά όταν θέλεις να κολλήσει... Τέσπα, πώς θα την κολλήσω να μην πάει χαμένη η κάρτα;

Ή στρώνεις ένα στρώμα Arctic και στις τέσσερις γωνίες του πυρήνα στάζεις από μια σταγόνα Logo στιγμής. Εγγυημένο και καθαρό.

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Ή στρώνεις ένα στρώμα Arctic και στις τέσσερις γωνίες του πυρήνα στάζεις από μια σταγόνα Logo στιγμής. Εγγυημένο και καθαρό.

:T:

Μάλλον αυτό θα κάνω...

Οντως η καλυτερη λυση!

Η καλύτερη λύση είναι αυτή που είπε JimmyFox..... όσο για την εποξική ξεκολάει εύκολα,αρκεί να ζεστάνεις την ψύκτρα με ένα σεσουάρ και μετά βγαίνει

εγώ πάντως προτιμώ διάφανη σιλικόνη υδραυλικών. ειδικά μρικές μάρκες είναι τέλειες... κάνουν ένα πολύ λεπτό στρώμα, κολλάνε πολύ ικανοποιητικά και στην αφαίρεση δεν αφήνουν ούτε ίχνος. δημιουργειται ένα λεπτότατο ελαστικό φιλμ σιλικόνης, που φεύγει χωρίς να αφήνει κατάλοιπα...

για πιο απαιτητικά σημεία, έχω βάλει και λίγη κεραμίκ και έχει ανακατευτει, αυξάνοντας την θερμοαγωγιμότητα του μίγματος...

Η σιλικόνη υδραυλικών δεν είναι θερμοαγώγιμη..... εναλακτικά στις 4 γωνίες σιλικόνη και στη μέση ceramique πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο απο την Logo :)

Έι παιδιά, ηρεμία. Την κόλλησα με μια κόλλα τύπου logo στιγμής. Την έβαλα, μια χαρά. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειτε να την ξεκολήσω ξανά!

Αρχική απάντηση από JiMk

Η σιλικόνη υδραυλικών δεν είναι θερμοαγώγιμη.....

φυσικά και είναι

• 4 months later...

To θεμα ειναι οτι θελω να ξαναβγαλω την ψυκτρα μετα...

Οποτε μαλλον θα βαλω 4 σταγονες σιλικονης και artic silver!

@vouda για πες καμια μαρκα...(λιγη ποσοτητα)

Και να μην την κολλούσες δεν νομίζω να είχες πρόβλημα

Συνύθως οι GF2 MX δεν είχαν ανεμιστήρες (μόνο εκείνες τις μικρές ψύκτρες)....

Εγώ έχω μία που την λειτουργώ όυε καν με την ψύκτρα αυτή (η οποία μπήκε κομμένη σε κάτι μνήμες)

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 21:02]

Εγώ έχω μία που την λειτουργώ όυε καν με την ψύκτρα αυτή (η οποία μπήκε κομμένη σε κάτι μνήμες)

Δε την θελω για καρτα γραφικων αλλα για το southbridge!!!

Θα μου περισσεψει το ανεμιστηρακι απο το chipset και θα το βαλω.εκει!!:)

Αρχική απάντηση από Snips

Δεν κατάλαβες, ούτε ψύκτρα είχε. ήταν γυμνό το chip.

• 3 months later...
Αρχική απάντηση από JimmyFox [18-05-2004 22:33]

Παιδιά άλλος ένα ενδιαφερόμενος για κόληση ψύκτρας!

θα 'ηθελα αν μπορείτε να μου διευκρινήσεται τον παραπάνω τρόπο!

Aν κατάλαβα σωστά βάζω μια λίγη artic στο κέντρο του του chip (πχ όπως σε μια CPU) και μετά απλά βάζω και 4 σταγώνες logo στιγμης σε καθε γωνία και ειμαι οκ?

Αντι για artic μπορώ να βάλω ceramic?

Αρχική απάντηση από Tim

Aν κατάλαβα σωστά βάζω μια λίγη artic στο κέντρο του του chip (πχ όπως σε μια CPU) και μετά απλά βάζω και 4 σταγώνες logo στιγμης σε καθε γωνία και ειμαι οκ?

Ακρηβός!

Αρχική απάντηση από Tim

Αντι για artic μπορώ να βάλω ceramic?

Arctic Silver είναι η εταιρία που βγάζει τις πάστες και η ceramic είναι μία από τις πάστες που βγάζει!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.