lefteriz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2011 Σκοπεύω μέσα στον επόμενο μήνα, να προβώ στην αγορά ενός tablet.οι επιλογές μου είναι ipad 2 3G 32GB, motorola xoom , samsung galaxy tab 2 , asus eee transformer και γενικά ότι άλλο έρθει γυρω στα 600-700 , αν και το xoom απ' οτι ξερω βγαινει κοντα στα 800; έχω ήδη iphone 4 , οπότε σκέφτομαι να παίξω με κάτι εντελώς καινούριο, αλλά φοβάμαι μην χάσω την αμεση απόκριση και ευχριστία του iOS.απόψεις, γνώμες, εμπειρίες;; εχει παρει κανεις android 3.0 ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 16, 2011 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 ipad 2 με 2πυρινο και τα μυαλά στα καγκελα...θα έλεγα και xoom αλλα δεν ξερω αν συμφέρει μετα τα παράπονα για τη τιμη και για άλλες τακτικες της μοτορολα+google Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Απρίλιος 16, 2011 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 χωρις να εχω εμπειρια απο τα υπολοιπα που αναφερεις, απο μενα iPad 2! ημουνα την περασμενη εβδομαδα στο apple retail store στο Ντυσελντορφ και επαιξα λιγο μαζι του... γρηγορο, γρηγορο, γρηγορο! το internet-browsing ηταν απλα απολαυση...απλα πηγαινε και δοκιμασε ενα απο κοντα και θα καταλαβεις τι εννοω! στα keynotes, numbers και pages ενοιωσα λιγο σαν τον Tony Stark στο Iron Man... (διαλεγεις φωτογραφια/κειμενο/πινακα και τα κανεις drag-drop-rotate-zoom in/out κτλ με αμεση αποκριση και ταχυτητα...ζωγραφικη με τα δαχτυλα εγω παντως θα το παρω (32αρι 3G) τον Ιουνιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Απρίλιος 16, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 παιδιά εντάξει ξέρω τι περιμένω απ' το ipad 2. απλά μιας και έχω ήδη iphone... λίγο το ότι μ' έχει κουράσει το itunes, λίγο ότι θα χει θέμα το ipad με τα jailbreak (ακόμα δεν έχει σπάσει) έλεγα για κάτι άλλο αλλά άμα ειναι να λαγκάρει και να κολλάει και και ... τότε ναι, ipad Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 16, 2011 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 Εγώ θα προτείνω το galaxy tab 10.1 έχοντας μια μικρή γεύση από το πρώτο galaxy tab. Tα χαρακτηριστικά του είναι απλά respect και το Honeycomb επίσης πολύ καλό απ'ότι λένε. Για μένα, από τη στιγμή που έχεις το iphone αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία και στο συγκεκριμένο συνδυασμό ταμπλέτας/λειτουργικού και δεν νομίζω πως θα το μετανοιώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Απρίλιος 16, 2011 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 iPad 2 και από εμένα! Η ευχρηστία και η απόκριση είναι ένα πολύ μεγάλο + Link to comment Share on other sites More sharing options...
goku_dbz Απρίλιος 16, 2011 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 δεν λεω, καλο ειναι να δοκιμασεις και κατι καινουργιο μιας και εχεις ηδη iphone 4, αλλα μιας και τα λεφτα ειναι πολλα(για 700-800Ε νομιζω θα συμφωνησεις πως ειναι σημαντικο να παρεις την σωστη αποφαση ) θα ηταν καλυτερο να πας να τα δουλεψεις λιγο και μετα να αποφασισεις! υγ: το οτι εχεις ηδη ios phone δεν σημαινει πως κι ενα ios tablet βγαινει εκτος! εχω κι εγω iphone 3gs και σκεφτομουνα κι εγω για κανα android tablet αλλα μολις πηγα και δουλεψα το ipad2 εφυγε και το διλημμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Απρίλιος 16, 2011 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 Το Motorola Xoom μέχρι στιγμής έχει αποτύχει στις πωλήσεις. Δεν δείχνει να ενδιαφέρει και πολύ τους καταναλωτές. Το EEE Tab της Asus θα το απέφευγα. Tablets που υπόσχονται ότι τα κάνουν όλα γενικά δε θα τα πρότεινα. Επίσης τρέχει Windows 7 τα οποία παρότι στο συγκεκριμένο tablet έχουν διαφορετικό Interface (touch friendly) δεν είναι σχεδιασμένα με βάση αυτή τη χρήση. Από tablets με Honeycomb θα πρότεινα το Samsung Galaxy Tab μιας και η Samsung έχει ήδη μία δυναμική μπροστά στις υπόλοιπες εταιρείες (πλην της Apple).Σε γενικές γραμμές θα σου πρότεινα να περιορίσεις τις επιλογές σου σε 2. Στο Galaxy Tab και στο iPad 2, Από τα οποία θα πρότεινα το δεύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starback1416003205 Απρίλιος 16, 2011 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 Εγώ πάντως πριν κανένα τρίμηνο πούλησα το iPad 1 και δοκίμασα Android αλλά όχι με Honeycomb... άντεξα ένα μήνα και ξαναγύρισα στο iPad 1 (δεν έχω πειστεί ακόμα να αναβαθμίσω στο 2). Ίσως είμαι κολλημένος apple-άκιας, ίσως αν δοκιμάσω το Honeycomb να αλλάξω γνώμη, αλλά την άνεση του iOS δεν την βρήκα στα Android και φυσικά βοήθησε ότι δεν με ενοχλούσε το "κλειδωμένο" περιβάλλον του iOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 17, 2011 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2011 Το iPad 2 κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες με τα συνεργαζόμενα καταστήματα να μην προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν την ζήτηση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.Από την άλλη πλευρά, τα νέα για τους ανταγωνιστές δεν φαίνονται και τόσο ευχάριστα παρά τις αρχικές ευοίωνες εκτιμήσεις διαφόρων αναλυτών. Το Motorola Xoom και οι χαμηλές πωλήσεις του είναι ένας από τους βασικούς λόγος που οι ανταγωνιστές έχουν καθυστερήσει την κυκλοφορία των tablets που βασίζονται στο Android 3.0 Honeycomb.Οι κατασκευαστές Android tablets φαίνεται πως έχουν ανησυχήσει από τις πωλήσεις του XOOM οι οποίες δεν ήταν οι αναμενόμενες, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για μόλις 100.000 κομμάτια σε διάρκεια 2 μηνών. Ενδεικτικά, το iPad 1 είχε πουλήσει 1.000.000 κομμάτια σε λιγότερο από ένα μήνα (τα νούμερα των πωλήσεων του iPad 2 δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα).Το πολυδιαφημιζόμενο tablet της Motorola που στα χαρτιά έδειχνε να κερδίζει το iPad 2 δεν κατάφερε να κάνει πράξη τα όνειρα της εταιρείας καθώς σύμφωνα με πηγές του Digitimes από την Ταιβάν και σε αυτό δεν φταίει μόνο η Apple με το iPad 2 αλλά και η ίδια η Google: With Google unable to offer sufficient support to cooperation partners at present, many players have decided to delay the launch of Android 3.0 tablet PCsΣύμφωνα με το Digitimes, η Asustek Computer έχει αναβάλει την κυκλοφορία των Eee Pad Transformer tablets για τα τέλη Απριλίου και Μαίου, ενώ και η HTC ανέβαλε την κυκλοφορία των δικών της Flyer tablets για το 2ο τετράμηνο του 2011: Smartphone vendor HTC has also intended to postpone the date set for volume production of its Flyer tablet PCs as the company has been slow in the purchase of touch panels, pointed out sources at upstream component makers. The company is set to launch the Flyer table PCs in the second quarter.Στις αναβολές αυτές θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ένα ακόμα δεδομένο που έχει επηρεάσει την αγορά, αυτό της φυσική καταστροφή της Ιαπωνίας που έχει οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις βασικών κατασκευαστικών υλικών. Η Apple λέγεται πως παρέκαμψε μέρος του προβλήματος έχοντας προχωρήσει σε προ-πληρωμή με μετρητά των μερών/ανταλλακτικών του iPad 2, ώστε να διασφαλίσει την επάρκεια τους.Γιατί ο ανταγωνισμός δεν έπραξε αναλόγως; Προφανώς η Apple είναι σε θέση να ρισκάρει με μία τέτοια κίνηση καθώς γνωρίζει ότι έχει στα χέρια της ένα tablet το οποίο δεν πρόκειται να μείνει απούλητο στα ράφια των καταστημάτων…iPad 2 και ανταγωνιστικά tablets | iPhone Hellas Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexis2044 Απρίλιος 18, 2011 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2011 Speaking of Xoom vs iPad 2...Apple iPad 2 GPU Performance Explored: PowerVR SGX543MP2 Benchmarked - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 18, 2011 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2011 Εγώ θα προτείνω το galaxy tab 10.1 έχοντας μια μικρή γεύση από το πρώτο galaxy tab. Tα χαρακτηριστικά του είναι απλά respect και το Honeycomb επίσης πολύ καλό απ'ότι λένεΡε συ, και μετά λέτε για εμένα... Θα συνεχίσω να το λέω, μέχρι να σταματήσετε να είστε Anti-Apple..."Λένε"... Τι λένε; Τα πινακάκια; Όλοι τα διαβάζουμε τα πινακάκια. Και; Τίποτε δε λένε... Πάρε το στα χέρια σου να δεις. Να νοιώσεις. Να το δουλέψεις. ΞΕΧΝΑ τα χαρακτηριστικά. Αυτό είναι μόνο όταν συγκρίνεις ΟΜΟΙΑ πράγματα. Πάρτε το χαμπάρι, όταν μιλάμε για iOS, Android, WinPhone, μιλάμε για ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα. Καλώς ή κακώς δεν φτάνουν την αίσθηση που δίνει το iOS τα υπόλοιπα και ξέρεις γιατί; Γιατί απλά είναι σχεδιασμένο να παίζει τέλεια σε 3 συσκευές. Για αυτό. Δεν παίζει σε 100. Όταν αρχίζεις να θέλεις να είσαι συμβατός με όλους, χάνεις την τελειότητα. Διάβασε παραπάνω πόσοι του προτείνουν το 2, που έχουν το 1 κιόλας. Βλέπεις κανέναν να το έχει αγοράσει και να ΜΗΝ είναι ευχαριστημένος; Εσύ λές ότι έχεις μια "μικρή γεύση" από το galaxy. Έλεος... Πάρε το να το δουλέψεις μήνες, να δεις τι κάνει, τι προβλήματα βγάζει, που χολώνει και μετά το προτείνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Απρίλιος 18, 2011 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2011 Και από εμένα iPad 2.Αν και το Xoom φαίνεται να είναι τρελό εργαλείο, αλλά η τιμή του είναι λίγο αποθαρρυντική. Θα μου πεις τώρα, γιατί; το iPad 2 είναι φθηνό;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Απρίλιος 18, 2011 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2011 Και από εμένα iPad 2.Αν και το Xoom φαίνεται να είναι τρελό εργαλείο... Από που φαίνεται, από τα reviews που έδωσε παραπάνω ο alexis2044 ; Γιατί εκεί τρώει χώμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louris7 Απρίλιος 18, 2011 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2011 Εγω το αγορασα πριν 2 μερες το Ipad2 64gb κτλ....Εχω ταυτοχρονα το Xperia X10 Kινητο με 2.1 android.το κινητο το ανεφερα για να σου πω οτι ενα χρονο εχω δει το andoid.Ακομα το ψαχνω.. την ευχρηστια που ειχα με το android ακομα δεν την εχω δει στο Ιpad δηλαδ στο ios συστημα που εχει...Ωστοσο η οθονη του, το multitouch που εχει, τα σπαει. η πλοηγηση στο ιντερνετ, τελεια.το μαρκετ του android το θεωρω πιο καλο και με πιο πολλες free-καλες εφαρμογες.το ipad λειτουργει πολυ με το itunes, για συγχρονισμο κτλ...Ομως αυτα ειναι μια πρωτη εικονα, χωρις να το εχω δουλεψει πολυ.Α. επισης εχω δει ταινιες , εχω διαβασει βιβλια, περιοδικα και η αισθηση ειναι αψογη.Αλλο tablet δεν εχω δει οποτε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Απρίλιος 19, 2011 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2011 Το appstore είναι πολύ ανώτερο του android market.Επίσης οι εφαρμογές που υπάρχουν για iphone δεν συγκρίνονται με του android.Τώρα το ποιες παίζουν καλά σε ipad δεν ξέρω, αλλά πιστεύω όλες θα βγαίνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louris7 Απρίλιος 20, 2011 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2011 Αυτο το εχεις συμπερανει εσυ προσωπικα ή επειδη το "λενε" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 20, 2011 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2011 Ελαχιστη ωρα που εχω δει το market σε σχεση με το appstore μου φαίνεται υποδεέστερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louris7 Απρίλιος 20, 2011 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2011 Ισως επειδη μου συμβαινει το αντιθετο , γι αυτο να λεω οτι το market ειναι καλυτερο. Βεβαια, εδω που τα λεμε, οσο περναει ο καιρος , ολο και κατι καλο βρισκω, αν και παλι, free εφαρμογες δεν λενε και τοσο.. σιγα σιγα... μπορει σε λιγο καιρο να μαι και εγω ενας απο τους φανς του appstore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Απρίλιος 20, 2011 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2011 Σαν το "apt-get install -" του maemo/meego δεν είναι τίποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.