Jump to content

καλημερα παιδια

molwn

Recommended Posts

έχω ένα πρόβλημα με το pc μου είχα εγκαταστήσει ubuntu στα 32 gb του σκληρού μου αλλά δεν δούλευαν σωστά και για αυτό έκανα recover τα windows με το cd τους με την εντολή fixmbr,έγινε το recover αλλά έχασα 32gb του σκληρού μου και από 80 τώρα έχω 45gb πώς μπορώ να τα ανακτήσω????? θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια

τα 32gb προφανώς είτε έχουν μείνει με το file system του linux ή είναι unallocated space και για αυτό δεν τα βλέπεις.

Μέσα από την διαχείριση δίσκων θα δεις το συγκεκριμένο και θα το διαμορφώσεις σε NTFS για να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις ξανά.

Το ιδιο ειχα παθει και εγω στο λαπτοπ που ειχα βαλει τα λινουχ και οταν καταφερα να τα βγαλω μου ειχαν φαει ενα 70αρι απο το σκληρο και δεν μου το εμφανιζε πουθενα.Η λυση για μενα ηταν το easeus partition manager ή και το disk partition magic (την ιδια δουλεια κανει) οπου σου αναγνωριζει ολους τους σκληρους και μπορεισ να τους κανεις παλι σε ntfs μορφη και να τους ενωσεις.Η ιδια δουλεια γινεται και απο windows 7 που το ειχα επιχειρισει παλιοτερα αλλα δεν θυμαμαι ακριβως πως γινεται:)

Μπορείς να κάνεις boot από cd τον linux (ubuntu, mint ότι θες) και να χρησιμοποίησες το GParted ή κατέβασε το GParted Live CD για να αλλάξεις τα partition, προσοχή μην σβήσεις τα windows, πήγαινε εδώ και εδώ για guide.

ωραία....λέει 44,71ntfs σε καλή κατάσταση,28,

54 σε καλή κατάσταση (άγνωστο διαμέρισμα)και 1,27 σε καλή κατάσταση (άγνωστο διαμέρισμα):toomuchne τώρα τη παίζει???;έχω xp

κάτι δεν μας λες σωστά 44,71+28+54= ~126 gb :p λες ότι έχεις 80αρι σκληρό...

lol, oups :o, λοιπόν τα windows όπως λες είναι στο 44,71 (45 δλδ) ntfs και το 28,54 λογικά είναι από τα ubuntu ext3 ή ext4 και το 1,27 το swap? (το root το έβαλες μαζί με το home ?), αλλά για σιγουριά θα ήθελα και εγώ screenshot, anyway μπες στα Link που έδωσα ποιο πάνω ή κάνε αυτό που είπε ο Dant3, good luck

[ATTACH]44252[/ATTACH] θα ζήσει γιατρέ?????lol

Έχεις μόνο τα xp στον υπολογιστή και είναι στο partition "C" έτσι;

Κάνε δεξί κλικ στα 2 τελευταία partitions που δεν έχουν γράμμα (όχι στο "C") και πάτα "διαγραφή".

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει ένα ενιαίο partition το "C" και θα ανακτήσεις ότι χώρο σου έχει φάει δηλ. θα σου δείξει τον πραγματικό χώρο.

δηλαδη διαγραφη λογικου δισκου?

Ναι πάτα "διαγραφή λογικού δίσκου". Αν γίνει μαύρο (unallocated) τότε κάνε δεξί κλικ στο "unallocated" και πάτα ξανά "διαγραφή" για να ενωθεί με το άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.