Jump to content

Aπορίες για W/C

LordOfRings

Recommended Posts

Διαβασα κάποια πραγματα αλλα δεν κατάλαβα πολλα για ολλη την φάση....ΕΙμαι λιγο εως πολύ άσχετος/.....

Οπως μου είπαν σε αλλο thread o Jax χρειάζομαι

μπλοκ (cpu προς το παρόν) ->11

αντλία (Hydor L30II ή Eheim 1250.) απο Pet Shop

σωληνες (διαφανους και σιλικονουχους )

ψυγείο (ford transist 87)

AΠΟΡΙΕΣ: Ford του 87 ?Υπαρχουν τοσο παλια ανταλλακτικα? Αρα θελω ενα τετοιο και 2x120 fans. Πως θα στερεώσω τους ανεμηστήρες? ποσο κανει ενα τετοιο ψυγείο..??

PetShop?? Μαγαζι με ζώα? Εχει και το hacshop απο οτι είδα... ποσο κανει μια τετοια?

το μπλοκ προς το παρον για cpu ποσο πάει...

Σωλήνες τι μεγεθος να είναι ???

Απορίες στην κατασκεύη!

Απο οτι καταλαβα. Συνδέω Αντλια - Ξυγείο - Μπλοκ ..... Η συνδεση παει μονο με τους σωλήνες ε δεν πιστευω να ειναι δύσκολη? (περνω και σφυκτιράκια.)

Οταν θελω να το ανοιξω ανοιγω την αντλια ,οκ? ΟΙ ανεμηστήρες απο που θα πέρνουν ρεύμα απο εξωτερικό μετασχηματιστή ή απο το pc ??

Το τανκ τι ρολο βαράει .??? Χρειάζομαι ????

Εχει κανεις φωτογραφίες να με κατατοπίσει πως περίπου θα ειναι η κατασκευή που σκέφτομαι να κάνω και τι χωρο θα πιάσει /????

Ευχαριστω!...

:worship: :worship: :worship:

Αρχική απάντηση από LordOfRings [Σήμερα, στις 10:28]

AΠΟΡΙΕΣ: Ford του 87 ?Υπαρχουν τοσο παλια ανταλλακτικα? Αρα θελω ενα τετοιο και 2x120 fans. Πως θα στερεώσω τους ανεμηστήρες? ποσο κανει ενα τετοιο ψυγείο..??

Οταν θελω να το ανοιξω ανοιγω την αντλια ,οκ? ΟΙ ανεμηστήρες απο που θα πέρνουν ρεύμα απο εξωτερικό μετασχηματιστή ή απο το pc ??

Εχει κανεις φωτογραφίες να με κατατοπίσει πως περίπου θα ειναι η κατασκευή που σκέφτομαι να κάνω και τι χωρο θα πιάσει /????

Κατσε ρε φιλε δηλαδη ο πατερας μου που οδηγει bmw του '77 τι θα επρεπε να κανει αν καψει καμια φλατζα?:p

Και βεβαια υπαρχουν ανταλακτικα. Το ποσο κανει διαφερει στο που ψωνιζεις! Τους ανεμιστηρες θα πρεπει να φτιαξεις βαση. Δες στους οδηγους/review εδω ακριβως.

Η αντλια δεν εχει και on-off τις περισσοτερες φορες αρα δεν θα το ανοιγεις. Θα δουλευει μονιμα εκτος αν βαλεις ρελε (για μενα αχρηστο). Οι ανεμηστηρες ειναι κατα 99% 12αρηδες των pc.

Το τανκ βοηθα στον εξαερισμο και αλλαγη του νερου μεταξυ αλλων. Οχι απολυτα απαραιτητο αλλα βαλε ενα.

Φωτο κτλ στους οδηγους εδω ακριβως και παλι. Υπαρχει οδηγος watercooling. Ορεξη για διαβασμα να εχεις.

Αρχική απάντηση από LordOfRings

Ναι. Υπαρχουν. Περιπου 50-80, αναλογως που θα το βρεις, αν εχεις γνωστο κλπ. Οι ανεμιστηρες μπορουν να στηριχτουν με πολλους και διαφορους τροπους, εξαρταται απο το αν θα ειναι 2 παραλληλοι ή 1 push/1 pull, μεσα στο κουτι, εξω απο το κουτι. Μη σε απασχολει ακομα το πως θα στερεωθουν, να σε απασχολει που θα μπει το ψυγειο.

PetShop?? Μαγαζι με ζώα? Εχει και το hacshop απο οτι είδα... ποσο κανει μια τετοια?

το μπλοκ προς το παρον για cpu ποσο πάει...

Σωλήνες τι μεγεθος να είναι ???

Ναι. Η Hydor L30 II, ειτε την αγορασεις απο Petshop, ειτε απο καποιο PC shop, η ιδια αντλια ειναι. Οπου την βρεις πιο φτηνα, την τσιμπας. Υπολογιζε 50-60 για την αφεντια της. Για μπλοκ συνεννοησε με Eleven. Σωληνες εσωτερικης διαμετρου μισης ιντσας. Πολυ καλοι (και φτηνοι, 2-2.5/μετρο) οι πρασινοι Eheim απο καταστηματα με ενυδρεια / petshops.

Απορίες στην κατασκεύη!

Απο οτι καταλαβα. Συνδέω Αντλια - Ξυγείο - Μπλοκ ..... Η συνδεση παει μονο με τους σωλήνες ε δεν πιστευω να ειναι δύσκολη? (περνω και σφυκτιράκια.)

Μια χαρα τα καταλαβες, δεν ειναι τιποτα το δυσκολο, ασε που ολο και καποιος θα σε βοηθησει.

Η αντλια δεν χρειαζεται να κλεινει ποτε. Μη ξεχνας οτι ειναι φτιαγμενες για ενυδρεια και εγγυουντε οτι μπορουν να δουλευουν επι 24ωρου βασεως για 1-2-3+ χρονια και δεν κανουν καθολου θορυβο. Το προβλημα μπορει να δημιουργηθει εδω αμα την ανοιγοκλεινεις συνεχεια. Οι ανεμιστηρες θα παιρνουν ρευμα απο το τροφοδοτικο του υπολογιστη σου, εκτος αμα ολοκληρωσεις την συνθεση με 235 ανεμιστηρες, οποτε και πας για εξτρα τροφοδοσια αποκλειστικα για αυτους.

Θετικα του δοχειου (τανκ) ή αρνητικα του κλειστου κυκλωματος (χωρις τανκ):

Μπορεις να προσθετεις/αφαιρεις νερο/αλλες ουσιες με ευκολια, ευκολη εξαερωση, ευκολο γεμισμα, μπορεις να φορεσεις το watercooling στο PC και να το γεμισεις εκει απο το τανκ κλπ

Αρνητικα:

Δεν μπορεις να μεταφερεις ευκολα το κουτι (lanparties, μετακομισεις), σχετικη δυσκολια στην κατασκευη, αναγκη περισσοτερης στεγανοτητας κλπ

Σου ' ρχονται σε λιγο ...

Η απομίμηση έχει γύρω στα 60, το γνήσιο της ford φευγει αρκετά πάνω από 100.. Για να στερεώσεις τους ανεμιστήρες κάνεις πατέντα με κάποιο shroud (click me) μπορείς να κάνεις και από φύλλα αλουμινίου ή απλά να τους στερεώσεις με τσέρκια, δεματικά, οξυγονοκόλληση, ψυχρή σύντηξη, οπλοπολυβόλα νετρονίων κλπ κλπ. ok απλά εννοώ πως δεν υπάρχει de facto μέθοδος, ο καθένας το στερεώνει όπως τον βολεύει...

pet shop, μαγαζί με ζώα (οχι πελάτες-ζώα, ούτε σκυλάδικο) σε ενδιαφέρουν κυρίως καταστήματα με είδη ενυδρείων μια που εκεί πιθανότατα θα βρεις και κυκλοφορητή. Επιλογές για 600 λιτρα/ωρα hydor L20 ή eheim 1048 (γύρω στα 30 και 70), μια κατηγορία πάνω 1200 λιτρα/ωρα, hydor L30 ή eheim 1250 (50 και 100, στο περίπου).

Ένα αξιοπρεπές μπλοκ για επεξεργαστή κοστίζει γύρω στα 50.. Ρίξε μια ματια στο www.watercooling.de που έχει μια σχετική ποικιλία, στείλε και ένα pm στο δικό μας eleven να πάρεις τιμές και από εκεί.

Σωλήνες θα πάρεις ανάλογα με το (ή τα) μπλοκ που θα καταλήξεις, πχ. για του eleven θα χρειαστείς εσωτερικής διαμέτρου 1/2 ίντσας που επίσης μπορείς να προμηθευτείς από καταστήματα με ενυδρεία σε πολυ λογικό κόστος. κλασικό eheim 12/16 με 1.5-2 το μέτρο είναι μια αξιοπρεπής επιλογή να ξεκινήσεις. Ψιλοτσακίζει αν το ζορίσεις, είναι πράσινο λαδί, ημιδιαφανές αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις..Υπάρχουν και σιλικονούχα με 6 το μετρο και 15 και και.. γενικώς λεφτά να έχεις να δίνεις.

Σύνδεση ψυγείο-μπλοκ-αντλία-ψυγείο, για σφυκτιράκια μπορείς να δεις σε είδη κήπου, για μαλακους σωλήνες όπως τα eheim και δεματικά φτάνουν. Αν και στο δικό μου κύκλωμα δεν έχω ούτε ένα σφυκτιράκι ή δεματικό, μια που όλα είναι 1/2 εσωτερικής και εφαρμόζουν τέλεια. Η αντλία τροφοδοτείται από τα 220v ac απευθείας, οι ανεμιστήρες λογικά από τα 12v του psu, εκτός αν αποφασίσεις να τα βάλεις σε ξεχωριστό αν δε τραβάει το psu σου.

Το τανκ βολευει στο γέμισμα, κατα την εξαέρωση.. Απλα γεμίζεις το τανκ και κουνώντας ψυγείο, μπλοκ και αντλία αδειάζεις το κύκλωμα από τον άερα που κόβει τη ροή του νερού αν είναι αρκετός και αυξάνει το θόρυβο καπως στροβιλίζεται, κυρίως μέσα στην αντλία. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς τανκ βέβαια...

Διαβασε και τους οδηγούς του λάμπη..

Οδηγός υδρόψυξης

Δοκιμή τεσσάρων μπλοκ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ..

Η αγορα λογικα θα γίνει τελος Ιουνίου ή και νωρίτερα....

η μπορει να τα περνω ενα ενα ,,,,,

Απορίες;

Πειτε οτι τα περνω και τα συνδέω αντλια ψυγειο block σωλήνες... Το νερο που θα το βάλλω και ποσο νερο???? Χρειάζεται καθάρισμα??? εξαέρωση ?? δηλαδη?? αν χρειαστει να μεταφέρω το pc μπορω να ξεσυνδεσω τα σωλήνάκια ή θα γίνομαι μούσκεμα??

Ολη η κατασκευη θα γίνει εξω απο του κουτι μεσα δεν χωραει τπτ!!!.

καμια φωτογραφια ???

δες τα λινκς που σου έδωσα, μπορείς να βρείς κυψελωτό ψυγείο, 3πλό και χάλκινο και από άλλες μάρκες αυτοκινήτων, αρκει να το ψάξεις λίγο!

ρε, τα λινκ τα κοίταξες?? Το τανκ συνδεέτε πριν την αντλία, με κλασσικά ρακορ και σωλήνες. Εξαέρωση γίνεται αυτόματα απο το τανκ (η μία σωλήνα ρουφά πάντα νερό και η άλλη βγάζει τον όποιον αέρα και το νερό που ανακυκλώνεται. Νερό μέχρι να γεμίσει το κύκλωμα,με την αντλία σε λειτουργία για να γεμίζει το κ΄υκλωμα(δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς!!!) Χωρίς τανκ δεν στο συνιστώ γιατί θα τα κάνεις όλα μούσκεμα και είναι πολύ δυσκολο να έχεις μονίμως άδειο απο αέρα κύκλωμα! Καθάρισμα δεν ξέρω ακόμα, αλλά μία φορά στον μήνα αλλαγή νερού (υποθέτω) και λίγο οινόπνευμα, χλωρίνη ή κάτι τέτοιο για να μην πιάσεις φύκια

Ρε παιδιά.. αν και έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα συστήματα υδροψυξης που έχουν παρουσιαστεί σε αυτό το forum, και πολλά από άλλα

Δεν έχω καταλάβει κάτι

Όταν μιλάτε για ψυγείο αυτοκίνητου τι ακριβώς εννοείτε??

Ένας και μόνο χρηστής ανάφερε κάπου ότι συγκεκριμένα το ζήτησε ως ψυγείο καλοριφέρ αυτοκίνητου

Αλλά θέλω να το διασταυρώσω

Γιατί αν πάω σε ένα συνεργείο και ζητήσω ένα ψυγείο από το τάδε αυτοκίνητο θα μου δώσει ένα που η επιφάνεια του είναι παρόμοια με αυτή της πλαϊνής λαμαρίνας του κουτιού και θα παίρνει λάστιχα της μιας ή μιάμισης ίντσας!

Φυσικά μιλάω για το ψυγείο που αναλαμβάνει τη ψύξη του κινητήρα του αυτοκίνητου

Πώς ακριβώς ονομάζεται αυτό το σημαντικά μικρότερο ψυγείο που εμείς χριζόμαστε για το w/c μας?

Μόνο οινόπνευμα!!! Όχι χλωρίνη!!! Θα οξειδώσεις το ψυγείο και τα μπλοκ σου!!!

Γενικότερα δε πρέπει να αφήνετε οξέα να κυκλοφορούν στο σύστημα σας! ούτε καν λεμονάδα που λέει ο λόγος.

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 17:14]

Ρε παιδιά.. αν και έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα συστήματα υδροψυξης που έχουν παρουσιαστεί σε αυτό το forum, και πολλά από άλλα

Δεν έχω καταλάβει κάτι

Όταν μιλάτε για ψυγείο αυτοκίνητου τι ακριβώς εννοείτε??

Ένας και μόνο χρηστής ανάφερε κάπου ότι συγκεκριμένα το ζήτησε ως ψυγείο καλοριφέρ αυτοκίνητου

Αλλά θέλω να το διασταυρώσω

Γιατί αν πάω σε ένα συνεργείο και ζητήσω ένα ψυγείο από το τάδε αυτοκίνητο θα μου δώσει ένα που η επιφάνεια του είναι παρόμοια με αυτή της πλαϊνής λαμαρίνας του κουτιού και θα παίρνει λάστιχα της μιας ή μιάμισης ίντσας!

Φυσικά μιλάω για το ψυγείο που αναλαμβάνει τη ψύξη του κινητήρα του αυτοκίνητου

Πώς ακριβώς ονομάζεται αυτό το σημαντικά μικρότερο ψυγείο που εμείς χριζόμαστε για το w/c μας?

Όπως το είπες. Ψυγείο καλοριφέρ

ΟΚ!!!! Επιτέλους σιγουρεύτηκα.

Τι γνώμη έχετε όμως για τη χρήση κανονικού ψυγείου κινητήρα?

Πολύ extreme δεν θα ήταν???:devil: Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με ένα υπερκαλοσχεδιασμενο μπλοκ θα έφερνε εκπληκτικά αποτελέσματα! :rolleyes:

Βρες εσυ τροπο να εγκαταστήσεις , να λειτουργήσεις , να ανεχτείς τον θόρυβο απο τον ανεμιστήρα του,και θα σου φτιάξω εγώ το υπερκαλοσχεδοασμενο μπλόκ με οτι σχέδιο νομίζεις εσυ.:p

Περα από την πλάκα δεν χρειάζεσαι τόσο ακραίες λύσεις .Το ψυγείο του καλοριφέρ είνα μια χαρά.Προσεξε να είναι χάλκινο για να γλυτώσεις μερικές εξτρα ενεργειες για την αποφυγη διάβρωσης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.