Jump to content

Προβλημα με Seagate, δεν κανει post το PC

Radious

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα σκληρό δίσκο Seagate ST3750330AS εδώ και τρία χρόνια περίπου. Σήμερα με το που πάω να ανοίξω το PC κολλάει στο post την ώρα που έκανε detecting τις SATA συσκευές και δεν έλεγε να συνεχίσει. Είδα σε ποιο SATA port είχε κολλήσει και αφαίρεσα την συσκευή η οποία ήταν ο προαναφερθέντας σκληρός. Μετά που τον αφαίρεσα ο υπολογιστής bootαρε κανονικά. Ξέρω ότι θα μου πείτε να τον στείλω για RMA (έχει 5 χρόνια εγγύηση). Επειδή όμως έχω κάποια αρχεία που θα ήθελα να κρατήσω, μήπως ξέρει κάποιος ένα τρόπο να σώσω τα αρχεία μου πριν τον στείλω RMA? Δεν φαίνετε να έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα και όταν είναι συνδεδεμένος κάνει τον συνηθισμένο θόρυβο όποτε δεν έχει σπάσει κάτι μέσα στο δίσκο. Το πιο πιθανό να είναι η PCB του δίσκου. Έχει αλλάξει κάποιος την πλακέτα δίσκου? Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου?

δοκίμασε επίσης, αφού εκκινήσεις το pc να τον συνδέσεις εξωτερικά ώστε αν παίζει, να πάρεις τα αρχεία σου και να τρέξεις κάποιο διαγνωστικό για να δεις (δούμε) τι γίνεται

Μετά, αναλόγως και τι θα σου βγάλουν τα προγράμματα, μπορείς να κάνεις χρήση της εγγύησης ;)

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :). Έχω αλλάξει το καλώδιο. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα, μετά άλλαξα το SATA port. Επίσης δοκίμασα να τον συνδέσω την ώρα που ήμουν στα windows αλλά τίποτα δεν δούλεψε. Καμία άλλη ιδέα?:wall: Περιμένω να μου έρθει και ένα docking station μήπως δουλέψει εάν συνδεθεί μέσω USB.

Αν δεν κάνω λάθος, είναι της "γνωστής" 11th generation, οπότε περαστικά σου...

Ψάξε εδώ στο φόρουμ για σχετικά tutorials μήπως και σώσεις κάποια από τα αρχεία σου...

Εγώ πάντως δεν τα είχα καταφέρει, καλή σου επιτυχία...

Στα Windows δεν τον βλέπει ούτε η διαχείριση δίσκων;

Ναι δεν τον βλέπει στη διαχείρηση δίσκων :weep:

Αν δεν κάνω λάθος, είναι της "γνωστής" 11th generation, οπότε περαστικά σου...

Ψάξε εδώ στο φόρουμ για σχετικά tutorials μήπως και σώσεις κάποια από τα αρχεία σου...

Εγώ πάντως δεν τα είχα καταφέρει, καλή σου επιτυχία...

Είχαν βγει ελαττωματικοί? Υπάρχει κάποιο σχετικό link?

πράγματι ανήκει στην προβληματική σειρά με ένα πρόχειρο ψάξιμο. Firmware Update for ST3500320AS, ST3500620AS, ST3500820AS, ST3640330AS, ST3640530AS, ST3750330AS, ST3750630AS, ST31000340AS

Για δες τι firmware γράφει πάνω στην ετικέτα

Έχει το SD15. Δοκίμασα να κάνω firmware update αλλά χωρίς αποτέλεσμα :wall:

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις πλέον κατά τη γνώμη μου είναι να μιλήσεις απευθείας με τη seagate για RMA

link: http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/h-seagate-anagnwrizei-tous-ellatwmatikous-7200-11-a-59675.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.