Jump to content

---->Ευρεση αξιοπιστου U P S<-----

greekfragma

Recommended Posts

Τα περισσότερα ups δεν μπορούν να σηκώσουν συσκευές με επαγωγικά φορτία όπως τρυπάνια, σκούπες και ανεμιστήρες. Είναι κατασκευασμένα για φορτία ωμικά-χωρητικά, όπως pc, οθόνες κλπ...

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply
  • 2 months later...

Επειδή το ανεμιστηράκι του Mustek ups είχε αρχίσει να μου τη δίνει στα νεύρα, το αφαίρεσα (Y.S.TEch FD1260255B-2A), αλλά φοβάμαι μήπως υπερθερμανθεί το ups αν το συνδέσω τώρα κι αναρωτιόμουν αν θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα πρώτα ένα νέο αθόρυβο ανεμιστηράκι 60άρι...κινδυνεύει χωρίς ανεμιστήρι;;

...τί λέτε;;

Αρχική απάντηση από vgiozo

Επειδή το ανεμιστηράκι του Mustek ups είχε αρχίσει να μου τη δίνει στα νεύρα, το αφαίρεσα (Y.S.TEch FD1260255B-2A), αλλά φοβάμαι μήπως υπερθερμανθεί το ups αν το συνδέσω τώρα κι αναρωτιόμουν αν θα ήταν καλύτερα να έπαιρνα πρώτα ένα νέο αθόρυβο ανεμιστηράκι 60άρι...κινδυνεύει χωρίς ανεμιστήρι;;

...τί λέτε;;

Αδελφέ έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Καλά το ανεμιστήρι πως το έβγαλες; Δε βαράει το μπαζεράκι; Τελοσπάντων. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα ανταπτοράκι από 60 σε 80 και να βάλεις ένα αθόρυβο 80άρι ανεμιστήρα. Α! Αυτή η χαζομάρα πρέπει να έχει μέσα μικροελεγκτή ή κάτι τέτοιο και αυξομειώνει την ταχύτητα του φαν! Μη το αφήσεις χωρίς ανεμιστήρι γιατί ζεσταίνεται. Αν αγοράσεις αντάπτορα πάρε και σε μένα έναν γιατί δεν έχω ευκαιρήσει!!! Χεχε! Όσο για το dsl εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα (dsl in a box). Ούτως ή άλλως ένα φίλτρο είναι...(πυκνωτάκια και πηνεία) μη φανταστείς...

Όταν έγραψα το παραπάνω, δεν είχα δοκιμάσει να το συνδέσω στο ρεύμα ακόμη...

...έχεις δίκιο, ανάβει το κόκκινο φωτάκι και η συσκευή "διαμαρτύρεται" εντόνως...διαμαρτύρεται επίσης μετά απο λιγο αν σταματήσεις το ανεμιστηράκι με το χέρι...το έκανα για να σιγουρευτώ ότι όλη η φασαρία προερχόταν απο το ανεμιστήρι κι όχι απο κύκλωμα...ίσως ακούγεται χαζό αλλα είπα να δοκιμάσω...

...δεν νομίζω ότι χωράει αντάπτορας με 80άρη, είναι λιγο στενάχωρα τα πράγματα...ένα πολύ πιο ήσυχο ανεμιστηράκι μάλλον θα κάνει τη δουλεια...

Εγώ πάντως από το Mustek είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μόνο μια φορά δεν την πρόλαβε τη ΔΕΗ αλλά ήτανε ανώδυνη αλλιώς δεν κατάλαβε τπτ

Best buy imo

...δεν νομίζω ότι χωράει αντάπτορας με 80άρη, είναι λιγο στενάχωρα τα πράγματα...ένα πολύ πιο ήσυχο ανεμιστηράκι μάλλον θα κάνει τη δουλεια...

Από την έξω μεριά εννοούσα. Φαντάζομαι ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα. Αν το φτιάξεις με 60άρι πάντως και είναι ήσυχο ενημέρωσέ με... Καλά μαστορέματα! Αν και πιστεύω ότι δε θα κάνεις δουλειά γιατί το είχα λύσει και εγώ και η τάση που δίνει στον ανεμιστήρα είναι περίπου 8-9 volt. Αποψή μου είναι ότι 60άρι στα 9 volt θα κάνει πάλι φασαρία. Όχι σα το μαμά βέβαια αλλά θα κάνει...

Θέλει κι ειδικό αντάπτορα για να συνδεθεί στη πλακέτα ο ανεμιστήρας...η υποδοχή είναι για τρίπινο αρσενικό, αλλά πιο λεπτό απ' αυτό πχ έχουν οι μητρικές για τον ανεμιστήρα του τσιπσετ...

πού θα βρούμε τέτοιο;; Μπορεί να γίνει βέβαια και κανα κόψιμο-ράψιμο στα καλώδιο, αλλά δεν είμαι εγώ για τέτοια...

..ο πιο ήσυχος 60άρης που βρήκα λίγο που κοίταξα ήταν 24db...βρήκα και έναν sharkoon στο eshop - που συνήθως είναι ήσυχοι - αλλά δεν έχει λεπτομέρειες για θόρυβο κτλ.

...Θα μπορούσε ίσως να μπεί και μια αντίσταση...στην ιστοσελίδα της YStech είδα ότι οι 60άρηδες λειτουργούν με 7-12volt...αλλά και πάλι θέλει παρέμβαση που δεν μπορώ να κάνω εγώ...και το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο...ακούγεται πολύ έντονα και το μοτεράκι του 60άρη

Μπορεί να γίνει βέβαια και κανα κόψιμο-ράψιμο στα καλώδιο, αλλά δεν είμαι εγώ για τέτοια...

Καλά μην ελπίζεις να βρεις... Μάλλον θα γίνεις εσύ για τέτοια. Χεχε!!!

Αν είναι να μάθω, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά απ' το να βάλω χέρι στον παρόντα χρόνο και να κάνω κάποια ζημιά, καλυτερα να το πάω σε κάποιον ηλεκτρολόγο εδώ στη γειτονιά...

..προτιμώ να το φτιάξω, απ' το να το σκοτώσω μισοτιμής για να πάρω fanless...μια χαρά κάνει τη δουλειά του...

Αν είναι να μάθω, δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά απ' το να βάλω χέρι στον παρόντα χρόνο και να κάνω κάποια ζημιά, καλυτερα να το πάω σε κάποιον ηλεκτρολόγο εδώ στη γειτονιά...

..προτιμώ να το φτιάξω, απ' το να το σκοτώσω μισοτιμής για να πάρω fanless...μια χαρά κάνει τη δουλειά του...

Ρε συ είναι πολύ εύκολο. Αν θες πήγαινε σε ηλεκτρολόγο αρκεί να μη σου πάρει λεφτά. Απλά κόβεις τον κονέκτορα και τον συνδέεις στον καινούριο ανεμιστήρα. So simple!!! Μη σε αγχώνει! Μόνο αδελφέ να το βγάλεις από την πρίζα!!! 220V είναι αυτά!

εγω δουλευω με ενα INFORM GUARD 1200VA και πανω εχει τα εξης

500watt τροφοδοτικο(τα τραβαει σχεδον ολα...)

2 TFT 19 &17

τηλεοραση καθοδικου σωληνα 29 ιντσων

πολυμηχανημα

ηχεια 500 watt (logitech)

ποντικι(logitech)

τηλεφωνο ασυρματο

2 φωτιστηκα με φθοριου λαμπες

4 λαμπες σποτ

isdn

κινητο

(καμια φορα και dremel)

συνηθως τα φωτα με τηλεοραση και και ηχεια πανε πακετο

μια μερα που δεν ειχε ρευμα μου την εδωσε και τα ανοιξα και ακουγα μουσικη (περιπου 15 λεπτα θα ειχε φτασει θαρω)

κανει συχνα διακοπες εδω που μενω

αλλα οντως με την ηλεκτρικη σκουπα με εγκατεληψε το ατοιμο....

αλλα ενα reboot και δουλεψε κανονικα το πουλακι μου

το φερνει το pcstore και στοιχιζει περιπου στα 100 ευρω(η 120...δεν θυμαμαι)

η αλλη εμπειρια ειναι οτι ειχα παρει μια Μαλακ..α απο το ALEX PAK που ελεγε οτι ηταν online 1000va

και δεν δουλευε η μουφα

και το πηγα πισω και μου λενε να το παω μονος μου στη παληνη για σερβις

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ

τελικα εβαλα τα 100 ευρω στο κω!@# μου και ησυχασα

αυτα απο μενα

επισης δουλευει στην αθηνα ενα inform guard 1000 με τα ιδια περιπου(και ισως και λιγα παραπανω)

Αρχική απάντηση από gocu

εγω δουλευω με ενα INFORM GUARD 1200VA και πανω εχει τα εξης

500watt τροφοδοτικο(τα τραβαει σχεδον ολα...)

2 TFT 19 &17

πολυμηχανημα

ποντικι(logitech)

τηλεφωνο ασυρματο

4 λαμπες σποτ

isdn

κινητο

(καμια φορα και dremel)

Μια πληροφορία για όλους. Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστή αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Τουλάχιστον έτσι γνωρίζω εγώ. Επειδή τα ups βγάζουν τετραγωνικό παλμό (όταν πέρνουν ρεύμα από τη μπαταρία πάντα, τα line interactive) δεν ενδείκνυται να δουλεύουν με συσκευές που έχουν συμβατικά τροφοδοτικα γιατί υπάρχει κίνδυνος για υπερθέρμανση των πηνίων. Τα τροφοδοτικα υπολογιστών, οθονών κλπ είναι παλμοτροφοδοτικά όπως θα γνωρίζετε οι περοσσότεροι φαντάζομαι, οπότε δεν έχουν πρόβλημα. Για έναν ενισχυτή όμως δεν είναι ότι καλύτερο... Όποιος εχει διαφορετική άποψη ευπρόσδεκτη...

dimpar αυτες τις λεπτομεριες κανω αυτο το καιρο στο λαμπ των κυκλωματων και μου εχουν φαει τη ζωη ...(μαζι με ενα καρο αλλα μαθηματα...)

δεν αναιρω αυτο που λες (μιας και δεν εχω ακομα τις γνωσεις....χαχαχα)

απλα για πανω απο 1 χρονο ολα βαινουν καλως

και αμα θελετε το πιστευετε, εδω που μενω(ενα χωριο εξω απο τα χανια) εχει πανω απο 5 διακοπες την εβδομαδα

πραγματικα...

απο κει και περα μακαρι να μαθω και εγω ολουςτους τυπους...και να ξερω να απαντησω τεκμηριωμενα....

ακομα και αν ειναι ετσι τοτε γιατι ολα ειναι οκ και στις περιπτωσεις που εχω διακοπη...?

Αρχική απάντηση από gocu

ακομα και αν ειναι ετσι τοτε γιατι ολα ειναι οκ και στις περιπτωσεις που εχω διακοπη...?

Το σίγουρο είναι ότι αυτό που λέω δε σου δημιουργεί 100% πρόβλημα. Ρισκάρεις να συνδέσεις έναν ενισχυτή 1000 Ευρώ σε ένα ups;;; ’σε που οι περισσότερες συσκευές που αναφέρεις έχουν παλμοτροφοδοτικά. Απλά το αναφέρω γιατί κάποιος μπορει να πει Α! πηρα ups να τα συνδέσω όλα επάνω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!!! Δεν είναι απόλυτο αυτο. Δεν έχω προσωπική πείρα επάνω στο θέμα, δε μου έχει συμβεί κάτι κακό, αλλά γνωρίζω ότι άλλο ημίτονο και άλλο τετράγωνο! Το να πάθεις ζημιά μπορεί να είναι ζήτημα χρόνου. Αν και πόσο μπορεί να δουλέψει μία συσκευή με ups 10 λεπτά - μισή ώρα. Ίσως δεν είναι αρκετή να γίνει η ζημιά. Παρόλαυτα το ρίσκο είναι μεγάλο...

gocu στο ιδιο χωριο μενουμε(εμενα)!

5 διακοπες ειναι λιγες!Με βροχη και αερα να περιμενεις παραπανω!!

Οντως εισαι πολυ τυχερος αν εβαλες ολα αυτα πανω στο ups και δουλευουν ακομα!Πολυ πιο τυχερος δε αν δεν ηξερες οτι μπορεις να τα παρεις στο χερι!Αν και υπαρχουν ups που βγαζουν ημιτονοειδη εξοδο δεν πιστευω οτι το συγκεκριμενο με 120€ εχει!!Καλο παντως για την τιμη του!

Δες και πμ!

Αρχική απάντηση από gocu

πολυμηχανημα

ποντικι(logitech)

4 λαμπες σποτ

(καμια φορα και dremel)

Καλό θα ήταν τα παραπάνω να μην τα έχεις. Οι λάμπες δεν έχουν πρόβλημα να μείνουν πάνω, αλλά δε βλέπω το λόγο να σου τρώνε ενέργεια. Το logitech(ΜΧ1000? ) λογικά χρησιμοποιεί το ρεύμα για να φορτίσει, οπότε ούτε αυτό θέλει να είναι σε ups. Η τηλεόραση για 29" και καθοδικού θα τραβάει πολύ. Τα ηχεία γενικότερα μην τα βάζετε σε ups, όπως επίσης τα πολυμηχανήματα. Τέλος είναι θάνατος για τα ups που δεν το υποστηρίζουν μηχανές με επαγωγικό φορτίο, όπως το dremmel.

Όλα αυτά που σου είπα μπορείς να τα βάλεις άφοβα στο surge protection του ups σου.

Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 10:56]

Όλα αυτά που σου είπα μπορείς να τα βάλεις άφοβα στο surge protection του ups σου.

τι ειναι αυτο ρε φιλε ?

εχει τετοιο?

εμενα εχει 2 εξοδους σουκο και εκει εχω βαλει 2 πολυμπριζα και τα εχω τιγκαρει με τα πραγματα...

για πες...για πες

Καλά είναι 1200VA και έχει μόνο 2 εξόδους; Και μαμώ τις μάρκες η Inform... το apc μου είναι 1000VA και έχει 6 εξόδους στη μπαταρία και 2 surge.

Surge είναι μπρίζα με προστασία μόνο από υπέρταση, ειδικά για να συνδέεις συσκευές που δεν πρέπει να μπουν σε ups.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.