Jump to content

Ηθικο διλημμα..

Tsakonas

Recommended Posts

Αχεμ...

μπορεί απο την άλλη του άνθρωπα να του κάηκε η γούνα απο καμία αμοιβή δικηγόρου (ξέρετε τώρα: κακός γείτονας, άτιμη σύζυγος, κτλ κτλ κτλ) και να αποφάσισε να ρεφάρει πουλώντας ντιβιντιά.

Άλλωστε όπως ειπώθηκε για ότι ζητάει δινει αποδείξεις οπότε:

α) κάνει καλό στα εσοδα του δημοσίου

β) Επειδή χρόνια τώρα πάιζει η ''ευχή'' ''στους γιατρούς/δικηγόρους να τα φάς'', δεν πρέπει κάποιος να τα ''φάει'' και απο αυτούς ??

οντως ωρες ωρες σκεπτομαι μηπως αισθανεται καποιου ειδος κομμαντο που αποκαθιστα την κοινωνικη αδικια...

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply
οντως ωρες ωρες σκεπτομαι μηπως αισθανεται καποιου ειδος κομμαντο που αποκαθιστα την κοινωνικη αδικια...

Ο Ρομπέν των ντιβιντιών

Βαλτον να κάνει λογαριασμό στο TheLab και να ποστάρει στο παρών topic.

Να ακούσουμε και την εκδοχή του για να αποφασίσουμε

εγώ λέω να μην τον καρφώσεις ακόμα.

κάνε ένα log με τις εργασίες που κάνει

πόσα χρεώνει και πόσο θα έπρεπε να χρεώνει, για κανα μήνα.

μία μέρα του το δείχνεις και του λές : ή μου κόβεις μερίδιο ή σε καρφώνω

στον προϊστάμενο (αν δεν είναι κι αυτός στο κόλπο).

νομίζω αυτό θα έκανε κάθε τίμιος έλλην και θα έχεις και το σεβασμό του.:T:

σιγουρα, τιμιο, αλλο ποιο θα ειναι το τιμιο μεριδιο που θα σου κοψει? ενα τεταρτο?μισο?ποσο? και αν δεν τα βρειτε εκει, εσυ που του ξηγηθηκες τιμια κ με σεβασμο τι θα κανεις, θα τον καρφωσεις?

σιγουρα, τιμιο(??!?!?!??!??!??!), αλλο ποιο θα ειναι το τιμιο μεριδιο που θα σου κοψει? ενα τεταρτο?μισο?ποσο? και αν δεν τα βρειτε εκει, εσυ που του ξηγηθηκες τιμια κ με σεβασμο τι θα κανεις, θα τον καρφωσεις?

τίμιος honest, reputable, α/θυ/ουδ τίμιος, τίμια, τίμιο ['timios, 'timia, 'timio]

που ενεργεί με τιμιότητα -δίκαιο τρόπο

Σε περίπτωση που ξεχάσαμε τον ορισμό της τιμιότητας.......ή τον ταυτίσαμε με το 'ξέρω-πολλά-πλερώ-και-μενα-να-τη-βολέψω-αλλιώς-σε-έδωσα'......

εσυ τι πιστευεις οτι το εννοω, αλλα ας μου απαντησει καλυτερα αυτος που το εγραψε η αυτοι που συμφωνουν μαζι σου..

εσυ τι πιστευεις οτι το εννοω, αλλα ας μου απαντησει καλυτερα αυτος που το εγραψε η αυτοι που συμφωνουν μαζι σου..

@juno12 μίλησα εγω... εσύ έκανες black humor ( αλλά επειδή βάζω στοίχημα ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που σε πήρανε τις μετρητοίς, βάλε ένα emoticon next time :) )

@juno12 μίλησα εγω... εσύ έκανες black humor ( αλλά επειδή βάζω στοίχημα ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που σε πήρανε τις μετρητοίς, βάλε ένα emoticon next time :) )

δεν αναφερομουν σε εσενα bill, συνεχιζω να αναφερομαι στο βασιλειο του likelihood.

Να βαλω emoticon σε τι, στην τραγωδια? νομιζεις οτι κανω πλακα?

edit@mellodos: να κανεις αυτο που θελει κ ο ιδιος, ετσι απαντας κ το ερωτημα σ.

Ο σωστός και τίμιος ΙΤ δένει & δένεται σε μια εταιρεία με συμβόλαιο* προκαθορισμένης διάρκειας.

Αυτο συμφέρει και τις δύο μερίες. Αφ'ενός γιατί βρέξει-χιονίσει, το χρήμα θα κυλίσει (holy rhymes, Batman!) και αφ' εταίρου ειναι ένδειξη σωστού επαγγελματία ο οποίος δεν πάει να δαγκώσει μια εταιρία.

Θεωρώ επίσης πως μια εταιρία ειναι άξια της μοίρας της αν δεν μπορεί να βρεί εναν τίμιο συνεργάτη (περι αυτου πρόκειται ουσιαστικά και ο ΙΤ) και ας κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Στην περίπτωση του καραφλού agent, θα τον προειδοποιούσα οτι έχω πάρει πρέφα τι είδους λαμόγιο ειναι και πως αν δεν αλλάξει τροπάριο άμεσα, θα εισηγηθώ να απομακρυνθεί προτείνωντας αντικαταστάτη.

*εστω και τυπικο, σαν ενα είδους εχέγγυο. Μια δηλωση του Ν.105 αρκεί.

Αυτοί οι τύποι πάντα μου έδιναν την εντύπωση πως μετά από τόσα χρόνια δεν ξέρουν ότι είναι λαμόγια.

Ποιο ηθικό δίλημμα ρε Τσακ? Εδώ με ανεργία στο 20% σχεδόν, υπάρχει κόσμος που ψοφάει στην κυριολεξία για μια δουλίτσα κι ένα μεροκάματο. Κάθεστε και συζητάτε 5 σελίδες τι; Αν είναι σωστό ή αν έχει λόγο;

Τις προάλλες πέτυχα πρώην συνάδελφο να εργάζεται πλέον σε αλυσίδα retail ως part time υπάλληλος 4 ωρών για 400€, να μένει τουλάχιστον 6-7 ώρες μπας και τον προσλάβουν, να έχει μωρό παιδί και τα έξοδα να τρέχουν.

Τώρα που το σκέφτομαι, πάω να του πω αυτή την ιστορία, να γελάσουμε μαζί. Κρίμα να συζητιέται 10 μέρες αυτό το θέμα και έξω να υπάρχουν 100άδες ή 1000άδες παιδιά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ενώ ο κάθε αετονύχης κάνει ότι γουστάρει.

Είναι ντροπή επίσης να βλέπω κόσμο που δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και κόσμο να σκέφτεται τρόπους να κλέψει τον κλέψαντα.

Είναι ντροπή επίσης να βλέπω κόσμο που δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές, αλλά και κόσμο να σκέφτεται τρόπους να κλέψει τον κλέψαντα.

Αυτό είναι το σωστό και το επισημαίνω, τα υπόλοιπα που ανέφερες δυστυχώς η ευτυχώς και επειδή είναι λογικό

να υπάρχουν διαφορετικές ιδεολογίες εμπίπτουν σε τομέα ηθικής.

Ο καθένας θα συνεχίσει να έχει συναισθηματισμούς και μια προσωπική αντίληψη για το σωστό και το λάθος,

μα η ηθική αποδεικνύεται, δεν είναι στα λόγια, γιαυτό και η συζήτηση όλων των σελίδων: ο λόγος που φέρεται σα λαμόγιο και μετά φυσικα...οι συνέπειες.

Ποιο ηθικό δίλημμα ρε Τσακ? Εδώ με ανεργία στο 20% σχεδόν, υπάρχει κόσμος που ψοφάει στην κυριολεξία για μια δουλίτσα κι ένα μεροκάματο. Κάθεστε και συζητάτε 5 σελίδες τι; Αν είναι σωστό ή αν έχει λόγο;

Τις προάλλες πέτυχα πρώην συνάδελφο να εργάζεται πλέον σε αλυσίδα retail ως part time υπάλληλος 4 ωρών για 400€, να μένει τουλάχιστον 6-7 ώρες μπας και τον προσλάβουν, να έχει μωρό παιδί και τα έξοδα να τρέχουν.

Τώρα που το σκέφτομαι, πάω να του πω αυτή την ιστορία, να γελάσουμε μαζί. Κρίμα να συζητιέται 10 μέρες αυτό το θέμα και έξω να υπάρχουν 100άδες ή 1000άδες παιδιά που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ενώ ο κάθε αετονύχης κάνει ότι γουστάρει.

μην του την πεις ακομη την ιστορια γιαννη μου.

ρωτησα "αυτον απο που τον προσλαβαμε ,πως τον βρηκαμε??"

(ετοιμαστειτε για την απαντηση)

παλι καλα που τον βρηκαμε,γιατι ο προηγουμενος μας εκλεβε,καθε τρεις και λιγο αλλαζε ολοκληρο το πισι και μας εβαζε να αγορασουμε καινουριο με κανα 1000ρικο...

Εμ πες του, newsflash, δεν σωθήκαμε 50% έκπτωση στο κλέψιμο μας έκανε!

• 1 month later...

ενα μυστηριο πραγμα ρε παιδι μου.Ολα τα πισια του γραφειο εχουν απο 2 συσκευες DVD και μονιμως η μια δεν λειτουργει καν...εβγαλε τετοιο προβλημα και το πισι του bawsss και ηταν ετοιμος να χρεωσει γκαζιλιονς για καινουριο ΔΒΔ..βαζω ενα στοιχημα πως απλα εχει τραβηξει το ρευμα...και κατα συμπτωσιν -τι καλος ανθρωπος πουναι βρε παιδι μου- τα ups που χαλανε καθε τρεις μηνες,φερνει το καινουριο και κουβαλαει το παλιο μαζι με την συσκευασια του για να το πεταξει...Φυσικα σημερα το "χαλασμενο" τουπα να το αφησει στο γραφειο για να το τσακωνομομπαιλ.

Δεν τον καρφωσα εντελως ,απλα ειπα στο bawss να μην ξοδευει τιποτα για τα πισια πριν με ρωτησει.Οποτε μαλλον το ελυσα το ηθικο μου διλημμα

Αν ήμουν στη θέση σου θα τον κάρφωνα τόσο άσχημα, που όποιος κατάφερνε να τον ξεκαρφώσει θα γινόταν βασιλιάς της Αγγλίας. Ρε μαύρο στα λαμόγια ρε.

Γιατι να τον καρφωσει; Καλυτερα τωρα,να γελαμε και εμεις !!!

(παντως αν ειναι να βρεις μπελα και να καθεσαι να κανεις και σερβσις στα πισια του γραφειου,καλυτερα καρφωσε τον αδιστακτα)

"δεν κατεβαζω τσοντες,κειμενα γραφω ,τι δισκο να χρειαζομαι"

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ:help:

ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ:help:

offtopic:

εχω δει αρχειο .txt στο ΥΠΕΘΑ να ειναι 98GB!!!! αυτο βεβαια ηταν θεμα εκτυπωτη που περναγε μεσα στο txt οτι ηταν για εκτυπωση.

• 8 months later...

Ο @ρχιδ1ς βαριοταν να φτιαξει κατι στο δικτυο και εγραφα για μια υποθεση ,μιση ωρα πριν το δικαστηριο βρηκα ενα στοιχειο που θα ΤΣΑΚΙΖΕ τον αντιδικο ,εγραφα πυρετωδως με τον φοβο μηνκαθυστερησω,αλλα το πισι μου δεν απλοανταρε στο μαστερ σερβερ τις διορθωσεις που κανα και πηγα στο δικαστηριο χωρις τις τελευταιες διορθωσεις.Ευτυχως τελευταια στιγμη δεν εγινε το δικαστηριο....Θα τον δωσω ασαπ χασαπ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.