Jump to content



Ηθικο διλημμα..


Tsakonas

Recommended Posts

  • Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Πάντως τσέκαρε μήπως ο εργοδότης σου θέλει να εμφανίζει έξοδα για το γραφείο και αντί να χάσει αυτός τη δουλειά του χάσεις εσύ τη δική σου.

(Αν και από ότι είπες του μίλησες....:p )

Link to comment
Share on other sites

Πες του οτι ακουσες για ενα καινουριο πολυ σταθερο λειτουργικο, Ubuntu; Ντομπου; καπως ετσι λεγεται... πόσο κοστίζει και τι αδειες χρειαζεται, να το αγοράσει για να το βαλουμε σε ολα τα PC στο γραφειο.

Link to comment
Share on other sites

Πάρε ένα λάπτοπ να μην έχεις και εσύ πρόβλημα, να κρατήσει και αυτός τη δουλειά, να έχουν προβλήματα και οι άλλοι συνάδελφοι και να είσαι και ο καλύτερος του γραφείου. :p

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει δεν είναι καλό να χάνει κάποιος τη δουλειά του. Όμως αυτό πρέπει πρώτα να το σκέφτεται αυτός που με πονηρό τρόπο την κάνει. Ο κλέφτης και ο ψεύτης λένε τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Ίσως έχει χαρεί αρκετά που με τις ψευτιές του έχει βγάλει πολλά ή λίγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σήμερα έτυχε να διαβάσω το thread... Βλέποντας στον τίτλο "ηθικό δίλημμα" και να το έχει ξεκινήσει δικηγόρος, θεώρησα ότι μιλάτε για σενάριο ταινίας. Κάθισα και το διάβασα όλο από περιέργεια. Καταλαβαίνω τις απόψεις όλων και αυτών που θέλουν να τον σταυρώσουν, αλλά και αυτών που τον δικαιολογούν. Ακόμα και του Τσακ, που δεν τον έχει δώσει ακόμα. Το πράγμα είναι τόσο απλό όσο και πολύπλοκο.

Ναι, καταλαβαίνω, υπάρχουν χιλιάδες τίμιοι άνεργοι που θα ήθελαν μια ευκαιρία να πάρουν λίγο γάλα στο μωρό τους. Πόσο μάλλον τη στιγμή που τη θέση καταλαμβάνει κάποιος που είναι ανέντιμος. Είναι όμως;

Για να διευκρινίσω, δεν το βλέπω εγώ έτσι, αλλά θα μπορούσε να το βλέπει αυτός. Για ποιούς εργάζομαι; Για δικηγόρους, που κυκλοφορούν με ακριβά αμάξια, ωραίες γκόμενες, τρώνε σε εστιατόρια με 80€ το άτομο και περνάνε τα ΣΚ στη Μύκονο ή την Αράχωβα. Από την άλλη, "εγώ" τα βγάζω πέρα με δυσκολία κι έχω πει το ψωμί, ψωμάκι με αυτούς που μας κυβερνάνε, που αρκετοί είναι και δικηγόροι.

Τι κάνω; Παίρνω ένα χαρτζιλίκι. Τους λείπει; Όχι. Οπότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Βοηθάω κι ένα φίλο που έχει μαγαζάκι να κάνει κάποια πώληση κι είμαστε όλοι χαρούμενοι. Από την άλλη όμως, κλέβω μια κοπελίτσα που παίρνει ένα μισθό για να της φτιάξω το pc. Γιατί, επειδή δουλεύει με τους δικηγόρους την εκδικούμαι; Ή είμαι απλός απατεώνας και δεν κάνω διακρίσεις;

Προσωπικά είναι δύσκολο να πάρω θέση. Παρέχω αυτή την υπηρεσία σε φίλους και γνωστούς και σπάνια θα πάρω χρήματα. Συνήθως η αμοιβή μου είναι να με κεράσουν το βραδυνό, όσο θα είμαι εκεί και θα φτιάχνω. Καλώς ή κακώς, μπορεί να χαλάω την πιάτσα, αλλά συνήθως ξεκινάει από το "αργεί λίγο στα Windows, μπορείς να το δεις;", όπου δε χρεώνεις κάτι και καταλήγει να τρως ώρες εκεί, γιατί δεν αφήνουν άλλον να τα πειράξει ή είσαι η εύκολη και δωρεάν λύση. Οπότε, φαινομενικά, τη στιγμή που εγώ όχι μόνο δεν κλέβω, αλλά το κάνω και δωρεάν, είναι φυσικό να πω, "διώξτε το καθίκι και πάρτε έναν τίμιο".

Προσωπικά τι θα έκανα; Θα τον έπιανα να του μιλήσω. Θα του εξηγούσα ότι δεν είμαι άσχετος, βλέπω τι κάνει και θα ζητούσα το λόγο. Είναι απλός απατεώνας ή του παίρνει η τράπεζα το σπίτι και μαζεύει από όπου μπορεί ακόμα και ανήθικα; Μετά θα του έβαζα ένα δίλημμα. Θέλεις να παραμείνεις αλλά αλλάζοντας συμπεριφορά, ή θέλεις να καταλήξεις μια κάποιο ποινικό στο μητρώο σου; (έχει και την ευκολία ο Τσακ) Σε περίπτωση φυσικά που αρχίσει τα μα μου και δικαιολογίες του κώλου, με σκοπό να τη βγάλει λάδι, έχουμε και στο Λάμπη πολλά αξιόλογα κι έμπιστα παιδιά που θα ήθελαν τα 50€ το μήνα...

Όπως είπε και κάποιος γνωστός, σχετικά πρόσφατα, "ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"

Link to comment
Share on other sites

Πολυ προσφατα μου ζητησε ενας γνωστος να περασω απο τα γραφεια της εταιριας του για καποια προβληματα που ειχε με τους υπολογιστες.

Μηχανηματα turbo-x εποχης του 2006 με μητρικες albatron πανω κλπ.

Ασχετα με τα προβληματα που του παρουσιαζαν τα μηχανηματα ο γνωστος-πελατης μου ανεφερε πως ενας τεχνικος παρελαβε και τους 3 υπολογιστες για αναβαθμιση.

Βλεπωντας τους υπολογιστες η 1η μου απορια ηταν "τι σκ@τ@ αναβαθμισε ο τυπος)

Τον ρωτησα αν ακομα εχει παραστατικα απο το πλαισιο.

Μεσα στα κουτια υπηρχε οτι και στα παραστατικα ΠΛΗΝ pci kaρτων δικτυου (οι onboard λειτουργουσαν κανονικα στο μεταξυ)

Οποτε ο τεχνικος απλα του προσθεσε καρτες χωρις λογο στη ουσια..

Για καθαρισμα αντικατασταση θερμοαγωγιμης κλπ ουτε λογος.

Τι αλλο εκανε ? αααα ναι ΦΟΡΜΑΤ...

Περασε και στα τρια μηχανηματα σπασμενα win 7 και προγραμματα αξιας (κατα τα λεγομενα του γνωστου - πελατη 1500ε WOOOOW )

Ναι εκανε backup τα αρχεια του πελατη και τα ξανα εριξε μεσα μετα τη εγκατασταση.

Φτανουμε και στο ωραιοτερο κομματι της υποθεσης, η χρεωση για τη εργασια...

Εχουμε και λεμε, ανταλλακτικα αναβαθμισης 300ε και ΜΟΛΙΣ 100ε εργασια...

Ναι, ΟΧΙ ΣΥΝΟΛΟ.... για το καθε μηχανημα...

300+100*3... Για προσθηκη 3καρτων δικτυου, backup & restore, εγκατασταση σπασμενου λειτουργικου και προγραμματων.

Like a baaaws :nothing:

Link to comment
Share on other sites

Για δικηγόρους, που κυκλοφορούν με ακριβά αμάξια, ωραίες γκόμενες, τρώνε σε εστιατόρια με 80€ το άτομο και περνάνε τα ΣΚ στη Μύκονο ή την Αράχωβα. Από την άλλη, "εγώ" τα βγάζω πέρα με δυσκολία κι έχω πει το ψωμί, ψωμάκι με αυτούς που μας κυβερνάνε, που αρκετοί είναι και δικηγόροι.

:hehe: :hehe:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=fwXRD-ix5mQ]Tzoulia Alexandratou - Stohos Ine Ta Lefta - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

στο γραφειο, σκαναρω με το ιπαντ, βλεπω wifi με το ονομα του γραφειου.

oh hai του λεω, δωσε μου τον κωδικο

"ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ WIFI ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ WIFI ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΠΟΥΧΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΟΥΑΗ ΦΑΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΡΟΥΤΕΡ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 2431 ΕΥΡΩ+ΦΠΑ"

WUT?

ψαξε ψαξε στο network του γραφειου, βρηκα μονος μου το password, θα του ριξω τρελλο τρολλαρισμα...

Link to comment
Share on other sites

στο γραφειο, σκαναρω με το ιπαντ, βλεπω wifi με το ονομα του γραφειου.

oh hai του λεω, δωσε μου τον κωδικο

"ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ WIFI ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ WIFI ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΠΟΥΧΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ,ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΟΥΑΗ ΦΑΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΡΟΥΤΕΡ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 2431 ΕΥΡΩ+ΦΠΑ"

WUT?

ψαξε ψαξε στο network του γραφειου, βρηκα μονος μου το password, θα του ριξω τρελλο τρολλαρισμα...

Έλα πες την αλήθεια.

Είναι η μασκώτ του γραφείου έτσι?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μουρχεται σημερα με ενα φυσερο ολο χαρα " ηρθα να ξεσκονισω τα πισια του γραφειου γιατι αμα μαζευουν σκονη θα εκραγουν κλπ"...

Δουλευα προσηλωμενος, για πλακα κλεινω το πισι και του λεω "ξεσκονισε και το δικο μου"

Τι το θελα, ερχεται σε δυο λεπτα οτι δηθεν χτυπησε ο σκληρος....

Δεν κρατηθηκα εβαλα τις φωνες κ ειχε το θρασος να μου βγαλει και γλωσσα....εμεινα χωρις πισι γραφειου ειμαι περιεργος να δω τι τιμολογιο θα φερει αυριο για σκληρο 40 gb... Αναμενω καμμια 200αρα με 300αρα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.