Jump to content

Νέος SSD - Προτάσεις και συμβουλές

vic

Recommended Posts

Με ενδιαφέρει να αγοράσω έναν SSD. Και πολύ άργησα από ότι φαίνεται. Απευθύνομαι λοιπόν στους μεγάλους guru των SSD (:p). Πρώτα από όλα στο μέλλον θα υπάρξει αναβάθμιση σε Sata 3. Αυτό που θα με ενδιέφερε δεν είναι οι απόλυτες επιδόσεις σε επίπεδο nanosecond, αλλά η σταθερότητα. Να μη χρειάζεται να έχω όλη την ώρα το νου μου για format, secure erase και τα σχετικά. Ακούω πάντως στο forum πολύ καλά λόγια για τον Samsung 470. Και τέλος αξίζει να πάρω κάποιον SSD τώρα αμέσως; Να περιμένω κάποια καινούρια φουρνιά; Καινούριο firmware;

Σας ακούω.

Απ' όσο έψαξα και στα υπόλοιπα thread με SSD μάλλον ο Samsung 470 είναι μία επιλογή, ενώ επίσης θα σκεφτόμουν και τους καινούριους Intel. Έχω όμως κάποιες απορίες. Μιας και θα αποκτήσω στο μέλλον μητρική με SATA 3 υπερισχύει ο Intel 510 (με βάση τα κριτήρια του 1ου ποστ) από τον Samsung; Είμαι μια χαρά και τον 320 να φανταστώ; Μήπως αξίζει να περιμένω και άλλο για κάτι καλύτερο που έχετε στο νου σας; :hmm:

Intel 320 ή Samsung 470. Ασε τα sata3 και κοιτα την ουσια. Ο 510 μονο seq παει καλυτερα, το οποιο δεν σε νοιαζει οταν ψαχνεις δισκο λειτουργικου. Επισης δες αυτο το thread, θα σου λυσει πολλες αποριες :

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/agora-ssd-vertex-3-or-not-93380.html

Το έχω διαβάσει όλο το άλλο thread. Ανάμεσα στον 470 και τον 320 οι διαφορές είναι ελάχιστες; Πρώτον από επιδόσεις (στο 4K αν δεν κάνω λάθος) και δεύτερον με ενδιαφέρει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο απροβλημάτιστος (ακούω στο άλλο thread πολύ καλά λόγια για τον garbage collector του Samsung). Και μία τελευταία ερώτηση. Ξέρουμε αν θα φέρει το Πλαίσιο είτε τον Samsung είτε τον 320; (καθαρά λόγω πιστωτικού προτιμώ από εκεί)

Intel 320 ή Samsung 470. Ασε τα sata3 και κοιτα την ουσια. Ο 510 μονο seq παει καλυτερα, το οποιο δεν σε νοιαζει οταν ψαχνεις δισκο λειτουργικου. Επισης δες αυτο το thread, θα σου λυσει πολλες αποριες :

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/agora-ssd-vertex-3-or-not-93380.html

Λοιπόν λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω μερικές τελευταίες απορίες. Οι Samsung 470 και Intel 320 μπορούν να αγοραστούν μόνο από το εξωτερικό. Έχοντας όμως πιστωτικό από το Πλαίσιο ένας Intel 510 βγαίνει πιο φθηνά από τους παραπάνω SSD. Άρα φαντάζομαι πως η καλύτερη επιλογή τηρουμένων των αναλογιών είναι ο 510. Εκτός όμως αν οι διαφορές είναι πραγματικά αμελητέες και κρατήσω τα χρήματα για κάτι άλλο.

To θεμα ειναι οτι εχουν δοκιμαστει στους Intel τα μεγαλα μοντελα 300gb.

Ποιος μας λεει οτι τα νουμερα δεν θα ειναι διαφορετικα στα 160gb ?

Οπως εγινε με τον Vertex 240 vs 120 !!!!

Τα νουμερα ειναι διαφορετικα στον 160GB. Στα writes ειναι πιο κατω. Και στη σειρα 510 και στη σειρα 320.

@victor. 320 series υπαρχουν στην Ελλαδα.

http://www.skroutz.gr/c/88/esoterikoi-sklhroi-diskoi.html?keyphrase=intel+320

post-51-1416075139,5655_thumb.jpg

post-51-1416075139,6406_thumb.jpg

@victor. 320 series υπαρχουν στην Ελλαδα.

Οι τιμές των 320 είναι παρόμοιες με τιμές εξωτερικού. Αυτό που λέω στα παραπάνω ποστ είναι το εξής. Μιας και έχω πιστωτικό στο Πλαίσιο μου βγαίνει πιο φθηνά να πάρω έναν 510 συμπληρώνοντας χρήματα, παρά ολόκληρο το ποσό για έναν 320 ή 470. Και το ερώτημά μου είναι. Μήπως οι διαφορές των SSD είναι αμελητέες και αξίζει να πάρω έναν 320 ή 470 κρατώντας το πιστωτικό για κάτι άλλο;

ΥΓ. Για όσους άλλους ενδιαφέρονται για το thread αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο ότι οι καλύτερες επιλογές είναι είτε ο Intel 320 είτε ο Samsung 470.

Βασικά μην ξεχνάς ότι ο 510 δεν έχει intel controller. Εγώ αυτή τη στγμή θεωρώ την αγορά ενός sata II ssd πολύ καλύτερη σε σχέση με έναν sata IIΙ, αφού δε κερδίζεις σχεδόν τίποτα σε πραγματικές συνθήκες, προς το παρόν.(Κυρίως όμως γιατί οι vertex 3 βγήκαν ψιλο-μάπα :p ) Επίσης το Π λογικά θα φέρει intel 320, οπότε θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το πιστωτικό σου, αν καταλήξεις βέβαια σε αυτόν.

Η δικιά μου ερώτηση είναι, όμως, μήπως συμφέρει ο 510 λόγω των 34nm nand μνημών σε σχέση με τα 25nm του 320;

Άμα θες να μην χαλάσεις πολλά χρήματα και σου φτάνουν τα 60gb μπορείς να κοιτάξεις και τον vertex 2 αν και είναι λίγο παλιός.Τα νούμερα δεν είναι τα απόλυτα που μπορείς να βρεις αλλά προσωπικά από τότε που μπήκε δεν έχω προσέξει καμία καθυστέρηση και είναι και σχεδόν γεμάτος.9gb free

post-12934-1416075139,9997_thumb.png

post-12934-1416075140,0339_thumb.jpg

Παιδια help.

Απο την μια α)samsung 470 128gb στα 250 ευρω απο την αλλη β) intel 320 160gb στα 270ευρω.

Αν ειχα win 7 θα πηγαινα σιγουρα για intel , αλλα εχω vista και δεν θελω να αλλαξω λειτουργικο φετος (θα παω κατευθειαν σε win 8 του χρονου)Τον samsung τον κοιταω γιατι το gc δουλευει αριστα και σε windows vista.Τι λετε??

γ)Στο ebay βρηκα samsung oem 470 256gb καινουργιο στα 320 ευρω με τα μεταφορικα αλλα 1)δεν εχει εγγυηση

2)και το κυριοτερο φοβαμαι μην πεσω τελωνειο γιατι ο πωλητης ειναι εκτος ευρωπιακης ενωσης.Αποστολη θα γινει με ems.

Τι λετε??

α)?β)?η να τολμησω το γ??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.