hitech444 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2011 Γειά σας και καλώς σας βρήκα, Μου είπαν ότι δίσκος απο καμμενη μητρική παίζει σε άλλη μητρική, χωρίς επανεγκατάσταση των Windows, αν ισχύουν 3 πράγματα: 1) Ιδιος Επεξεργαστής 2) Ιδια συχνότητα λειτουργίας 3) Ιδίου τύπου μνήμη Τι λέτε; Συμφωνείτε; Εγω περίμενα και το chipset να παίζει κάποιο ρόλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Απρίλιος 9, 2011 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2011 Πρώτον, αν μιλάμε για windows, θα αποφασίσει πιθανότατα (ίσως όχι πλέον) ότι είναι παράνομη εγκατάσταση από μόνο του. Δεύτερον, θα πρέπει το o bootloader να είναι πάνω σ'αυτόν τον δίσκο σετάρισμενος για αυτόν τον δίσκο όπως θα τον έχεις στην καινούρια μητρική.Τα 1, 2 και 3 είναι ανοησίες.Το chipset πράγματι παίζει ρόλο γιατί ίσως να μην αρέσει στην εγκατάσταση το καινούριο και να σε παιδέψει με τους drivers για φχψ λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Απρίλιος 9, 2011 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2011 Οποιος στο είπε, μεγαλος μάστορας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 9, 2011 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2011 Tα points που σου είπαν όντως δεν ισχύουν. Αν παίζει κάτι ρόλο (στο αν θα bootαρει) αυτό είναι το chipset.Από εκεί και πέρα έχει σημασία και για ποια windows μιλάμε. Πριν λίγο καιρό άλλαξα on the fly δισκους σε δύο φορητούς (ο ένας είχε Vista και ο άλλος 7) και παίξαν μια χαρά και τα δύο μηχανάκια μετά την αλλαγή.Επίσης, πάνω σε αυτό που λέει ο MadCatMk2, δεν θα σου βγάλει ότι το λειτουργικό είναι παράνομο. Αυτό αν δεν κάνω λάθος γινόταν στα ΧΡ και απλά σου ζητούσε να ξανακάνεις activation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hitech444 Απρίλιος 9, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2011 Ευχαριστώ MadCatMk2,Συμφωνώ, πρέπει ο bootloader του δίσκου να διαβάζεται απο τον controller της νεας μητρικής. Το εχω κανει στην πράξη αυτό, αλλιώς παίρνεις μπλέ οθόνη... Αυτό που είχα βρεί κάπου παλιότερα στο internet αλλά δεν το έχω κάνει είναι: Να αντικαταστήσω κάποιο(α) αρχείο(α)/Ρυθμίσεις στη Registry ώστε ο δίσκος να διαβάζεται απο τον καινούργιο controller. Εχει ασχοληθεί κανένας μ'αυτό; Είμαι περίεργος να δω αν παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hitech444 Απρίλιος 9, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2011 Απαντάω στον εαυτό μου,Εδω πρέπει να εγκαθιστουν τα ΧΡ καινούργιο bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 9, 2011 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2011 Εκτός από το chipset που πρέπει να είναι το ίδιο ή παρόμοιο εκείνο που παίζει σημαντικό ρόλο είναι και η ρύθμιση του sata controller.Αν στο παλιό ήταν σε ide ή ahci τότε ίδια ρύθμιση χρειάζεσαι και στη νέα μητρική αλλιώς θα σου πετάξει μπλέ οθόνη.Τα άλλα που σου έιπαν περί επεξεργαστή είναι για γέλια.Διόρθωση, για πολλά γέλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HILL.K Απρίλιος 13, 2011 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 το chipset παιζει ρόλο. Και πάλι και να bootarei και να μπει στα win, καποια στιγμή ίσως σου πετάξει καποιο σφάλμα. Αν δουλέυεις σοβαρα project σκεψου να πας σε καθαρή εγκατάσταση. Αν ειναι απλός υπολογιστης καθεσαι ετσι. Αν μπορούσες να βρεις την ιδια μητρική θα ήταν το ιδανικό πιστευω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Απρίλιος 13, 2011 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 δεν μας ειπες ακομα, για ποια Windows μιλας!!! ΧΡ, vista ή 7? να υποθεσω για ΧΡ, επειδη στο παραπανω ποστ μιλας για νεο bootloader των XP? παντως αυτα που σου ειπαν τα παιδια ειναι σωστα. βασικα το chip της μητρικης παιζει ρολο. επειδη προσφατα -πριν κανα 3μηνο- αλλαξα μητρικη στο HTPC μου, και πηγα απο nvidia 570 chip σε AMD 785G. το μονο που εκανα πριν την αλλαγη, ηταν να "καθαρισω" τους drivers NV, ηχου και δικτιου. οτι περιλαμβανει η μητρικη δλδ. και τπτ αλλο. εβαλα την νεα μητρικη και ολα οκ! περασε νεους drivers και λειτουργει ετσι, ακομα και σημερα. αλλα αυτο σε 7 64bit...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Απρίλιος 13, 2011 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 την προηγουμενη εβδομαδα σε pc φιλου με msi 965 neo,c2d 6400,2GB ram καηκε η msi.πηραμε μια asrock g31(pc γραφειου,πηρα τη φτηνοτερη μητρικη που βρηκα) την εβαλα πανω στη θεση της msi και αφου ξαναβρηκε τα παντα απο την αρχη,περασα το cd drivers της asrock και ολα οπως πριν..windows xp on sata disk.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.