Jump to content

Ζalman Reserator 1

saxon_747

Recommended Posts

υπαρχει κανα ευκολο mod να κανω για να του ριξω την θερμοκρασια ρε παιδια?

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

αμε. αλλαξε την αντλια. και μεγαλυτερη απαγωγη θερμοτητας απο το μπλοκ θα εχεις, και καλυτερα θα κινειται το νερο μεσα στο τανκ-ψυγειο. κι αν το φυσηξεις και λιγο...

Νομιζω οτι κατι τετοιο θα βοηθουσα αρκετα. Και κομψο αλλα και θα κανει δουλεια λογω του οτι στελνει αερα σε μεγαλο πλατος..... Οποτε διπλα στο reserator θα εκανε δουλεια.

Φυσικα δεν κανω πλακα.

post-51-1416070947,0716_thumb.jpeg

Μου φαινεται οτι τσαμπα χτυπαω το πληκτρολογιο οπως ειπε ενας φιλος σε αλλο threat,

θερμοκρασιες ειπαμε

τεστ καναμε

λεπτομερειες δωσαμε

δοκιμες αναβαθμισης του καναμε (επιτυχημενες κατα την αποψη μου)

και.............ακομα υπαρχουν μερικοι που ασχολουνται με ανεμιστηρες :p

Ειπαμε δεν ειναι η κορυφη, επισης ειπαμε οτι ειναι καλο και για να τελειωνουμε οι μετρησεις γινονται σε κουτι ΚΛΕΙΣΤΟ, γεματο και με ολα τα καλωδια και το reserator κλεισμενο κατω απο το γραφειο :jump:

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ :D

Αρχική απάντηση από jax7480

Βασικα νομιζω οτι ειναι τελειως μα τελειως ηλιθιος αυτος ο σχεδιασμος. Λογω της μικρης ροης της αντλιας το νερο στην τελικη ΔΕΝ κυκλοφορει σε ολο το ψυγειο αλλα μονο στο κατω μερος του. Απο την μια μπαινει και απο την αλλη βγαινει με αποτελεσμα ολο το νερο να κρυωνει ΠΟΛΥ πιο ΑΡΓΑ απ'οτι αν ειχε μια πολυ δυνατη αντλια η οποια με την πιεση που θα εβγαζε το νερο μεσα στο τανκ θα το εκανε να ανεβαινει πιο ψηλα και να υπαρχει καλυτερη κυκλοφορια.

Η αντλία δεν βγάζει νερό μέσα στο τανκ. Ρουφάει από αυτό και το στέλνει στο/στα μπλοκ. Από εκεί μετά το ζεστό νερό επιστρέφει στο τανκ. Εξ' άλλου, το ζεστό νερό έχει την τάση να πηγαίνει προς τα πάνω. Έτσι, η αντλία που ρουφάει από το κάτω μέρος του τανκ, ρουφάει κρύο...

Αρχική απάντηση από ταραμας

Μου φαινεται οτι τσαμπα χτυπαω το πληκτρολογιο οπως ειπε ενας φιλος σε αλλο threat,

:T:

Όποιος έχει το zalman, ας δοκιμάσει να κατευθύνει το ζεστό νερό της εισόδου του τανκ κοντα στην επιφάνεια, με κάποιο σωλήνα για να μην αναμειγνύεται στη βάση του τανκ με το ψυχρότερο. Είμαι περίεργος αν θα έχει διαφορά...

Πάντως δε θεωρώ ότι είναι κακοσχεδιασμένη (λειτουργικά) κατασκευή.. στηρίζεται στο ότι το Θέρμο νερό θα ανεβαίνει προς τα πάνω και καθώς κρυώνει θα κατεβαίνει θα κάνει δηλαδή τον κύκλο μόνο του.

οτι η αντλια ομως ειναι αδυναμη, και η θεα τυχη θα πρεπει να μας βοηθησει να ανεβει το ζεστο ψηλα, ωστε η αντλιουλα να τραβηξει κρυο νερο

Μολις σημερα παρελαβα και το waterchill KT03, ειναι για πελατη, θα το εγκαταστησω και μολις κανω τις δοκιμες θα σας ενημερωσω.

Σχετικα με την αντλια του reserator, θεωρητικα θα συμφωνησω με δυο παραπανω σκεψεις, οντως η ιδεα ειναι καλη γιατι το ζεστο νερο πηγαινει στο πανω μερος ομως θα συμφωνησω και με τον φιλο για την αντλια του, δειχνει να μην ανταποκρινεται πληρως στην ιδεα. Βεβαια εγω εχω τοποθετησει ψυγειο πριν φτασει στο block και κατεβηκα αισθητασε θερμοκρασια ομως δεν παυει να δινει την αισθηση οτι μεγαλυτερη αντλια θα ειχε μαλλον πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Παντως για να λεμε την αληθεια η αντλια του ειναι τοσο αθορηβη που νομιζεις οτι δεν υπαρχει.

οπως ολες (ή αν θες, οι περισσοτερες απο αυτες που χρησιμοποιουμε) :)

παίδες τώρα που είδα το reserator θυμήθηκα αυτό που κάναν πολύ με τα νερά. Σωλήνα-ντουζιέρα. Εγώ αν το έπαιρνα θα έβαζα άλλη αντλία (αυτές που έχουμε) και είσοδο νερού στο tank από πάνω και με ντουζιέρα :D

κάτι τέτοιο μόνο που δε θα είχε ανεμηστήρι για ψύξη, η ντουζιέρα θα ήταν μόνο για την διαβροχή στα τοιχώματα του Reserator μέχρι το μισό περίπου του ύψους του.

κατω απο το μισο κι ακομα λιγοτερο. δωσε χρονο στο νερο να ερθει σε επαφη με μεγαλυτερη ποσοτητα αερα και να αποβαλει τη θερμοτητα

Αρχική απάντηση από .38-.45 [21-05-2004 22:45]

οπως ολες (ή αν θες, οι περισσοτερες απο αυτες που χρησιμοποιουμε) :)

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ;)

ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ L20 & L30 ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΜΗΠΩΣ Ο ΘΟΡΥΒΙΣ ΣΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ? :D

τι συμπτωση!! και μαλιστα η μια τραβαει απο την αλλη. αλλα μονο αν εχει απολυτη ησυχια το δωματιο ακουγονται :D :D :D

Παιδες η L30 χωραει μεσα?Ειχα ακουσει οτι υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης της "μαμα" αντλιας...

Αν δεν μπαινει μεσα μπορουμε να τη βαλουμε εξωτερικα ε?

Αν αφησουμε και τις 2 μαζι ακομα καλυτερα?

Πχ

Μαρκουτσι(Reserator!ΛΟΟΟΟΟΟΟΛ!!!!!)-Μαμα αντλια μεσα- αντλια εξω L30-μπλοκ-Μαρκουτσι...

???

Και κανενα παγακι να του πεταμε μεσα...εεεεε?

Και αν μειωσουμε και την διαδρομη των σωληνων?Εννοω να βαλουμε οσο χρειαζεται κι οχι ολο το μηκος που εχει μεσα....

Απαντηστε μου πλιιιιιζ!

Γνωρίζουμε τι έχει μέσα του αυτο το 59cm ύψους τέρας? Λετε να εχει κανενα πελτιερ? Μπαίνει στην μπρίζα ή οχι? Το έχει διαλύσει κανένας?

Δεν εχει peltier....απλα παγωνει λογω των τειχωματων...περιπου 1.5 τετραγωνια μετρα επιφανεια...ολο αυτο το μπλε που βλεπεις!

Σαν σωληνας ειναι...και κατω ειναι η αντλια και τα στομια εισαγωγης-εξαγωγης!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.