Jump to content

Ζalman Reserator 1

saxon_747

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από saxon_747

Σε P4 2,6c@3,4 εδειξε 27C...

Δεν το εχω αγορασει (ακομα), αλλα το ειδα στο Πλαισιο στημενο...

OMG! Το κουφο δεν το προσεξε κανενας ακομα;...

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Chosen

OMG! Το κουφο δεν το προσεξε κανενας ακομα;...

χαχαχαχαχαχαχα

Το πλαίσιο κάνει και overclocking; lol :tomato:

Τα παιδιά ξεκίνησαν το o/c οπότε προβλέπονται ηλεκτροπληξίες, πυρκαγιές και τέτοια...

Παιδιά με προσοχή στο Πλαίσιο τώρα ε??Μπαίνουμε, παίρνουμε ότι θέλουμε και καρφί έξω!

:p

Αρχική απάντηση από DJD

χαχαχαχαχαχαχα

Το πλαίσιο κάνει και overclocking; lol :tomato:

Κακίες, κακίες

:tomato: :tomato: :tomato::upside:

Αυτο της zalman ειναι πολυ καλη λυση σε συστηματα intel p4 ή athlon 64 που δεν ζεστενονται πολυ. Σε athlon xp και prescott... :...:

...

Στο διαταυτα τωρα...

1. Στη συγκεκριμενη μητρικη το Ν/B ζεματουσε μετα απο λιγο και αναρωτηθηκα αν θα μπορουσα να βαλω ενα μπλοκ του 11. Να προσθεσω και μια πιο δυνατη αντλια ωστε να ειμαι jj...

2. Υποθετω οτι αμα αλλαζα και το block με ενα καλυτερο, πχ 11 (αν και φαινεται αρκετα καλο της Zalman) θα επεφταν και αλλο τα temps... Λεει;

...

Αν αρχίσεις να αλλάζεις τα block, τις αντλίες κλπ, τι νόημα έχει να πάρεις έτοιμο ΚΙΤ ? Φτιάχτο καλύτερα όλο μόνος σου.

Θα επαναλάβω αυτά που λίγο-πολύ είπαν οι περισσότεροι πριν από μένα:

Σαν αναβάθμιση από stock ψύξη είναι καλό. Αν όμως έχετε ήδη δώσει λεφτά για καλή και ακριβή λύση αερόψυξης, τα 200 του Zalman είναι πολλά (θα έχετε μεν λιγότερο θόρυβο, αλλά την ίδια απόδοση).

Υ.Γ. Από την άλλη, ο Voudas είχε για μια ακόμα φορά μια καταπληκτική ιδέα, που νομίζω πως μπορεί να ανεβάσει αρκετά την απόδοση του, με λίγο σχετικά κόπο:

Αρχική απάντηση από Voudas

ένας τρόπος θα ήταν με κύλινδρο από πλέξι να το περιβάλει (θα φτάνει ως εκεί που τελειώνουν τα φινς) και από πάνω ένα φαν μέσα στον κύλινδρο να ρουφάει...

Αρχική απάντηση από georgeadams

Αν αρχίσεις να αλλάζεις τα block, τις αντλίες κλπ, τι νόημα έχει να πάρεις έτοιμο ΚΙΤ ? Φτιάχτο καλύτερα όλο μόνος σου.

Θα επαναλάβω αυτά που λίγο-πολύ είπαν οι περισσότεροι πριν από μένα:

Σαν αναβάθμιση από stock ψύξη είναι καλό. Αν όμως έχετε ήδη δώσει λεφτά για καλή και ακριβή λύση αερόψυξης, τα 200 του Zalman είναι πολλά (θα έχετε μεν λιγότερο θόρυβο, αλλά την ίδια απόδοση).

Υ.Γ. Από την άλλη, ο Voudas είχε για μια ακόμα φορά μια καταπληκτική ιδέα, που νομίζω πως μπορεί να ανεβάσει αρκετά την απόδοση του, με λίγο σχετικά κόπο:

Νομίζω πως δεν έχεις δίκιο. Δεν θα έχεις λιγότερο θόρυβο, δε θα έχεις καθόλου θόρυβο εννοείς μιας και δεν έχει καθόλου ανεμιστήρα. Επίσης πιστεύω οτι η καλύτερη αερόψυξη ειναι ίση με την χειρότερη υδρόψυξη. Και δε νομίζω οτι το ζαλμαν ειναι η χειρότερη υδρόψυξη που υπάρχει. Επίσης παίζει ρόλο και ο παράγοντας εμφάνιση. Τουλάχιστον εμένα (και σε άλλους απο οτι έχω καταλάβει) αρέσει πάρα πολυ το researator.

Συντομα θα το έχω και εγώ οποτε θα σας πώ εντυπώσεις και απο πρώτο χέρι.

Σε απόδοση είναι οριακά καλύτερο από το Thermalright SP-94 (σύμφωνα με το review: http://www.bit-tech.net/review/315/)

Σε θόρυβο είναι φυσικά καλύτερο (αθόρυβο), αν κι εγώ δε θ' άφηνα το εσωτερικό του PC μου χωρίς καθόλου κυκλοφορία αέρα.

Αυτό που είπα, είναι πως δεν ξέρω πόσο συμφέρει κάποιον που έχει ήδη δώσει γύρω στα 80 με 90 ευρώ για ένα SP-94 (μαζί με ανεμιστήρα), να δώσει κι άλλα 200 για το Zalman.

Φυσικά, ο καθένας κοστολογεί το θόρυβο (ή την έλλειψη του) διαφορετικά, και πάνω σε αυτό δεν έχω να πω τίποτα :)

Το Zalman σαφώς δεν είναι η χειρότερη υδρόψυξη. Απλώς δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν αξίζει τα 200 του (σε σχέση με άλλες υδρόψυκτες λύσεις)...

Θα προτιμουσα το waterchill kt03.Καλυτερη ψυξη.

Αλλα το reserator ειναι πανεμορφο!:D Χαθηκε ρε γαμωτο να εβαζαν ενα fan για καλυτερη ψυξη?

Παιδες κατι που σκεφτηκα....αν οταν θελουμε καλυτερη ψυξη στο reserator....δεν μπορουμε να πεταμε και παγακια μεσα?

ΥΓ:Τελικα να το παρω ή οχι? Για το συστημα της υπογραφης μου...

Φανη αν δεν εχεις ορεξη να κατσεις να στησεις μονος σου w/c kit και να τρεχεις για τα κομματια και να προσπαθεις να το φτιαξεις οσο πιο ομορφο γινεται για να δειχνει με το κουτι, παρε το Zalman. αν θελεις τις κορυφαιες επιδοσεις θα φτιαξεις μονος σου.

Αντε να σας βοηθησω λιγο και να διορθωσω και μερικες ανακριβειες,

ΤΟ RESERATOR ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

α) σαφως δεν ειναι το δυνατοτερο ολοκληρωμενο κιτ στην αγορα οπωσδηποτε, σιγουρα ομως ειναι απο τα καλυτερα και ακομη ποιο σιγουρα ειναι μεγαλη αποσταση μπροστα απο οποιαδηποτε αεροψυξη και εχω δοκιμασει τις λεγομενες καλυτερες.

β) για τον φιλο που αναρωτηθηκε για τις πιθανες θερμοκρασιες στους λεγομενες δυσκολες cpu βλεπε Athlon XP του παραθετω τις : idle 30-32 full load 37-39 με αγγιγμα στους 40 μετα απο επαναλαμβανομενα τεστ επι 1 ωρα με τα στοιχεια της υπογραφης μου.

γ) με τον P4 2,6@3,2 περιπου 2-4 βαθμους παρακατω.

δ) με την προσθηκη ενος μονου ψυγειου 12Χ12 με τον αναλογο 12αρη τοποθετημενο στην διαταξη κατεβηκαν οι θερμοκρασιες κατα 3-4 βαθμους.

Σημειωνω οτι χρησιμοποιηθηκαν 6 σενσορες θερμοκρασιας 2 εκ των οποιων ειναι κολλημενοι σε διαφορετικα σημεια πανω στην cpu, δυο σε διαφορετικα σημεια του κουτιου, ενας στην γεφυρα και ενας στην gpu.

Συμπερασματικα θα προσθεσω οτι δεν φαινεται να χρειαζεται μεγαλυτερη αντλια μετα την προσθηκη ψυγειου ομως θα συμφωνησω με καποιον φιλο οτι μετα την προσθηκη του gpu block πιθανον να χρειαζεται μεγαλυτερη αντλια.

αντε και καλα οβερκλοκια

Ταραμα, μπορεις να δωσεις μια φωτο του reserator με το εξτρα ψυγειο και το fan?Χανει αισθητικα?

Το vga block που το βρισκουμε?

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 23:20]

Ταραμα, μπορεις να δωσεις μια φωτο του reserator με το εξτρα ψυγειο και το fan?Χανει αισθητικα?

Το vga block που το βρισκουμε?

δεν εχω μηχανη αυτη τη στιγμη για φοτο αλλα θα σου πω οτι το ψυγειο ειναι τοποθετημενο πανω στο πισω μερος του κουτιου και ειναι το single fan (hacshop).

το vga block δεν το εχω βρει ακομη, το ψαχνω και εγω, πληροφοριακα δεν προκειται να το φερει το πλαισιο, απο ρω και πως φερανε το reserator, πιθανον να το φερουν στην checkmate.

Aν τελικα το παρεις θυμησου τα παρακατω :

α) η μοναδα θα ειναι στο υψος του υπολογιστη οπωσδηποτε και οι σωληνες θα παιρνανε μεσα στο κουτι απο χαμηλο σημειο.

β) προσοχη στην τοποθετηση του block, θελει αρκετη πιεση πανω στον πυρηνα με ταυτοχρονο σφιξιμο.

γ) θα σου προτεινα να αφαιρεσεις τον δεικτη ροης του νερου γιατι και σπαει ευκολα με το σφιξιμο και δεν προσφερει και τιποτα.

Sorry ρε παιδιά. Εγώ δηλαδή που με τον 2.8C και stock αερόψυξη έχω περίπου 40 σε κανονική λειτουργεία και όλα stock από τάσεις και συχνότητες, πόσο περίπου θα πάει;

Tι να σου πω... Υποθετω 25idle και 30full... Αλλα δεν μπορεις να ξερεις... Παντως, το reserator επηρρεαζεται πολυ απο την θερμοκρασια του δωματιου σου (παλι υποθετω). Οποτε πρεπει να εχεις καλο room air flow...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.