Jump to content

Ζalman Reserator 1

saxon_747

Recommended Posts

• Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Φιλε Wrong method. Το κουτι σου εχει χωρο πιθανοτατα για 3 ή περισσοτερους 8αρηδες ανεμιστηρες(βλεποντας την φωτο παρατηρησα οτι εχει 2 θεσεις στο πισω μερος κατω απο την CPU, και πιθανοτατα θα εχει και μια μπροστα στους δισκους).

Το καλυτερο για την ωρα ειναι να παρεις 3 ανεμιστηρες 8αρηδες και να τους συνδεσεις στα 7 ή 12 Volt ετσι ωστε να αρχισει να υπαρχει "καποιου" ειδους ροη μεσα στο κουτι σου.

Οσο για την CPU εγω θα ελεγα να μην δωσεις τα 200 που ζηταει το Reserator αλλα καλυτερα να δωσεις καμια 60-70 και να παρεις το Zalman 7000Cu ανεμιστηρακι για τον επεξεργαστη. Θα το βρεις και αυτο στο Πλαισιο οπως και το Reserator.

Και θα βγαλεις ανετοτατα το καλοκαιρι σου. Η default ψυκτρα του P4 Που εχεις ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ειναι ΑΘΛΙΑ και δεν κανει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ.

jax7480 έχεις δίκιο,η ψύκτρα είναι για τα μπάζα,να φανταστείς ότι την έχω αλλάξει 2 φορές αλλά λογω έλλειψης χρόνου δεν έψαξα για τιποτά αλλο πέραν της εργοστασιακής. Χτες δοκίμασα να τρέξω ένα ελαφρύ σχετικά παιχνίδι και σχεδόν κόλλησε!! Σήμερα παίζει μεταξύ 45-50 αλλά με air contition ανοιχτό.....

Αύριο πάω να δω για case και αυτό το ανεμιστήρι.

Εαν σου αρέσει το Reserator τότε μπορέις να το αγοράσεις. Αν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, τοτε πάρε την Zalman 7000 οπως σου είπε και το Jax και θα δεις μεγάλη διαφορά. Εγω έιχα την 7000 και πήρα το Reserator (οχι για να δω διαφορά στις temps) και η θερμοκρασία ανέβηκε αρκετά. Η 7000 ειναι πολύ καλή ψύκτρα.

Αρχική απάντηση από Trooper [Χθες, στις 22:10]

Ναι, τουλάχιστον στο συστημα μου είδα χειρότερες temps. Εχω βάλει και το vga block βέβαια.

:confused: :confused:

Τελικά αυτό το πράγμα δεν κάνει, τουλάχιστο για μένα.Για 2-5 βαθμούς κάτω και για μόστρα τι να το κάνω; Με τα 200 που θα γλυτώσω από την αγορά του,θα πάρω ένα case (είδα κάτι φοβερά Thermaltake) και μια ψύκτρα για τη cpu, αν και τότε εξακολουθεί να χτυπάει ψηλές θερμοκρασίες, βλέπουμε γιά w/c.

Αρχική απάντηση από wrong method

:confused: :confused:

Τελικά αυτό το πράγμα δεν κάνει, τουλάχιστο για μένα.Για 2-5 βαθμούς κάτω και για μόστρα τι να το κάνω; Με τα 200 που θα γλυτώσω από την αγορά του,θα πάρω ένα case (είδα κάτι φοβερά Thermaltake) και μια ψύκτρα για τη cpu, αν και τότε εξακολουθεί να χτυπάει ψηλές θερμοκρασίες, βλέπουμε γιά w/c.

Σωστός............. ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

• 2 weeks later...

Παιδιά το ζήτημα για το Reserator δεν είναι οι θερμοκρασίες...

Είναι ο θόρυβος...

Ας μας πει κάποιος που το έχει, αν κάνει λιγότερο ή περισσότερο θόρυβο από ένα ανεμιστηράκι Zalman ΖM-F1 στα 5V... Το συγκεκριμένο στα 5V είναι στις 1800Rpm (τα 1700Rpm που λέει η Zalman είναι ψιλοψέμα) και βγάζει ήχο στα 20dB.

Η Zalman CNPS7000-Cu βγάζει επίσης σε silent mode τα ίδια dB. To τροφοδοτικό μου (το οποίο δεν ξέρω ούτε τη μάρκα είναι) υπολογίζω οτι βγάζει θόρυβο περίπου στα 25dB (αυξομειώνοντας τους ανεμιστήρες συγκρίνω).

Ένα τροφοδοτικό Zalman ZM400B-APS βγάζει όπως λέει (αυτό δεν το έχω για να σας πω) 20-30dB. Δουλεύει στα 20 μέχρι τους 55C και από εκεί και πάνω ανεβάζει στροφές.

Προσωπικά πιστεύω οτι το Reserator μόνο αν βγάζει λιγότερο θόρυβο από 20dB. Και αν είναι έτσι και πάλι θα πρέπει να βρείς τρόπο να κάνεις το τροφοδοτικό να βγάλει το σκασμό...

’ρα αν θέλετε να μιλήσουμε για επιδόσεις με θόρυβο περίπου στα 20dB και περισσότερο χώρο στο δωμάτιο, εγώ μάλλον θα προτιμούσα ένα ρεύμα αέρα μέσα στον υπολογιστή με 2 ανεμιστήρες μπροστά 2 πίσω, +1 να φυσάει τους δίσκους και τέλος την CNPS7000-Cu.

Με αυτά πάνω και όταν ανοίγεις τον υπολογιστή περιμένεις να ακούσεις το μπιπ για να βεβαιωθείς οτι άνοιξε...

Φυσικά το αθόρυβο είναι σχετικό και ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά...

Εγώ πάντως θεωρώ αθόρυβο κάτι όταν είναι κάτω από τα 20dB.

Νομίζω βέβαια οτι αν κάποιος από εκεί και πέρα είναι διατεθημένος να θυσιάσει την ησυχία για να ανεβάσει τον υπολογιστή πολύ και να είναι πραγματικά ψυγείο, τότε δεν το συζητάμε οτι η υδρόψυξη είναι η καλύτερη λύση και όπως διαβάζω πάμε για κάτι χειροποίητο....

Φυσικά το ρεύμα αέρα μέσα στο κουτί πάντα χρειάζεται...

Ειπαμε αλλα να μην τα παραλεμε κιολας :D

εχω δυο απο δαυτα (reserator) και εχω επανελλειμενως κανει μετρησεις και συγκρισεις μερικες απο τις οποιες εχω ποσταρει.

Συνεχιζω ομως να διαβαζω αποια πραγματα εδω μεσα που ξεκινουν απο απλες διαφορες μεχρι κουφα;)

α) δεν μπορω να καταλαβω τι συζητηση μπορει να γινει για θορυβο σχετικα με το reserator, απλα δεν υφισταται θορυβος, τελος

β) ειπαμε δεν ειναι και η καλυτερη υδροψυξη, αυτο ειναι σιγουρο, αν ομως εχει κανεις τα στοιχεια της υπογραφης μου και εχει σημερα με θερμοκρασια δωματιου 28c και η cpu full load δεν ξεπερνα τους 42c με αεροψυξη και το κουτι κλειστο να μου πει το cooler που χρησιμοποιει για να παρω καμμια δεκαρια ναχω :jump:

γ) τωρα οποιες αλλες αποψεις περι του μεγεθους, χρωματος κλπ ειναι υποκειμενικες, σε αλλους αρεσουν σε αλλους οχι ειναι απλο.

Συμπερασμα, οποιαδηποτε υδροψυξη εχω δοκιμασει απο κομματια διαλεγμενα με ψυγεια διπλα και τριπλα και block ταδε εχει απο ελαχιστα εως αρκετα καλυτερα αποτελεσματα απο το reserator οπως και λιγο εως αρκετα υψηλοτερο κοστος και θορυβο. Ειναι θεμα επιλογης για τον καθενα :T:

Νομίζω οτι παρεξήγησες τα λόγια μου...

Δεν είπα ποτέ οτι μια αερόψυξη είναι καλύτερη από μια υδρόψυξη.

Μίλησα 1. Για θόρυβο: Δεν μπορώ να διανοηθώ την έκφραση "δεν υφίσταται θόρυβος" απλά γιατί προφανώς η αντλία του Reserator κάνει θόρυβο (Ακόμα και ελάχιστο) και γιατί προφανώς εκτώς από την αντλία, δεν μας είπες τι είναι αυτό που ψύχει το τροφοδοτικό σου...

’ρα αμέσως αμέσως έχεις μια πηγή αρκετού θορύβου που είναι το τροφοδοτικό...

2. Για οικονομία: Έτσι βγάζω το συμπέρασμα οτι απο το να δώσεις 200 + 27 για το VGA Block μπορείς να δώσεις πιο λίγα και να έχεις κορυφαία αερόψυξη με θόρυβο λιγότερο από 20dB και συνεπώς το ίδιο αθόρυβο με το Reserator (μην ξεχνάμε το τροφοδοτικό)

3. Για χώρο: Από το να έχεις την υδρόψυξη δίπλα σου, καλύτερα μάλλον να μην έχεις τίποτα. (Αλλά όπως είπες είναι εντελώς υποκειμενικό - άλλοι έχουν χώρο και άλλοι όχι - άλλους ενοχλεί το μέγεθος του Reserator και άλλους όχι)

4. Από εκεί και πέρα για να μιλάμε και με νούμερα...

(Προς θεού δεν πάω να κοντράρω την υδρόψυξη, αλλά απλώς παραθέτω τις εμπειρίες μου)

Σε έναν P4 1.7Ghz Willamette (προσοχή στο τελευταίο γιατί μιλάμε για κομμάτια που δεν ανεβαίνουν εύκολα και ανεβάζουν αντίθετα θερμοκρασία) ο οποίος είχε ανέβει στα 2Ghz (άλλο δεν πήγαινε) έπαιρνα θερμοκρασίες: 36.5 idle και 47.5 full ότραν όλα τα ανεμιστηράκια δούλευαν στις χαμηλές τους στροφές και 33 (άντε ζόρι 32.5) idle με 43.5 full όταν δούλευαν κανονικά... System σοτυς 28 έπαιζε... H ψύκτρα που είχε πάνω ήταν μια από τις πιο κακές της Zalman η CNPS5700D-Cu (για όποιον την έχει - ρουφάει αέρα πάνω από το CPU) η οποία φυσικά δεν συκρίνεται σε καμία περίπτωση με την CNPS7000-Cu (την έχει ένας φίλος αλλά δεν την έχω παιδεύσει και πολύ)

Αυτά και για να ξίνει κατανοητό οτι το post μου ήταν απόλυτα ακλοπροαίρετο να πω οτι είμαι έτοιμος να αγοράσω το Reserator (απλά θέλω να μαζέωψ στην άκρη μερικά λεφτά για να μην τα χάσω από αλλού) γιατί απλά έχεις αθόρυβη υδρόψυξη σε πολύ λίγο χρόνο (πρέπει να την στείνεις σε ελάχιστο χρόνο) και χωρίς κίνδυνο (όχι τον ίδιο) μήπως κάτι δεν έχεις κάνει καλά και πλημμυρίσεις..

Λοιπον, να το ξεκαθαρισουμε το θεμα,

α) θορυβος δεν υπαρχει απο την υδροψυξη και ο ελαχιστος θορυβος που θα μπορουσε να υπαρχει απο την αντλια δεν υπαρχει γιατι ειναι εσωτερικα βυθιζομενη, ο θορυβος του τροφοδοτικου δεν βλεπω τι σχεση μπορει να εχει:eek: το τροφοδοτικο δεν μπορεις να το αποφυγεις ουτε με αεροψυξη !!!

β) σαφως ειναι υποκειμενικο θεμα η εμφανιση του, για αλλους ειναι ογκωδες και αντιαισθητικο και για αλλους ειναι εργο τεχνης, ολοι εχουν δικιο.

γ) στα θετικα του μπορουμε να του δωσουμε τα ευσημα στην πανευκολη, γρηγορη και ασφαλη τοποθετηση που μπορει να κανει ο καθενας χωρις καν να διαβασει τις οδηγιες οπως επισης και ολα τα σχετικα καλουδια που το συνοδευουν τα οποια καλυπτουν τον καθενα.

Τελος εγω εχω 2 τετοια και πουλαω το ενα και κραταω το δευτερο, το γιατι θα σου δωσει τις απαντησεις σε ολα τα ερωτηματα.....

κραταω το ενα γιατι στον υπολογιστη της κορης μου εχω εναν Athlon XP 2600 με τις ρυθμισεις της υπογραφης και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και συναμα εχω ησυχο το κεφαλι μου και το δευτερο το πουλαω γιατι στον υπολογιστη του γιου μου ο οποιος δεν θα σταματισει να ψαχνεται μεχρι να μου στειλει αδιαβαστο και τον επομενο επεξεργαστη που θα του παρω σε μερικες μερες, για τον γιο μου λοιπον το reserator δεν κανει, ειναι κριμα να το αφησω στα χερια του, στο γραφειο της κορης μου ομως ειναι στολισμενο σαν κοσμημα και ο 2600 δουλευει στα 2300mhz μια χαρα και αφηνει και εμενα ησυχο.

Αυτα

Το zalman το είδα στο πλαίσιο τις προάλλες και μπορώ να πω ότι ήταν πανέμορφο (σε σχέση με τα κλασσικά ψυγεία, αντλίες κλπ). Σίγουρα κάνει καλή δουλειά για κάποιον που θέλει καλύτερη ψύξη απο αέρα και χωρίς να ρισκάρει και να ψάχνει αλλά και κάτι συνάμα πολύ όμορφο και τακτοποιημένο. Δεν κάνει καθόλου θόρυβο, εδώ η δικιά μου η l30 και ίσα που ακούγεται. Το τροφοδοτικό αν είναι κανένα chieftec ή tagan δεν ακούγεται καθόλου, ίσα ένα μικρό φύσημα.

ΑΛΛΑ δεν κάνει για oc απαιτήσεων, μόνο και μόνο λόγω παθητικής ψύξης και αδύναμης αντλίας. Για τον απαιτητικό υπάρχει ΜΟΝΟ η λύση του home made, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και ότι και να κάνεις δεν φτιάχνονται.

Τώρα αν το zalman είναι ακριβό εξαρτάται. Το design πληρώνεται

@Ilias83 γιατι επιμένεις οτι το ντε και καλα η αντλία κάνι θόρυβο???

έχεις ακούσι υδρόψυξη?

το χεμώνα που την έστησα και σε συνδιασμό με το chieftec 360W δεν άκουγα τίποτα!

τώρα έχει ανέβει 250στροφές το chieftec συνήθισε και το αυτί μου στο "μη΄δεν" και το ακούω το τροφοδοτικό πολύυ έντονα,σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο έρχεται και στήνει αυτί για να δει αν δουλεύει.

η δε υδρόψυξη+όλα κλειστά να είναι δεν ακούγεται!

τα 20db είναι χαλαρά βαβούρα μπροστα σε αρκετές αντλίες και ειδικά βυθισμένες!

@DarkSaga: Δεν επιμένω ντε και καλά οτι κάνει θόρυβο...

Όχι με την έννοια που αντιλαμβάνεστε οι περισσότεροι τουλάχιστον...

Απλά όλες οι συσκευές με κινητά μέρη κάνουν θόρυβο (πως να το κάνουμε, όλα τα μηχαμήματα έχουν θόρυβο). Φαντάζομαι λοιπόν πως και η αντλία...

Δεν λέω τη λέξη θόρυβος με την κακή έννοια. (Μπορεί αυτός να είναι και μισό dB που δύσκολα τον πιάνει το αυτί του ανθρώπου, αλλά εφόσον είναι ένας ήχος μη οφέλιμος, ένας ήχος που δεν τον θέλεις, δεν βρίσκω άλλη λέξη από το θόρυβος.

Προφανώς για τους περισσότερους θόρυβος είναι ένα ανεμιστηράκι που σφυρίζει στις 6000 στροφές και βγάζει τόσο έντονο ήχο ωστε να ακούγεται σε όλο το σπίτι...

Αν τώρα αλάξεις αυτό ο ανεμιστηράκι με ένα που δουλεύει στις 3000 στροφές και βγάζει ήχο περίπου 30dB νομίζεις οτι έχεις ηρεμήσει...

Αλλά και 30dB για μερικούς είναι υπέρ-αρκετός θόρυβος για να ηρεμήσεις.

Το Chieftec στις 2500 στροφές προφανώς βγάζει πιο πολύ θόρυβο από 20dB. (Και έχει και δυο ανεμιστήρες αν δεν κάνω λάθος)

Το πρώτο πράγμα που ζητάω από τον υπολογιστή μου είναι να μην έχω καθόλου θόρυβο....

Έτσι πολύ γρήγορα κατέβασα τον θόρυβο στα 20dB. Η ήχος που έβγαινε ήταν τόσο ανεπαίσθητος ωστε μόνο εγώ (που είχε συνηθήσει το αυτί μου) καταλάβαινα οτι ο υπολογιστής άνοιξε. Για να δείξω τι εννοώ οτι άκουγες πολύ δύσκολα έστω και αυτό το φύσημα των ανεμιστήρων, σκεφτήτε οτι το βράδυ με τον υπολογιστή ανοικτό μου έσπαγε τα νευρα ο σκληρός που διάβαζε γιατί ακουγόταν πιο πολύ (Παρεπιπτόντως για το σκληρό πήρα την ψύκτρα της Zalman με τα λαστηχένια ποδαράκια τα οποία μειώνουν τον θόρυβο που κάνει ο σκληρός στο ελάχιστο). Επίσης άκουγα και τα 2 ρολόγια μέσα στο δωμάτιο (το τικ-τακ).

Απλά λέω οτι ο θόρυβος ή όχι που βγάζει μια μηχανή είναι πράγμα τελείως σχετικό και μάλλον υποκειμενικό για τον καθένα...

Με πήρε τηλέφωνο πριν κάτι μήνες ένας φίλος να μου πει οτι ο υπολογιστής του δεν ακούγεται καθόλου...

Όταν πήγα χαλαρά τον άκουγα και φυσικά πιο έντονα από τον δικό μου...

Το παιδί όμως που είχε συνηθήσει στο θόρυβο, δεν μπορούσε να διανοηθεί τι εννοούσα εγώ δεν ακούγεται.

Αυτά περι θορύβου και dB.

Τον επόμενο μήνα μάλλον θα έχω και εγώ το Reserator και προφανώς τότε θα μπορέσω να πω με σιγουριά τα θετικά και τα αρνητικά του...

Οπως και να το κανουμε το θεμα θορυβου ειναι καθαρα υποκειμενικο για τον καθενα. Ο καθενας αντιλαμβανεται διαφορετικα τον θορυβο που παραγεται απο την χ,ψ συσκευη μεσα ή εξω απο τον υπολογιστη του.Οποτε δεν υπαρχει λογος να "μαλλωνετε" γι'αυτο.

Εγω εχοντας υδροψυξη αρκετο καιρο(εχει περασει βεβαια καιρος) ειχα συνηθησει στο λιγοστο(οχι ανυπαρκτο) θορυβο και φυσικα με ενοχλουσε ακομα και ο δισκος που διαβαζε. Οταν πριν λιγο καιρο ξαναεστησα καινουριο συστημα, με prometeia, 2 δισκους και πολλους ανεμιστηρες, προσπαθησα να το κανω οσο γινεται πιο αθορυβο γινεται για τα δικα μου παντα δεδομενα. Ακομα και η επιλογη των δισκων ηταν τετοια ωστε να τους ακουω οσο γινεται λιγοτερο. Αν και δεν τα καταφερα καλα στο θεμα του θορυβου,υπηρχαν καποιοι ανεμιστηρες που δεν δουλευαν στα 5V αλλα ακουγονταν ελαχιστα στα 7V,ηταν μονο αντιληπτοι απο εμενα. Επανηλλειμενως ηρθαν φιλοι στο σπιτι ή οποιοι εβρισκαν το συστημα εντελως αθορυβο.

Ο καθενας οπως ανεφερα και παραπανω αντιλαμβανεται και "μετραει" τον θορυβο διαφορετικα αναλογα με τις δικες του αναγκες αλλα πανω απ'όλα αναλογα με τις δικες του συνηθειες.

• 1 month later...

Διαβάζοντας όλο το θέμα προσεκτικά και όντας κάτοχος ενός Reserator και φανατικός της ησυχίας (τα νεύρα μου δεν αντέχουν καθόλου την ηχορύπανση, έτσι έσπασα το 6210 μου επειδή χτύπαγε)....

Μερικοί επειδή ασχολούνται με την ψύξη, δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται να υπάρχει καλό παθητικό σύστημα ψύξης και λέμε (είναι όλα θέμα φυσικής)...

1) Με 1,3 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας άνετα αποβάλλετε η θερμοκρασία στο περιβάλλον, αυτή και είναι η λογική κάθε ψύξης. Φ-υ-σ-ι-κ-η

2) Είναι εντελώς αθόρυβο, πολύ δύσκολα με κλειστά όλα να καταλάβεις ότι δουλεύει

3) Με συγχωρείτε αλλά τι να κάνω την διαφορά 5 βαθμούς που θα μου προσφέρει το κορυφαίο σύστημα, όταν και εμφανισιακά ίσως είναι αταχτοποιήτο αλλά ίσως και καταφέρει να με βομβαρδίσε με θόρυβο. Από την στιγμή που μπάνω στο site της intel και βλέπω ότι η ανώτερη θερμοκρασία του επεξεργαστή μου είναι (p4@2,4GHz) 73 βαθμοί κι εγώ σε full load τουλάχιστον 6 ωρών με θερμοκρασία δωματίου 34 βαθμούς να έχω στον επεξεργαστή σταθερά 39 !!!!!!!!!!

4) Μια χαρά δίνει η αντλία του reserator την κατάλληλη όθηση στο νερό να πάει πάνω και να κρυώσει!

Είχα αποφασίσει να φτιάξω ένα συστημα με Asetek Antarctica, Eheim 1250, Transit ψυγείο και Tygon σωλήνες. Τώρα μάλλον φαίνεται να αλλάζω γνώμη. Αλήθεια, οι eheim κάνουν λιγότερο ή περισσότερο θόρυβο από τις Hydor? Το zalman μου αρέσει με την προοπτική να μπει ΠΑΝΩ στο κουτί και όχι δίπλα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η θα έχει πρόβλημα με τη ροή? Με εξυπηρετεί διότι έτσι θα το χτυπάει κρύος αέρας από το κλιματιστικό. Ενδιαφέρομαι

κυρίως για κάτι αθόρυβο.

_DiMoN_

Οι νόμοι που διέπουν το συγκεκριμένο σύστημα είναι θερμοδυναμικοί:)

Οπότε δεν μετράει μόνο η επιφάνεια με το περιβάλλον αλλά και το εσωτερικό.

Αν π.χ. θερμό νερό δεν προλαβαίνει να ανέβει αλλά απορροφάται από την αντλία (που βρίσκεται και στο κάτω μέρος του zalman) τότε η απόδοση μειώνεται αισθητά.

Ασχετο: Ξέρετε κάνα pet-shop αθήνα με eheim ή τιμές αυτών?

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 21:33]

Είχα αποφασίσει να φτιάξω ένα συστημα με Asetek Antarctica, Eheim 1250, Transit ψυγείο και Tygon σωλήνες. Τώρα μάλλον φαίνεται να αλλάζω γνώμη. Αλήθεια, οι eheim κάνουν λιγότερο ή περισσότερο θόρυβο από τις Hydor? Το zalman μου αρέσει με την προοπτική να μπει ΠΑΝΩ στο κουτί και όχι δίπλα. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η θα έχει πρόβλημα με τη ροή? Με εξυπηρετεί διότι έτσι θα το χτυπάει κρύος αέρας από το κλιματιστικό. Ενδιαφέρομαι

κυρίως για κάτι αθόρυβο.

_DiMoN_

Οι νόμοι που διέπουν το συγκεκριμένο σύστημα είναι θερμοδυναμικοί:)

Οπότε δεν μετράει μόνο η επιφάνεια με το περιβάλλον αλλά και το εσωτερικό.

Αν π.χ. θερμό νερό δεν προλαβαίνει να ανέβει αλλά απορροφάται από την αντλία (που βρίσκεται και στο κάτω μέρος του zalman) τότε η απόδοση μειώνεται αισθητά.

Ασχετο: Ξέρετε κάνα pet-shop αθήνα με eheim ή τιμές αυτών?

Ως ευτυχης κατοχος 2 εκ των reserator :D (το ενα το πουλαω και το αλλο το κραταω, αυτο σημαινει οτι σε μηχανημα που δεν γουσταρω θορυβο μου ειναι απαραιτητο το ενα) μπορω να κατανοησω και τις δυο πλευρες....

1) η λεξη αθορυβο βρισκει την σημσια της στο συστημα αυτο με την εννοια οτι ο θορυβος που παραγεται ειναι λιγοτερος ακομη και απο την καλυτερη αεροψυξη που εχω δοκιμασει.

2) θα συμφωνησω ομως και με την αλλη πλευρα αφου οντως με αλλες υδροψυξεις εχω καλυτερα αποτελεσματα ομως εδω οι συμβιβασμοι με τον θορυβο ειναι απαραιτητοι.

** Η εταιρεια προτινει το reserator να ειναι σε τετοια θεση ετσι ωστε η cpu να ειναι στο υψος του δοχειου, αυτο σημαινει οτι δεν μπορεις να το βαλεις απο πανω (κατα την εταιρεια παντα).

** Η εταιρεια προτινει το reserator να ειναι σε τετοια θεση ετσι ωστε η cpu να ειναι στο υψος του δοχειου, αυτο σημαινει οτι δεν μπορεις να το βαλεις απο πανω (κατα την εταιρεια παντα).

Αυτό μάλλον θα το λέει γιατί σε άλλη περίπτωση θα ψοφάει η αντλία. Είναι και μεγάλη η ποσότητα του νερού. Κρίμα όμως, γιατί τρώει και χώρο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.