Jump to content

Ζalman Reserator 1

saxon_747

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από nycos [Σήμερα, στις 21:48]

Γνωρίζουμε τι έχει μέσα του αυτο το 59cm ύψους τέρας? Λετε να εχει κανενα πελτιερ? Μπαίνει στην μπρίζα ή οχι? Το έχει διαλύσει κανένας?

Στην 4η σελιδα του topic υπαρχει αυτο

attachment.php?s=&postid=41836

• 3 weeks later...
  • Replies 139
  • Created
  • Last Reply

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας στο Forum.

Αρκετές από τις πολλές απορίες μου περί ψύξης απαντήθηκαν, διαβάζοντας τα λεπτομερή σας posts.

Το δικό μου πρόβλημα αφορά ένα P4 1,9 (will. πυρήνας ,fsb 100) που δεν νομίζω να βγάλει καλοκαίρι,με τις τρελλές θερμοκρασίες που αναπτύσει.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή γράφω με τα καπάκια του case ανοιχτά γιατί σήμερα,μιας και έκανε πολλή ζέστη είδα κάτι «τρελλά» 68αρια (σε «σχεδόν» idle κατάσταση) τα οποια έγιναν 52-55 τώρα που βράδιασε και δρόσισε κάπως.

Είναι ένα απλό case των 50ε μιας και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στην αγορά του. Μέσα βρίσκονται 2 wd 80&250 Gb,msi gf4 Ti 4600,cdrw ,dvdrw ,soundblaster,2 ethernet adapters,56k modem.Το περσινό καλοκαίρι το pc τα έβγαλε πέρα μια χαρά με φυσιολογική λειτουργία. Δεν είχα πρόβλημα ως τώρα ,αλλά επειδή λογω aDSL- δουλεύει 24/7 από τον προηγούμενο Αύγουστο σε p2p (είναι η «σχεδόν» idle κατάσταση που ανέφερα πιο πάνω) άρχισα να κοιτάω το θέμα υδρόψυξη. Επειδή λοιπόν δεν έχω πολύ διαθέσιμο χρόνο (ούτε και πολλές γνώσεις στο αντικείμενο) κατέληξα σε έτοιμο kit αυτό του Zalman Reserator.Διάβασα όλα τα post στο θέμα και μπορώ να πω ότι τα χαρακτηριστικά του με καλύπτουν. Αυτό που δεν μπόρεσα να βρω σε κάποιο από τα post είναι εάν το kit χρειάζεται κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις τοποθέτησης,αν κάποιος χρησιμοποίησε και το vga kit, όπως επίσης αν κάνει για τη m/b που έχω (MSI 845 ultra. http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=34&MODEL=MS-6398) Στο τηλέφωνο που έκανα δεν πήρα σαφή απάντηση και είναι το μόνο που με κολλάει από το να το πάρω. Επειδή το μηχάνημα έχει κλείσει 2ετια, δεν φοβάμαι πιά για κάποιο «κόλλημα» του επεξεργαστή με τόσο ψηλές θερμοκρασίες αλλά για απώλεια δεδομένων,που όσα backup και να πάρω,πάντα θα υπάρχουν 15-20g μεσα,ή καταστροφή των δίσκων αφού και το case ζεσταίνεται αρκετά (35-45c idle) που αυτό θαναι και το χειρότερο.

Συγνώμη για το μακροσκελές post,προσπάθησα να το «μαζέψω» όσο γινόταν.

Για τους δίσκους παρε τις ψύκτρες απο το πλαίσιο, ή βαλε έναν ανεμηστηρα να τους φυσά. Με το ζαλμαν δεν κερδίζεις κάτι εκεί. Δεν θυμάμαι αν θέλει τρύπες γύρω απο το socket για να μπεί το block. Αν χρειάζεται κόιτα αν έχεις και αν έχεις τότε μάλλον θα είσαι ΟΚ. (δεν είμαι και 100% σιγουρος για το παραπάνω)

To reserator ειναι πολυ ευκολο να στηθει, χωρις να χρειαζεται καποιος να εχει ιδιαιτερες γνωσεις. Ταιριαζει με ολα τα intel m/b με socket 478 αρα και με το δικο σου... Το οτι θα εχεις ομως το reserator δεν σημαινει οτι θα απαλλαχθεις απο την αεροψυξη εντελως. Θα προτεινα πχ να ψυχεις τους δισκους με ενα 8αρι ανεμηστηρα η να δημιουργησεις ενα καλο airflow βαζοντας εναν μπροστα και εναν πισω... Ακομα και αγοραζοντας ενα καλο full tower εχεις διαφορα στις θερμοκρασιες. Πιστευω να σε καλυψα...:T:

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.Ενα full tower είναι στα υπ'οψιν.Η λογική μου λέει ότι αν πέσει ή θερμοκρασία από cpu&case, αυτόματα θα μειωθεί και από τους δίσκους.Φαντάζομαι ότι δεν γίνεται να απαλαγώ από ανεμιστήρες εντελώς,αλλά είναι αδύνατο να προσθέσω άλλους.Ήδη υπάρχει αρκετός θόρυβος (κάτι που ξέχασα να αναφέρω πιό πάνω) τώρα με ανοιχτό case,cpu fun 2780,room temp 24,9c. έχω 50c !!!!! Σημειώστε ότι η ώρα είναι 01¨47.Τον Ιούλιο θα ψήνεις μπριζόλες πάνω του.:)

Η γνώμη μου, όταν πάρεις νερό, δεν θα έχεις τον ανεμηστήρα της cpu οπότε βάλε έναν ακόμα να φυσά τους δίσκους σου (στα 7 volt που είναι και εντελώς αθόρυβοι) και έναν πίσω, κάτω απο το τροφοδοτικό να τραβά αέρα έξω απο το κουτί. Για την κάρτα μπορείς να της βάλεις και αυτής block ή να βάλεις την τεράστια zalman ψύκτρα (αυτή έχω και εγώ) που έχει το πλάισιο, και είναι και χωρίς ανεμηστήρα.

Τώρα έχεις μεγάλες θερμοκρασίες γιατί δεν κυκλοφορεί αέρας στο κουτί, ακόμα και με ανοιχτό κουτί, χρειάζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 2 ανεμηστήρες αν θες να έχεις κρύο κουτί (γιατί με το νερό ψυχεις μόνο την cpu αντε και κάρτα γραφικών και chipset) αλλά όλα τα υπόλοιπα (μ΄νημες, mosfet δίκοι) ΚΑΙΝΕ!

ρε σεις... ποιος ο λογος να παρει καποιος το zalman και να του αρχισει τις πατεντες ??Αμα θελετε πατεντες και καλυτερες θερμοκρασιες φτιαξτε ενα μονοι σας και τελος. Το ζαλμαν το παιρνει κανεις για να μην εχει ανεμιστηρες... και για ενα βασικο o/c

ε εαν εννοει αυτο ο vader μαλλον δε καταλαβε τι εγραψα. Εγω δεν εγραψα "για πιο λογο να παρει κανεις το συγεκριμενο" εγραψα για πιο λογο να το παρει και να του αλλαξει τα φωτα

Σίγουρα καί το design παίζει κάποιο ρόλο αλλά μόνο του δεν φτάνει. jogi με προβλημάτισες τώρα. Αφού την μεγαλύτερη θερμοκρασία εκπεμπει η cpu καί η vga,δεν θα μειωθεί παράλληλα η overall με το zalman;:confused: :confused:

χμμ προβλέπω καλοκαίρι με ανοιχτά καπάκια τελικά.:'( :'(

Αρχική απάντηση από wrong method [Σήμερα, στις 22:09]

Αφού την μεγαλύτερη θερμοκρασία εκπεμπει η cpu καί η vga,δεν θα μειωθεί παράλληλα η overall με το zalman;:confused: :confused:

χμμ προβλέπω καλοκαίρι με ανοιχτά καπάκια τελικά.:'( :'(

Αφού την μεγαλύτερη θερμοκρασία εκπεμπει η cpu καί η vga, αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα να μειωθεί η overall με το zalman. και ισως να μην χρειαστει καν ψυξη στους δισκους, αυτο θα το δεις στην πορεια, ψαχνοντας λιγο τις ροες των ανεμιστηρων.

Καλό είναι να υπάρχει και ροή αέρα στο κουτί, αλλιώς αργά η γρήγορα θα ανέβει η θερμοκρασία (αφού δεν βγαίνει απο πουθενά ο αέρας, εκτός και αν έχεις τροφοδοτικό που να τραβά αέρα με ΔΥΝΑΜΗ)

Αποφάσισα λοιπόν να πάρω το zalman.Μερικούς βαθμούς να κατέβω και να μειωθεί ο θόρυβος θα είμαι ικανοποιημενος.Θα κοιτάξω και κανένα full tower μπας και βελτιωθεί η κατάσταση.Αποτελεσματα σύντομα.Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

Δοκίμασε να βάλεις έναν 8άρη zalman ή enermax στην πίσω πλευρά του κουτιού κάτω απο το τροφοδοτικόκαι πόσταρε εντυπώσεις. ΣΙΓΟΥΡΑ θα έχεις καλύτερες θερμοκρασίες. Και επιμένω, ακόμα και με υδρόψυξη οι ανεμηστήρες χρειάζονται γιατίδεν αναπτύσει μόνο η cpu θερμότητα, αλλά και οι δίσκοι και τα mosfet και το northbridge κλπ και δεν είναι και αμελητέα. Εγώ εχω έναν πίσω 8άρη και έναν μπροστά απο τους δίσκους στα 5Volt και δεν ακούγονται καθόλου και μου εξασφαλίζουν σωστή ψύξη των mosFet και των δίσκων (δεν λέει να χαλάσουν και να τρέχω...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.