Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με οθόνη (διαβάστε plz)

St3lioSs

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

(Καταρχάς με συγχωρείτε για τους αγγλικούς χαρακτήρες, αλλα έχω πρόβλημα, θα εξηγήσω παρακάτω...)

Σήμερα το μεσημέρι, αφού γύρισα από το σχολειό, ανοίγω τον υπολογιστή. Ανοίγω και το router, και κάθομαι στο pc. Όλα καλά k ωραία, μέχρι που μπαίνω στο user μου. Πάω να μπω σε ένα παιχνίδι (συγκεκριμένα Warcraft 3) και εκεί παγώνει η οθόνη, εμφανίζοντας ακριβώς στην μέση, σε ένα τετραγωνάκι 3x3(εκατοστά) μερικές κάθετες θολές γραμμές. Πατάω esc, τίποτα. Πατάω ctrl-alt-del, τίποτα. Ctrl-esc τίποτα. Alt-F4 tpt. Το κουμπί για την επιφάνεια εργασιών, τίποτα... Κάνω restart από κάτω. Ανοίγει ξανά το pc και αυτήν την φορα οι ίδιες θολές γραμμές σε όλη την οθόνη. Δεν μπόρεσα να βρω κάποιο ανάλογο πρόβλημα στο internet. Σε μια παρόμοια περίπτωση που βρήκα, οι λύσεις που προτείνουν είναι να ελέγξω τα βύσματα της οθόνης. Τα έβγαλα, τα ξανά έβαλα, τίποτα. Και το χειρότερο είναι ότι, όταν μου βγάζει τις επιλογές "Ασφαλής λειτουργία" "Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου" ktlp ktlp, αν πατήσω "Συνεχίσει Windows, με το που πάει να κάνει φόρτωση των Windows, η οθόνη κλείνει από μονη της. Είναι σαν ο υπολογιστής να είναι κλειστός, μονο που είναι ανοιχτός. Και το παράξενο είναι, ότι άμα πατήσω "Ασφαλής λειτουργία" η "Ασφαλής λειτουργία με δίκτυο" η οθόνη λειτουργεί κανονικά. Στην ασφαλή λειτουργία είμαι τώρα, και για αυτό οι αγγλικοί χαρακτήρες. Δεν με αφήνει να αλλάξω γλώσσα...

Η οθόνη μου είναι αυτή flatron_l1718s_sn_lg.jpg

Και το πρόβλημα κάπως έτσι 47190542.jpg μονο που οι γραμμές δεν είναι μαύρες, δηλαδή δεν υπάρχουν καμένα pixels, είναι λίγο πιο λεπτές, βρίσκονται σε τριάδες η τετράδες από ότι θυμάμαι και είναι σε όλη την οθόνη.

Απεγκατέστησε τους οδηγούς της οθόνης και βάλε τους καινούριους που θα κατεβάσεις ξανά από το ανάλογο site (nVidia / ATI)

Για αρχή κανε reinstall τους drivers της κάρτας γραφικών, και τρέξε memtest. Αν δεν φτιάξει και δεν εντοπίσεις πρόβλημα στην μνήμη, δες για bad sectors στον σκληρό και κάνε reinstall ότι drivers εχεις

την οθονη -ετσι για σιγουρια- την δοκιμασες καπου αλλου να δεις αν παιζει κανονικα?

Αν δεν φτιάξει και δεν εντοπίσεις πρόβλημα στην μνήμη, δες για bad sectors στον σκληρό και κάνε reinstall ότι drivers εχεις
Αν και δεν πολύ κατάλαβα τι είναι οι bad sectors, θα κάνω reinstall τους drivers
την οθονη -ετσι για σιγουρια- την δοκιμασες καπου αλλου να δεις αν παιζει κανονικα?
Που θα μπορούσα να δοκιμάσω την οθόνη? Ένα pc έχω στο σπίτι.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως.

ειτε να την πας σε πισι φιλου, ειτε με ενα λαπτοπ φιλου να την συνδεσεις και να δεις αν παιζει κανονικα...!

Βασικα γραφε με ελληνικα γιατι ειναι ενάντια στους κανονες του φορουμ τα greeklish ;)

Εξελίξεις στον χώρο της οθόνης μου! ... Με το που άνοιξα τον Η/Υ μου έβγαλε κλασσικά τις αχνές μπλε κάθετες γραμμές που έβγαζε και το μεσημέρι, και μόλις φόρτωσε τα Windows, αναβόσβησε για λίγο και μου έβγαλε το σπαστικό μπλε παραθυράκι στην μέση της οθόνης, το οποίο γράφει τα εξής

"ΣΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ

27.9kHz / 53Hz"

Τί είναι πάλι τούτο... Γκούγκλαρα το σήμα εκτός ορίων, και βρήκα ένα σωρό ανάλογα θέματα, με το ίδιο πρόβλημα πάνω κάτω, και κατα σύμπτωση, όλα τα προβλήματα ήταν σε οθόνες LG (τυχαίο?).

By the way δεν έκανα ακόμα install τους drivers που μου προτείνατε

Α και μήπως φταίει το παιχνίδι (warcraft 3)? Γιατί μόλις γύρισα σπίτι η αδερφή μου έπαιζε κανονικά στο πσ... Και μόλις πήγα να συνδεθώ στο Battle.net (προϋπόθεση για να παίξω στο ίντερνετ) ξανακολλάει...

H ανάλυση που προσπαθεί να σηκώσει η οθόνη σου όταν πάει να φορτώσει το παιχνίδι είναι εκτός των ορίων της.

Κοίτα τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού.

Αν δεν βγάλεις άκρη ρώτα την αδερφή σου, αυτή φαίνεται να ξέρει καλύτερα... :p:p:p

Αν δεν βγάλεις άκρη ρώτα την αδερφή σου, αυτή φαίνεται να ξέρει καλύτερα... :p:p:p

χαχαχαχααχχαχα. Και άμα φταίνε οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού, γιατί δεν μου έβγαζε το πρόβλημα νωρίτερα, ή γιατί κολλάει το σύστημα και μετά από ρισταρτ? Τελωσπάντων, θα εγκαταστήσω τους δραϊβερς και θα δω τι θα γίνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.