Kimi Raikkonen Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2004 Για να ακουσω καποιες συμβουλες για το προβληματακι που εχω! Λοιπον αποφασισα να ανεβασω τον Ρ4 1,8C με mb ASUS P4S533 στα 2,4@ 1,6V. Αρχικα ηθελα να δω τι θα παιχτει με το νορμαλ συστημα ψυξης! Οι θερμοκρασιες που θα αναφερω ειναι αυτες του probe (cpu/mb) (-7 απο το πραγματικο?). Οι θερμοκρασιες που ειχα ηταν οι εξης: το max heat test του prime μπορουσε να τρεξει μονο για κανα δεκαλεπτο και εφτανε απο 40/33 πριν το test και στους 60/35 μετα. Η θερμοκρασια εφτανε μετα το test στα αρχικα επιπεδα μετα απο 9 λεπτα. Αποφασισα να το παιξω αερατος προς το παρον και να βελτιωθω ατμοσφαιρικα. Πηρα αρχικα για τη cpu το silent tower της thermaltake το οποιο ειχε πραγματικα εκπληκτικα αποτελεσματα! Μπορουσα πλεον να ολοκληρωσω το test του prime και σε ολη τη διαρκεια του η cpu ειχε 40 ΣΤΑΘΕΡΑ!!! Βεβαια το mb εφτασε 38 βαθμους! ετσι πηρα γι'αυτο το extreme spirit της thermaltake με το οποιο ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΤΡΟΜΕΡΑ! Σκεφτηκα ετσι να δοκιμασω την κορυφαια mcx159 με την οποια απλα εντελως αθορυβα κατεβηκε σε ολο το φασμα 1 βαθμο φτανοντας τους 37 , δηλαδη παλι ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ! Ειναι νορμαλ θερμοκρασιες αυτες για αεροψυκτο? ειναι δυνατον aftermarket cooler να αποδιδει το ιδιο με μια απλη ψυκτρα της asus? σημειωνω επισης οτι εχω δυο 60ρηδες μπροστα για καλυτερο ρευμα αερα και οτι παντου χρησιμοποιησα την ceramique. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 15, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2004 Τι εγινε Kimi???Το μπουλο στις πιστες και το εριξες στο overclocking????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 15, 2004 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2004 Αρχική απάντηση από kallileo Τι εγινε Kimi???Το μπουλο στις πιστες και το εριξες στο overclocking????? Kallileo, έχεις τσακωθεί με τα on topics ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάϊος 15, 2004 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2004 Sorry ειναι επειδη εχω αγωνια για τον Σακη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Μάϊος 15, 2004 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2004 φιλαρακο καλως ηρθες.ελπιζω να σ αρεσει η παρεα μας.αν και σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ισχυει παντοτε ο κανονας οτι πληρωνεις παιρνεις..............υπαρχουν παντοτε οι εξαιρεσεις.εαν σκεφτεις οτι το monitoring tool χανει καπου 7 βαθμους προς τα πανω τοτε πιστευω οτι με το tower της thermaltake εισαι αρχοντας.τσαμπα βεβαια τα λεφτα του mcx159-Α .εγω βλεπω οτι βγηκε κατι καλο απο ολα αυτα........πληροφορησες το φορουμ μας με ενα μινι συγκριτικο αεροψυξης πολυ χρησιμο για υποψηφιους αγοραστες. μην αγχωνεσαι φιλαρακο(μιας και γω ειμαι Κιμι φανατικος):worship: τα λεμεεεεεεεεεεεεεεε Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 15, 2004 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2004 Βασικα φιλε μου Κιμι κανεις ενα λαθος. Το οτι η θερμοκρασια επεσε μονο εναν βαθμο πιστεψε με δεν οφειλεται ΚΑΘΟΛΟΥ στο MCX-159a της Swiftech. Η διαφορα που ειδες ειναι πιθανοτατα ασχετη τελειως με την ολη εγκατασταση της ψυκτρας. Και αυτο δεν οφειλεται στο οτι η ψυκτρα ΔΕΝ κανει δουλεια, αλλα στο οτι η θερμοκρασια του chipset δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ με την θερμοκρασια για την mobo που βλεπεις. Ο αισθητηρας θερμοκρασιας στις Ασους γενικα δεν εχει σχεση με το chipset. π.χ. στην asus P4P800-E Deluxe που εχω ο αισθητηρας ειναι κοντα στις μνημες ενω στο προηγουμενο μοντελο με το 7205 Chipset, Asus P4G8X Deluxe ηταν στα μοσφετ διπλα απο την CPU.Οποτε μην αγχωνεσαι για την ανυπαρκτη πτωση στην θερμοκρασια συστηματος σου.Εκανες μια καλη αγορα(αν και ακριβη), αν και γνωμη μου, δεν αξιζει τα λεφτα που εχει σαν ψυκτρα για τσιπσετ. Υπ'οψιν κι εγω εχω ακριβως την ιδια για το τσιπσετ μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kimi Raikkonen Μάϊος 17, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2004 jax εχεις δικιο για το σενσορα!!! ειναι στην ακρη του mb διπλα στην 5η pci! δεν το ηξερα! τεσπα το silent tower της thermaltake πεταει αθορυβα με τις θερμοκρασιες να ξεκολλανε πολυ δυσκολα απο τους 40 (μετα απο 3 ωρες max heat του prime) για να πανε στους 41:p :worship: ps: που ξερεις kallileo μπορει να λυσω ετσι το προβλημα αυταναφλεξης του κινητηρα της mercedes... φαντασου 20 silent towers πανω στον κινητηρα! δεν θα ανεβαζει με τιποτα θερμοκρασια... θα αυξηθει και η δυναμη και ετσι θα λυθουν τα προβληματα αξιοπιστιας... βεβαια θα αυξηθει και το βαρος καμια 20αρια κιλακια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Μάϊος 17, 2004 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2004 Παιδες μιας μια μιλαμε για το Probe...με Aerogate II και τον σενσορα ακριβως στο κεντρο της CPU περασμενο αναμεσα στα ποδαρακια εχω...idleAerogate/Probe36/30fullAerogate/Probe49/60Αυτα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.