Jump to content

Που μπορουμε να βρουμε fans ανω των 14mm??

Tarlac

Recommended Posts

Ψαχνω εδω και ωρα να βρω ελληνικο μαγαζι να πουλαει 20mm fan και δε βρισκω.....μηπως ξερει κανεις σας καποιο να μου προτεινει? ευχαριστω......:...:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Μια ερωτηση:

Αντι τον 200μμ τον 140μμ και τον 160μμ δεν εχει δοκιμασει κανεις ενα 90μμ με αλουμινιες ελικες οπως σαν τις τουρμπινες με λιγα λογια ;

Για να πετύχει τί, σε σχέση με τις μεγάλες διαμέτρους ? (aerocool εννοείς ?)

Για να πετύχει τί, σε σχέση με τις μεγάλες διαμέτρους ? (aerocool εννοείς ?)

επειδη οι μεγαλοι διαμετροι οι ελικες του ειναι βαριες γι'αυτο και δεν κανει μεγαλες rpm

αν παρεις ομως ενα φαν 90mm (ρυθμιζομενο) του κοψεις τις ελικες και κανεις μια πατεντα με αεροτομες (ελικες) οπως βλεπεις τους αεριωθουμενους κινητηρες τζετ τοτε ρουφαει πολυ περισοτερη μαζα και αν ειναι τοποθετημενο σε πυκνο σωληνα τοτε δημιουργει συμπιεση ;)

παντα για aerocool.

φιλικα :)

edit: εχω σκοπο να κανω αυτην την τρελη θεωρια για να δω αν πραγματι θα εχουν αποτελεσμα, μια ερωτηση δεν εχετε βαρεθει τα κλασικα ελικοφορα φαν ? εγω προσωπικα τα εχω βαρεθει παντα φιλικα :)

επειδη οι μεγαλοι διαμετροι οι ελικες του ειναι βαριες γι'αυτο και δεν κανει μεγαλες rpm

αν παρεις ομως ενα φαν 90mm (ρυθμιζομενο) του κοψεις τις ελικες και κανεις μια πατεντα με αεροτομες (ελικες) οπως βλεπεις τους αεριωθουμενους κινητηρες τζετ τοτε ρουφαει πολυ περισοτερη μαζα και αν ειναι τοποθετημενο σε πυκνο σωληνα τοτε δημιουργει συμπιεση ;)

παντα για aerocool.

φιλικα :)

edit: εχω σκοπο να κανω αυτην την τρελη θεωρια για να δω αν πραγματι θα εχουν αποτελεσμα, μια ερωτηση δεν εχετε βαρεθει τα κλασικα ελικοφορα φαν ? εγω προσωπικα τα εχω βαρεθει παντα φιλικα :)

δεν είναι θέμα βάρους...με μεγάλες διαμέτρους απλά μπορείς να έχεις την ίδια παροχή σε μικρότερες στροφές...

αν είναι να κάνεις κάποια πατέντα και κανα συγκριτικό όμως, κάνε κι ένα project log για να δούν και οι άλλοι

(αν χρειαστείς και κάποιο βοήθημα, μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ

:T:

felix

δεν είναι θέμα βάρους...με μεγάλες διαμέτρους απλά μπορείς να έχεις την ίδια παροχή σε μικρότερες στροφές...

αν είναι να κάνεις κάποια πατέντα και κανα συγκριτικό όμως, κάνε κι ένα project log για να δούν και οι άλλοι

(αν χρειαστείς και κάποιο βοήθημα, μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ

:T:

felix

εγινε :p

Οι σκέψεις σου είναι καλές αλλά .....

Η τεχνολογία των υλικών που εμπεριέχεται και προϋποτίθεται για κατασκευές υψηλής απόδοσης είναι άπιαστη για μας.

Δες αυτά που σου παραθέτω -ιδαίτερα της EBM Papst- είναι , απλά απίστευτή!

ADDA Corp., Ltd

ADDA Corp., Ltd

ADDA Corp., Ltd

DC axial compact fan - 6318 /2 TDH4P by ebm-papst

DC diagonal compact fan - DV 6248 TDP by ebm-papst

S-Force high-performance compact fans made by ebm-papst

Βέβαια κανείς δεν μας εμποδίζει να κάνουμε και την δική μας κατασκευή, στο κάτω κάτω , έιναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε πράγματα και να εκτιμήσουμε και την ποιοτική δουλειά κάποιων άλλων που παρ' όλο που είναι "ηγέτες " στο χώρο τους εξακολουθούν και ψάχνονται - για να ακριβολογήσω-: Γι' αυτό ακριβώς είναι ηγέτες!

Καλή διασκέδαση!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.