Chosen Απρίλιος 12, 2011 #121 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Είναι πολύ δελεαστική η τιμή που έχει το άτιμος.Τι παίζει με τον Controller? Να φανταστώ δεν είναι Intel έτσι? Δουλεύει καλά ή πέφτουν οι επιδόσεις του?Την Corsair γενικά τη θεωρώ σοβαρή εταιρία.Μια χαρά δουλεύει, απλά μην κοιτάς τα 285/275 που λέει ο κατασκευαστής, γύρω στα 200/80 είναι σε κανονικές συνθήκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 12, 2011 #122 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Δεν ξέρω αν είμαι και πολύ on-topic, αλλά αφού έγινε πολλή κουβέντα στο thread για τους vertex, να πω και 'γω την εμπειρία μου ως κάτοχος Vertex 2 60 GB επί 9 μήνες.Τον χρησιμοποιώ μόνο για λειτουργικό και προγράμματα. Οι επιδόσεις του στην αρχή με άφησαν άφωνο, τώρα τις συνήθισα. Benchmarks έκανα μόλις τον εγκατέστησα, τα οποία δεν τα έχω πρόχειρα (είναι αποθηκευμένα σε άλλο PC), αν θέλει κάποιος τα ανεβάζω ευχαρίστως. Από τότε δεν ξαναέκανα.Απέφυγα επιμελώς να τον ζορίσω στους 9 μήνες που τον έχω. Μετέφερα τα temp folders του λειτουργικού εκτός δίσκου (σε RamDisk), και έκανα κάμποσα tweaks σύμφωνα με τους οδηγούς που υπάρχουν εδώ για να μειώσω τις εγγραφές του λειτουργικού.Μέχρι σήμερα οι επιδόσεις του στο read και την απόκριση λειτουργικού και προγραμμάτων παραμένουν ίδιες, τουλάχιστον στην αντίληψή μου. Αυτό όμως που δεν μου πολυάρεσε, είναι ότι προ ημερών που έκανα μετάβαση από 32 σε 64 bit λειτουργικό (Win7 εννοείται), και επομένως έκανα secure erase για πρώτη φορά κλπ., σαν να μου φάνηκε ότι οι εγγραφές, δηλαδή η εγκατάσταση λειτουργικού και προγραμμάτων, ήταν λίγο πιο αργή. Ενδεικτικά αναφέρω, ότι το Win7 SP1 στα 32bit είχε εγκατασταθεί χρονομετρημένα σε 7 λεπτά, ενώ τώρα στα 64bit πήρε 9 λεπτά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μεγαλύτερο ίσως σε ΜΒ είναι το SP1 στα 64bit. Υπάρχει κανείς που να το έχει χρονομετρήσει, ώστε να δούμε ταχύτητα εγγραφών σε πραγματική χρήση και όχι σε benchmarks; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevolin Απρίλιος 12, 2011 #123 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Μια χαρά δουλεύει, απλά μην κοιτάς τα 285/275 που λέει ο κατασκευαστής, γύρω στα 200/80 είναι σε κανονικές συνθήκες.Τα 200/80 αφορούσαν τους 34nm με 32gb die. Οι "νεοι" Vertex 2 στα 25nm με 64gb die nands ειναι αρκετά αργότεροι στα 170/35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Απρίλιος 12, 2011 #124 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Πάντως μεγάλη ήττα να είσαι συνεχεία στο περίμενε και να μην ξέρεις τι να αγοράσεις. δεν βλέπω να καταλήγουμε κάπου κιόλας .... :hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevolin Απρίλιος 12, 2011 #125 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Μολις πεσουνε χωμα οι Χ25-Μ G2 θα κτυπησω 2 και θα ριξω τους vertex 2 σε λαπτοπακια που εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Απρίλιος 12, 2011 #126 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Δεν ξέρω αν είμαι και πολύ on-topic, αλλά αφού έγινε πολλή κουβέντα στο thread για τους vertex, να πω και 'γω την εμπειρία μου ως κάτοχος Vertex 2 60 GB επί 9 μήνες.Τον χρησιμοποιώ μόνο για λειτουργικό και προγράμματα. Οι επιδόσεις του στην αρχή με άφησαν άφωνο, τώρα τις συνήθισα. Benchmarks έκανα μόλις τον εγκατέστησα, τα οποία δεν τα έχω πρόχειρα (είναι αποθηκευμένα σε άλλο PC), αν θέλει κάποιος τα ανεβάζω ευχαρίστως. Από τότε δεν ξαναέκανα.Απέφυγα επιμελώς να τον ζορίσω στους 9 μήνες που τον έχω. Μετέφερα τα temp folders του λειτουργικού εκτός δίσκου (σε RamDisk), και έκανα κάμποσα tweaks σύμφωνα με τους οδηγούς που υπάρχουν εδώ για να μειώσω τις εγγραφές του λειτουργικού.Μέχρι σήμερα οι επιδόσεις του στο read και την απόκριση λειτουργικού και προγραμμάτων παραμένουν ίδιες, τουλάχιστον στην αντίληψή μου. Αυτό όμως που δεν μου πολυάρεσε, είναι ότι προ ημερών που έκανα μετάβαση από 32 σε 64 bit λειτουργικό (Win7 εννοείται), και επομένως έκανα secure erase για πρώτη φορά κλπ., σαν να μου φάνηκε ότι οι εγγραφές, δηλαδή η εγκατάσταση λειτουργικού και προγραμμάτων, ήταν λίγο πιο αργή. Ενδεικτικά αναφέρω, ότι το Win7 SP1 στα 32bit είχε εγκατασταθεί χρονομετρημένα σε 7 λεπτά, ενώ τώρα στα 64bit πήρε 9 λεπτά. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μεγαλύτερο ίσως σε ΜΒ είναι το SP1 στα 64bit. Υπάρχει κανείς που να το έχει χρονομετρήσει, ώστε να δούμε ταχύτητα εγγραφών σε πραγματική χρήση και όχι σε benchmarks;Secure erase πως έκανες; Δε νομίζω να πιστεύεις ότι με απλό φορμάτ έγινε αυτό;Ίσα ίσα που αυτό που έγινε ήταν να μαρκαριστούν τα δεδομένα του 32 bit έτοιμα για γράψιμο, να γραφτούνσε καινούργια blocks τα 64 bit + όσα περίσσεψαν να μπουν στα μαρκαρισμένα των 32 bit.Mε άλλα λόγια δημιούργησες αυτό το φουλάρισμα των cells και έτσι έπεσαν οι επιδόσεις.Για αυτό προτείνεται manual secure erase πριν επανεγκατάσταση λειτουργικού ή και restore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Απρίλιος 12, 2011 #127 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Μια χαρά δουλεύει, απλά μην κοιτάς τα 285/275 που λέει ο κατασκευαστής, γύρω στα 200/80 είναι σε κανονικές συνθήκες.Μεταξύ 510 και 320 τι να προτιμήσουμε ???? (έτσι και αλλιώς στην ιδία πάνω κάτω τιμή είναι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 12, 2011 #128 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Secure erase πως έκανες; Δε νομίζω να πιστεύεις ότι με απλό φορμάτ έγινε αυτό;Ίσα ίσα που αυτό που έγινε ήταν να μαρκαριστούν τα δεδομένα του 32 bit έτοιμα για γράψιμο, να γραφτούν σε καινούργια blocks τα 64 bit + όσα περίσσεψαν να μπουν στα μαρκαρισμένα των 32 bit. Mε άλλα λόγια δημιούργησες αυτό το φουλάρισμα των cells και έτσι έπεσαν οι επιδόσεις. Για αυτό προτείνεται manual secure erase πριν επανεγκατάσταση λειτουργικού ή και restore. Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά δεν είμαι τόσο άσχετος. Έκανα με το parted magic, και μάλιστα advanced secure erase, που υποστηρίζει ο sandforce controller. Σχετικός οδηγός υπάρχει στο site της ocz. Εγώ υποψιάζομαι ότι μπορεί να κτύπησα το throttle που μπορεί να παθαίνει ο SF controller, αφού μέσα σε λίγες ώρες ο δίσκος έφαγε 25 γίγα (τόσα είναι το λειτουργικό με τα προγράμματά μου), τα οποία βέβαια είναι μόνο η τελική εγκατάσταση των προγραμμάτων. Θέλω να πω ότι σίγουρα το γράψιμο που έφαγε ήταν πολύ μεγαλύτερο, αφού η αποσυμπίεση του λειτουργικού και των προγραμμάτων με τα temp αρχεία τους σίγουρα ήταν αρκετά ακόμα πρόσθετα γίγα. Η απορία θα λυθεί αν κάποιος με vertex 2 έχει μετρήσει πόσο χρόνο του πήρε η εγκατάσταση του SP1, ή με ένα νέο benchmark που αποφάσισα να του κάνω μέχρι το ΣΚ. Πάντως, αν αυτό λέει κάτι, η αξιολόγηση στα 7 64bit του δίνει 7,8, που είναι και η υψηλότερη στο PC της υπογραφής μου. Edit: Να πω ακόμα ότι στην νέα εγκατάσταση, κατά το φορμάτ του δίσκου, το οποίο έκανα χειροκίνητα με το diskpart πριν την εγκατάσταση των 7, άφησα επιπρόσθετα 5 γίγα ως unallocated, προκειμένου να αυξηθεί η OP area του δίσκου. Ελπίζοντας να βοηθηθεί το αργό όπως διαβάζω trim του δίσκου, όπως προτείνουν στο site της ocz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Απρίλιος 12, 2011 #129 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Μεσα στην Εβδομαδα μαλλον θα τσιμπησω τον 1ο μου ssd>Ειμαι αναμεσα σε intel 120gb x25-M /intel 120Gb 320 /Corsair F120 >Ολοι περιπου ειναι στα 200-220 ευρω.Τι προτεινετε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vic Απρίλιος 12, 2011 #130 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Κοίτα και τον Samsung 470. Και εγώ στη θέση σου βρίσκομαι και είμαι ανάμεσα στον Samsung 470 και τον Intel 320. Τα παιδιά στο forum ως επι το πλείστον προτείνουν αυτούς τους δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Απρίλιος 12, 2011 #131 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Για να πω την αληθεια γλυκοκοιταζω και τον crucial c300 128gb= .Σε οσα reviews εχω διαβασει ολο στην κορυφη των αποτελεσματων ειναι.Intel για αξιοπιστια απο την μια crucial για επιδοσεις απο την αλλη<Σε θεμα αξιοπιστιας τι παιζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Απρίλιος 12, 2011 #132 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Παιζει να ναι κα θεμα τυχης το degrade η controller μητρικης.Ιntel postiville 80 gb μην με ρωτατε πως εχω κανει 5+Tera εγγραφες εχω απενεργοποιημενες ολα τα file indexin swap κλπ.Δε εχει γινει secure erase ποτε.Μονο αναβαθμιση firmware στο παρον που λεει το AS-SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Απρίλιος 12, 2011 #133 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2011 Samsung 470 δεν υπάρχει εδώ.Μονο Intel 510 & 320. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Απρίλιος 13, 2011 #134 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 The OWC Mercury Extreme Pro 6G 120GB SATA 3 SSD Review – This 120GB 6G SSD Absolutely Flies! | The SSD Review αυτό θα έλεγα εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevolin Απρίλιος 13, 2011 #135 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 Τελικα εριξα τους vertex σε κατι φορητα που χα και πήρα 2χ¨Intel 320ssd 80gbΥστερα απο ενα ενδιαφερον review:Intel SSD 320 Review (300GB) | StorageReview.comΘα ποσταρω μετρησεις μολις τους εχω (εμενα ειναι βεβαια 80gb) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Απρίλιος 13, 2011 #136 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 The OWC Mercury Extreme Pro 6G 120GB SATA 3 SSD Review – This 120GB 6G SSD Absolutely Flies! | The SSD Reviewαυτό θα έλεγα εγώ Θα αστειεύεσαι ελπίζω. Τι τραγικό review είναι αυτό; Τα μόνα tests εγγραφής είναι ΑΤΤΟ και 0fill, κάνουνε ό,τι μπορούν για να κρύψουν τις αναπηρίες του Sandforce, έλεος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevolin Απρίλιος 13, 2011 #137 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 Ποσο real world θεωρείται ενα benchmark Που γραφει μηδενικα ελεος δλδ. Πολυ promo παντος αυτος ο sandforce. Αμφιβαλλω αν σε λιγο καιρό θα τον θυμάται κανεις αυτον τον controller Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiltevros Απρίλιος 13, 2011 #138 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 Θα αστειεύεσαι ελπίζω. Τι τραγικό review είναι αυτό; Τα μόνα tests εγγραφής είναι ΑΤΤΟ και 0fill, κάνουνε ό,τι μπορούν για να κρύψουν τις αναπηρίες του Sandforce, έλεος... δεν μιλάω για το review μιλάω για τον SSD που έχει strip down SF controller με μειωμένο compression Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevolin Απρίλιος 13, 2011 #139 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 Λοιπον αυτα ειναι σε λιγο ανεβαζω benchmarks απο Intel 320 SSD 80GB Raid 0 :dance3:http://img84.imageshack.us/i/intel320r0.jpg/Ειναι αμεσως μετα το restore απο το acronis χωρις να το ψάχνω και πολυ με stripe 16k Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 13, 2011 #140 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2011 Τελικά μπορεί ίσως ο Sandforce να υπόσχεται παραπάνω από όσο δίνει στην πραγματικότητα, όπως λέτε, αλλά τελικά είχα άδικο, τον υποτίμησα. Μια χαρά είναι ο Vertex 2 μου μετά από 9μηνη χρήση και βασανιστήριο με την καινούρια εγκατάσταση των 64bit, για την ακρίβεια είναι και λίγο καλύτερος! Εξηγούμαι: 1) Του κουτιού, αμέσως μετά την εγκατάσταση (είχε γίνει restore με Acronis, όχι νέα εγκατάσταση) και με τον native sata driver των 7: CDM OCZ on Flickr 2) Μετά από 9 μήνες, με νέα εγκατάσταση απο το μηδέν των Win7 64bit και με τον driver Intel RST 10: OCZ Win7 64bit on Flickr Όπως βλέπετε, οι επιδόσεις του είναι στα ίδια και λίγο καλύτερες, ιδίως στα 4Κ που ενδιαφέρει για την χρήση του ως boot drive. Άρα όταν μου φάνηκε λίγο πιο αργός όπως είπα παραπάνω, μάλλον το SP1 64 bit είναι μεγαλύτερο. Και στην καθημερινή χρήση, εξακολουθεί να φορτώνει σφαίρα τα προγράμματα, που είναι και ο σκοπός για τον οποίο τον αγόρασα. Όλα καλά λοιπόν και ελπίζω να βοήθησα όποιους αναρωτιούνται για την αξιοπιστία των Vertex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.