Jump to content

Ocz Vertex 2 Ssd + Asus P6T + Win 7 64 bit

Topdim2

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν, αγόρασα ένα ssd ocz vertex2 120gb και είπα να τον κάνω c ώστε να βάλω τα win 7 64 bit σε αυτόν και να εκμεταλλευτώ την ταχύτητα του. Λοιπόν, το περίεργο που συμβαίνει είναι ότι ενώ στο post, τον βρίσκει τον σκληρο, εκεί που επιλέγω στην διαδικασία εγκατάστασης των Windows, από το cd, το δίσκο που θα γίνει η εγκατάσταση και έχει τις επιλογές load driver, refresh κτλ, όπως και τον βλέπω αν πατήσω browse, δεν με αφήνει να προχωρήσω, γιατί λέει δεν βρίσκει driver. Τι BIOS update έκανα στην μητρική, τι firmware update στο ssd, τι floppies έκανα με το cd της μητρικής, τι άλλαξα καλώδια, κατάσταση στο BIOS( raid-achi-IDE), τίποτα αυτό. Δεν λέει να αναγνωρίσει τον driver.

Έχει κανένας σας καμία ιδέα, γιατί έχω φάει πάνω από 5 ώρες και δεν λέει να αναγνωρίσει τον ssd.

κανε αυτο που λεει ο jax,δοκιμασε να φορτωσεις τα drivers του controller

Φίλε το κατέβασα το αρχείο, αλλά όταν το βάζω να το κάνει εγκατάσταση, ενώ φαίνεται ότι το κάνει, μου βγάζει μήνυμα που λέει: To continue installation, use the load driver option to install. 32 bit and signed 64 bit drivers. Installing an unsigned 64 bit device driver is not supported an might result in an unstable windows installation.

Τι παίζει δεν μπορώ να καταλάβω, έχει φαΐ κόλλημα. Στο BIOS το έχω σαν achi.

Ερωτηση:

Οταν φτανει στη λιστα με τα drives, τον SSD, σου τον εμφανιζει κανονικα?

Αν ναι γιατι θελεις να βαλεις driver? Επελεξε τον SSD και πατα NEXT.

Όχι φίλε, είμαι στο παράθυρο που λες αλλά δεν το βλέπει, μόνο μου λέει από κάτω refresh, load driver αριστερά και δεξιά εχει το drive options (advanced). Αν πατησω όμως το load driver και μετά browse εκεί τον βλέπει τον ssd.

Το USB stick το εφτιαξες? Αν πατήσεις browse δεν σου το δειχνει στη λιστα ωστε να φορτωσεις τον driver απο εκει;

Μου το δείχνει τον φορτώνει, αλλά μου βγάζει το μύνημα που έγραψα παραπάνω στα αγγλικά.

Φίλε jax7480 και με αυτόν τον driver που μου έδωσες, κάνει δυστυχώς το ίδιο πράμα, μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα : To continue installation, use the load driver option to install. 32 bit and signed 64 bit drivers. Installing an unsigned 64 bit device driver is not supported an might result in an unstable windows installation.

Το ζήτημα είναι ότι δοκίμασα να τον συνδέσω και σε έναν άλλο υπολογιστή που έχω και μου έκανε ακριβώς τα ίδια. Αύριο θα τον δοκιμάσω και σε έναν τρίτο και αν κάνει και εκεί σημαίνει ότι έχει πρόβλημα ο SSD μάλλον, γιατί αλλιώς δεν εξηγείτε.

Πάντως έχω επιτυχία 2 στα 2 αν έχει πρόβλημα ο δίσκος, γιατί να φανταστείς είχα πάρει 2 τέτοιους με την λογική να τους κάνω RAID0 και ο άλλος είχε θέμα, μάλλον τώρα ήρθε η σειρά αυτού.

Από απορία και μόνο...

Συνδέεις στις κόκκινες Sata, και όχι στις πορτοκαλί, σωστά ? Σε ποιό μενού στο BIOS αλλάζεις το mode ?

To DVD εγκατάστασης είναι μόνο 64-bit, ή περιέχει και 32-bit εγκατάσταση ?

Στο στικάκι που έχεις τους drivers δοκίμασες να έχεις μόνο αυτόν που χρειάζεται (χωρίς folder>subfolder κλπ) ?

Δοκίμασες να ξετικάρεις την επιλογή "Hide drivers that are not compatible" ?

Φίλε felix έχω δοκιμάσει και στις κόκκινες να το βάλω (Intel ICH10R και RAID ή ACHI ή IDE) αλλά και στις πορτοκαλί που είναι με τον JMicron® JMB322(είτε ACHI ή IDE) αλλά τίποτα. Τις αλλαγές των mode τις κάνω μέσα από το BIOS.

Το cd που χρησιμοποιώ έχει και την 32 και 64 έκδοση μέσα, αλλά δοκίμασα και άλλο που ξέρω ότι λειτουργεί 100% 64μπιτο.

Στο στικακι από ότι θυμάμαι πρέπει να δοκίμασα να έχω χίμα τα αρχεία, αλλά από την άλλη δοκίμασα με δισκέτες που έτσι και αλλιώς χωράνε μόνο τα αρχεία χίμα.

Φυσικά και ξετίκαρα την επιλογή "Hide drivers that are not compatible"

Πάντως λίγο που άρχισα να το ψάχνω στο forum της OCZ, είδα ότι και άλλοι έχουν θέμα και συγκεκριμένα πρέπει να γίνει firmware update στον Intel ICH10R RAID ROM αν κατάλαβα καλά (Guide List of BIOS files with updated Intel ICH9/10R RAID ROMs).

Μόλις είδα αυτό...

Μήπως είσαι σε αυτήν την περίπτωση ? Είχε γίνει κάποιο raid προηγουμένως ?

Δοκίμασε μήπως γίνεται και σε σένα κάτι...

Έλα φίλε felix, τελικά το έλυσα το ζήτημα, τον σύνδεσα σε ένα άλλο PC και τον έκανα format μέσα από το Disk Manager. Τον αναγνώρισε μετά κανονικά και τώρα σου γράφω από αυτόν με το C να τον αποτελεί ο OCZ Vertex2 SSD. Καλά, τρελή ταχύτητα!!!

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα.

Επειδή σήμερα είδα τυχαία το post σου , το πρόβλημα που είχες και δεν μπορούσες να φορτώσεις drivers επειδή σου έλεγε οτι δεν είναι signed οφείλεται στο δισκάκι των WIN 7 που έχεις.

Οι πιο παλιες εκδόσεις που είχανε βγεί είχανε αυτό το πρόβλημα, κατέβασε κανένα πιο καινούργιο δισκάκι απο το Internet και θα είσαι κομπλέ , θα μπορείς να φορτώνεις κανονικά τα drivers. Εγγυημένα :)

Φίλε Godaemon, το δισκάκι το είχα κατεβάσει πολύ πρόσφατα, γιατί ήταν έκδοση 2 σε 1, με 32 και 64bit Windows 7 SP1 σε όλες τις εκδόσεις τους. Αλλά όπως και αν έχει το θέμα, το πρόβλημα λύθηκε.

Φίλε Godaemon, το δισκάκι το είχα κατεβάσει πολύ πρόσφατα, γιατί ήταν έκδοση 2 σε 1, με 32 και 64bit Windows 7 SP1 σε όλες τις εκδόσεις τους.
Κάτι τέτοια δισκάκια all-in-one τα είχαν αυτά τα προβλήμματα, και είχαν και περισσότερα αργότερα με BOSDs κ.α., προτίμησε τα ξεχωριστά DVDs που έχουν μόνο 64Bit. Έτσι και αλλιώς 32Bit σχεδόν κανείς δεν βάζει εκτός αν έχει αρχαίο PC που δεν είναι 64Bit!
  • 4 weeks later...

Μιας και διαβαζα το ποστ,

Σκεφτομαι και εγω να παρω μια αντιστοιχη καρτα-δισκο με νεο Pc και να τη κανω C:.

Και λογω του οτι ειμαι λιγο αδαης απο τεχνικα θεματα, θα ηθελα απλα να ρωτησω το εξης:

Το pc θα κατεβαζει σχεδον καθε μερα 2 με 3 ταινιες 9-13 γιγα, θα αποσυμπιεζει θα μετατρεπει θα βαζει ελληνικους υποτιτλους και θα αποθηκευει σε συμβατικο δισκο.

Το 70% της χρησης ειναι αυτο, ενα 10% ειναι μονταζ των βιντεο και των φωτο που τραβαω και το υπολοιπο 20% ειναι ιντερνετ (με οτι αυτο αποθηκευει τουλαχιστον προσωρινα, εαν δε κανω λαθος).

-Με αυτη τη χρηση ειμαι τωρα 3 χρονια με ενα 500ρη σαν C: και ακομα δεν εχει "χτυπησει".-

Με ενα λοιπον σαν τον παραπανω δισκο - καρτα και με αυτα που ακουω χωρις να καταλαβαινω τι σημαινουν στη πραξη (MLC, SLC, TRIM), θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα του στυλ δεν γραφει σβηνει, η κατι αλλο που δε ξερω?

Η καλυτερα τι μπορει να παει στραβα?

Ας βοηθησει καποιος πριν σκασω τα ευρω.

Ευχαριστω παιδια

Eνα παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητος, απο κατι που βρηκα σε μια σελιδα.

MLC ( Multi Level Cell ) ` 10.000 εγγραφές

SLC ( Single Level Cell )

~100.000 εγγραφές , ανθεκτικότερος τύπος μνήμης , και φυσικά ακριβότερος

Κάθε κελί σε MLC (MultiLevelCell) SSD δισκάκι μπορούν να γραφούν 1,2 ή 4-bits .

Στα SLC (SingleLevelCell) πάντα ένα bit, για αυτό και στην εγγραφή τα SLCSSD είναι

σαφώς γρηγορότερα και πολύ ακριβότερα. Για αυτό λένε υπάρχει "καθαρή" NAND μνήμη

και "βρώμικη"( μισογεμάτη) NAND μνήμη.

Φίλε τι να σου πω, εγώ τα κατεβάσματα μου τα κάνω σε άλλον σκληρό και στον SSD έχω βάλει το λειτουργικό, προγράμματα και παιχνίδια και πάει σούπερ!!! Τώρα αν θα μου βγάλει κανένα πρόβλημα δεν το γνωρίζω. Πάντως ήταν μια αγορά πολύ καλή!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.