Jump to content

Καμμένο τροφοδοτικό

s0me0ne

Recommended Posts

Kαλησπέρα! Σε ένα παλιό pc είχα ένα τροφοδοτικό της Thermaltake ( 450W ) το οποίο μοντέλο είχε βγει αρκετά ελλατωματικό και προφανώς κάηκε και το δικό μου.

Και πήρα με πίστωση αυτό : THERMALTAKE W0146 TR2 RX 450W CABLE MANAGEMENT - - E-SHOP.GR

Όμως το πέρασαν το τροφοδοτικό και το PC ανοίγει και κολλάει στην 1η μαύρη οθόνη.. Clear CMOS , battery δεν βοήθησαν. Επίσης στο BIOS δεν γίνεται να μπεις διότι δεν αναγνωρίζει το keyboard ( σειριακή σύνδεση ).

Και το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι το NOrthbridge καίειιι ( λογικά 60+++ βαθμούς. )

Το PC ακόμα δεν το είδα απο κοντά, αλλά θεωρώ ότι μάλλον η μητρική τα παιξε..( όταν κάηκε το τροφοδοτικό.. )

Επίσης, παίζει να έχει βραχυκυκλώσει τίποτα και απλά να μην μπορεί να εκκινήσει σωστά το PC λόγω υπερβολικά μεγάλης θερμοκρασίας ?? Τι να δοκιμάσω προτού αλλάξω μουσική?? Οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει πείτε μου.. ή αν πιστεύετε ότι κάτι άλλο φταίειμ για να ξέρω τι να έχω μαζί μου όταν θα έχω το PC από κοντά.

Ευχαριστώ.

Μπορεί όταν κάηκε το τροφοδοτικό να πήρε και κάτι μαζί του.

Όταν το πάρεις δες προσεκτικά επάνω στην μητρική για τυχόν σκασμένους η φουσκωμένους πυκνωτές εάν δεν έχει τίποτα δες το Northbridge αν παταει καλά η ψήκτρα του.

Πληκτρολόγιο με ps/2 δεν έχεις ;

Δυστυχώς πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες αλλά υποθέτω ότι αφού δεν είσαι κοντά στο PC δεν τις ξέρεις ούτε εσύ.

1)Βγάζει κάποιο μύνημα στην μαύρη οθόνη;

2)H μητρική έχει κανένα led-άκι; Αν ναι άνάβει πριν την μαύρη οθόνη;

3)Ανεμιστηράκια κουτιού και το ανεμιστηράκι της ψύκτρας επεξεργαστή λειτουργούν;

4) Μήπως η μπαταριούλα της μητρικής έχει τελειώσει μια που είναι παλιό το PC;

Μπορεί όταν κάηκε το τροφοδοτικό να πήρε και κάτι μαζί του.

Όταν το πάρεις δες προσεκτικά επάνω στην μητρική για τυχόν σκασμένους η φουσκωμένους πυκνωτές εάν δεν έχει τίποτα δες το Northbridge αν παταει καλά η ψήκτρα του.

Πληκτρολόγιο με ps/2 δεν έχεις ;

Μάλλον αυτό που λες είναι θα ελέγξω για πυκνωτές και επίσης θα δοκιμάσω και με ps/2 και με usb keyboard.

Δυστυχώς πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες αλλά υποθέτω ότι αφού δεν είσαι κοντά στο PC δεν τις ξέρεις ούτε εσύ.

1)Βγάζει κάποιο μύνημα στην μαύρη οθόνη;

2)H μητρική έχει κανένα led-άκι; Αν ναι άνάβει πριν την μαύρη οθόνη;

3)Ανεμιστηράκια κουτιού και το ανεμιστηράκι της ψύκτρας επεξεργαστή λειτουργούν;

4) Μήπως η μπαταριούλα της μητρικής έχει τελειώσει μια που είναι παλιό το PC;

1) Δεν το γνωρίζω αλλά τελειώνει το POST κανονικά από ότι κατάλαβα και freezarei προτού πάει στη 2η μαύρη οθόνη.

2) Όχι δυστυχώς.

3) Ναι αυτά λειτουργούν.

4) Καλή ερώτηση θα το ελέγξω και αυτό. Αλλά δεν νομίζω απλά να κάηκε και το τροφοδοτικό μαζί και να τα παιξε και η μπαταρία!! Τόσο πολύ τύχη ? :p

Πρέπει να δεις αν σου βγάζει κάποιο μύνημα στην οθόνη που σταματάει.

Μπορεί να έχουν χαθεί οι ρυθμίσεις του BIOS και να μην "βλέπει" δίσκο με λειτουργικό για να ξεκινήσει.

Μπες στο BIOS (κατά την διάρκεια του post πάτα επανειλειμένα το "delete") και πήγαινε "advanced bios features" > "hard disk boot priority" και βάλε να βλέπει τον δίσκο με το λειτουργικό.

Γύρνα ξανά στο "advanced bios features" και ρύθμισε το "first boot device" σε "dvd-cd rom" και το "second boot device" σε "hhd".

Τέλος κάνε "save and exit" (γράφει κάτω-κάτω ποιό κουμπί θα πατήσεις).

Πρέπει να δεις αν σου βγάζει κάποιο μύνημα στην οθόνη που σταματάει.

Μπορεί να έχουν χαθεί οι ρυθμίσεις του BIOS και να μην "βλέπει" δίσκο με λειτουργικό για να ξεκινήσει.

Μπες στο BIOS (κατά την διάρκεια του post πάτα επανειλειμένα το "delete") και πήγαινε "advanced bios features" > "hard disk boot priority" και βάλε να βλέπει τον δίσκο με το λειτουργικό.

Γύρνα ξανά στο "advanced bios features" και ρύθμισε το "first boot device" σε "dvd-cd rom" και το "second boot device" σε "hhd".

Τέλος κάνε "save and exit" (γράφει κάτω-κάτω ποιό κουμπί θα πατήσεις).

Clear CMOS , battery δεν βοήθησαν. Επίσης στο BIOS δεν γίνεται να μπεις διότι δεν αναγνωρίζει το keyboard.

αν το πληκτρολογιο σου ειναι Usb βαλε ps/2 μπορει να το εκαψε....σπανιο αλλα ολα μπορουν να συμβουν..

<<<Γύρνα ξανά στο "advanced bios features" και ρύθμισε το "first boot device" σε "dvd-cd rom" και το "second boot device" σε "hhd".

Τέλος κάνε "save and exit">>>>>

ετσι καθε φορα που παει να κανει Boot ψαχνει πρωτα στο dvd και καθυστερει η εκκινηση και ισωσ και να κολλαει.....ενεργοποιουμε την παραπανω ρυθμιση μονο οταν θελουμε να τρεξουμε κατι απο dvd και οχι μονιμα!

η αποψη μου ειναι "first boot device" σε "hhd" και το "second boot device" σε"dvd-cd rom"

πιστευω οτι πρεπει να εχεις καψει και κατι αλλο ...ξεκινα απο τα ευκολα βγαλε εναλλαξ τισ μνημες (ασε μια πανω καθε φορα),

αν εχεις δευτερο η/υ ή μπορεις να πασ σε καποιο φιλο σου κατεβασε το ''hiren-s-bootcd'' και καψτο σε ενα cd

Download Hiren's BootCD 13.0 Restored Edition Torrent - KickassTorrents.com

και τρεξε διαγνωστικα για σκληρο δισκο και ram.....

Όπα το ξαναλέω γιατί μάλλον παρεξηγήθηκα!! Στο BIOS δεν μπορώ να μπω, διότι κολλάει στο πρώτο μαύρο screen και δεν μπαίνει BIOS. Οι βασικοί έλεγχοι όπως να παίξω με τις RAM τις έχουν κάνει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.