Jump to content

Mod: Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα χαλασμένο laptop;;;

filarhos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κάηκε η μητρική σε ένα hp pavilion dv6 που έχω και αφού δεν αξίζει η επισκευή (250€ κάνει η μητρική του) προσπαθώ να δω τι μπορώ να κατασκευάσω από τα κομμάτια που ζουν ακόμα.

Για την οθόνη αποφάσισα να την μετατρέψω σε οθόνη desktop με σύνδεση dvi ή vga, ακόμα ψάχνω μετατροπέα σε καλή τιμή.

Ακόμα έχει ηλεκτρονικά ηχεία, κάμερα (μήπως μπορεί να δουλέψει σαν webcam), μικρόφωνα, τροφοδοτικό 19volt, γενικά ότι έχει ένα συνηθισμένο laptop.

Καμία ιδέα, πρόταση;;;

Η ψήκτρα έχει πάρει τον δρόμο της ήδη και μόλις έχω έτοιμο κάτι θα βάλω φωτογραφίες.:dance3:

Για δοκίμασε πρώτα να την φουρνισεις.

Sent from my iPod touch using Tapatalk

Τι εννοείς;;;

Έχει λιώσει η μητρική στα πυκνωτάκια της τροφοδοσίας (κατασκευαστικό λάθος, το παραδεχτήκαν αλλά δυστυχώς μου συνέβη 3 χρόνια μετά)

Στον φούρνο με πατάτες;;;:)

Δεν ξερεις τη κλασσικη πλεον λυση του φουρνισματος?:p

στην περιπτωση σου που ελιωσε η μητρικη δεν προσφερει τιποτα οποτε προχωρας.

αν σε ενδιαφερει...

hp pavilion dv6 motherboard | eBay

πολυ χαμηλοτερα απο 250ε.

Μπα διάβασα ότι είναι ευτύχημα που κράτησε και τόσο, είχαν κατασκευαστικό πρόβλημα οπότε μπορεί να το φτιάξω και να χαλάσει μετά από λίγο. Οπότε δεν αξίζει ούτε 100άρικο.

Υ.Γ. Άσε που αντικαταστάθηκε από netbookάκι με 3 χρόνια εγγύηση.

Καμία ιδέα;;;

Μετατροπεα για vga/dvi εχεις βρει? Γιατι εψαχνα καποτε αλλα δεν ειχα βρει κατι..

Μπορεις να ξηλωσεις τα υποσυστηματα και να τα βαλεις σε ΙΤΧ μητρικη.. Υπαρχουν μοντελα που υποστηριζουν sodimm και minipcie.

Μετατροπεα για vga/dvi εχεις βρει? Γιατι εψαχνα καποτε αλλα δεν ειχα βρει κατι..

Μπορεις να ξηλωσεις τα υποσυστηματα και να τα βαλεις σε ΙΤΧ μητρικη.. Υπαρχουν μοντελα που υποστηριζουν sodimm και minipcie.

Ναι εδώ από ebay. Διάβασα ότι είναι πολύ καλός και αξιόπιστος.

Για το δεύτερο έχεις κάποιο υπόψιν;;;

Αυτό ήταν το Laptop.

Η D525MW της Intel παιρνει sodimm και minipcie αλλα απο οτι βλεπω το laptop σου εχει ddr2 και δεν εχει καποια pcie για να παρεις..

Μια ιδεα ειναι να στησεις τον ανταπτορα για την οθονη μαζι με ενα itx συστημα σε ενα μικρο κουτακι απο Plexy, να το τοποθετησεις πανω στο πισω μερος της οθονης και ολο σε μια βαση..

Έχει λιώσει η μητρική στα πυκνωτάκια της τροφοδοσίας )

Τι λένε στο κόσμο ρε γμτ....:hang3:

Τι λένε στο κόσμο ρε γμτ....:hang3:

Όχι δεν το λένε (και σημειωτέο δεν το πήγα σε service είδα τι είχε μόνο μου).

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή ο ξάδερφος μου, του το είχα δανείσει για μια εργασία, ξέχασε να πάρει το τροφοδοτικό και "δοκίμασε" ένα παλιό που είχε. Το παλιό όμως έχει ρυθμιστή (ούτε και αυτό θυμάται που το βρήκε και από που) περασμένο στα 22-24volt (από 13~26 ή κάτι τέτοιο) και το συνέδεσε, ε δούλεψε για λίγο και μετά σταμάτησε (θυμάται ότι σταμάτησε να φορτίζει μετά από λίγο).

Όταν το άνοιξα η μικρή πλακετούλα είχε μαυρίσει και τα πυκνωτάκια που συνδεόταν είχαν λιώσει και το καλάι που είχε συνδεθεί είχε γίνει ένα κάτω από κάθε πυκνωτάκι. Και εννοείται η πλακέτα σε αυτό το σημείο ήταν μαύρη.

Πριν την πετάξω έβγαλα μια φωτογραφία όταν την βρω θα την ανεβάσω να το δείτε.

Υ.Γ. Μικρό το κακό τα είχε βγάλει τα λεφτά του για κανένα φίλο το είχα.

Αυτό?

Αυτό είχε μαυρίσει αλλά και εκεί που πάνε τα καλώδια και συνδέονται με την μητρική είχαν το ίδιο πρόβλημα.

Ελπίζω να την βρω την φωτογραφία αύριο να την βάλω.

Υ.Γ. Στην αρχή είδα μόνο αυτό και λέω ωραία δεν έπαθε τίποτα άλλο (έχει το ebay πολλά) αλλά μετά είδα την μάζα που είχε δημιουργηθεί.

Τι εννοείς;;;

Έχει λιώσει η μητρική στα πυκνωτάκια της τροφοδοσίας (κατασκευαστικό λάθος, το παραδεχτήκαν αλλά δυστυχώς μου συνέβη 3 χρόνια μετά)

Στον φούρνο με πατάτες;;;:)

περασμένο στα 22-24volt (από 13~26 ή κάτι τέτοιο) και το συνέδεσε, ε δούλεψε για λίγο και μετά σταμάτησε (θυμάται ότι σταμάτησε να φορτίζει μετά από λίγο).

ε τους αλητες, ψευτικα τα κανουν, να μη παιζει τουλαχιστον με 50v...:p

Ωραιο εργαλειο για μετατροπη οθονης laptop σε desktop

Επισης θα μπορουσες να πουλησεις καποια πραγματα στο ebay

DVD-Rom

HDD

RAM

Εγω ας πουμε ψαχνω ενα ribbon cable αυτο που συνδεει το power button με την motherboard και το media panel. Ειναι το ιδιο καλωδιο.

Αν φτιάξεις χειροποίητο γραφείο γίνεται

Τι εννοείς;;;

Θήκη για το μηχανισμό;;; Και πως συνδέεται με το pc μέσω usb;;;

Δε θα συνδέεται με το pc,το γραφείο θα είναι το λαπτοπ.;Ένα κουτί κάτω απο το πάνω μέρος του γραφείου,κόψιμο το κομμάτι για το touchpad και το πληκτρολόγιο.Αν βρείς βέβαια τον τρόπο να συνδέσεις το laptop με οθόνη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.