Jump to content

Βοήθεια για O.C. 2600k σε MSI P67A-GD65

yannismak

Recommended Posts

Ως κάτοχος του pc της υπογραφής μου θέλω να ανεβάσω τον επεξεργαστή μου. Το θέμα είναι ότι με τους sandy bridge τα πράγματα άλλαξαν και με την μητρική της MSI δεν μπορώ να βγάλω ιδιαίτερη άκρη με τα powersave και auto settings πού έχει. Έχει κάποιος παρόμοιο σύστημα ώστε να μου δώσει μια βοήθεια; Στόχος μου είναι τα 4 ghz. Πιο πάνω δεν με ενδιαφέρει λόγω ψύκτρας, κυρίως. Το o.c genie δεν το εμπιστεύομαι για τα ρεύματα ούτε για αστείο. Ευχαριστώ!

Έβγαλα τελικά εν μέρει άκρη αλλά χρειάζομαι την γνώμη πιο έμπειρων ανθρώπων για να λύσω μια απορία.

t7y6xf.jpg

(Καταρχάς αναφέρω ότι το HT είναι κλειστό) Δοκίμασα από 1.25 και πάνω σταδιακά με ένα κλικ κάθε φορά. Μέχρι τα 1.27-1.28v μου έβγαζε μερικά stress τεστ και μετά ή υπόκυπτε σε freeze ή σε bsod. Όπου και του πάτησα ένα 1.31 γιατί είχα διαβάσει σε ένα review ότι η P67A-GD65 έχει την κακή ιδιοτροπία του vdroop που μπορεί να φτάσει μέχρι από 20 με 70mv, με αποτέλεσμα το 1.27 πχ από το BIOS αντιστοιχεί σε 1.22 στα windows (περίπου) όπου και δεν παίζει να σηκώσει τα 4.5 τόσο χαμηλή τάση. Έτσι αναγκαστικά πρέπει να δώσω παραπάνω volt, όσο είναι και το vdroop, δηλαδή 1.27+0.04=1.31v. Έως τώρα πάει καλά και σε ένα 8άωρο prime που έκανα και διάφορα benchmarks. Το θέμα είναι ότι ήδη είμαι αρκετά ψηλά (για 4.5) σε vcore και θέλω να ενεργοποιήσω ξανά το HT αλλά μετά θα πρέπει (βάσει των γνώσεων που έχω) να ανεβάσω πάλι vcore και ως συνέπεια να ανέβουν οι θερμοκρασίες.:wall:

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω εκτός από το vcore που,ίσως, να βοηθήσει στο να μπορώ να παίξω με 1.31 και το HT στο ON...;

Υπαρχουν πολλα με τα οποια μπορεις να παιξεις και να δωσουν ισως κατι λιγο, αλλα μη περιμενεις θαυματα, αν θελει vcore θελει vcore, το πολυ να γλιτωσεις ενα σκαλοπατακι με καποια αλλη ρυθμιση, ψιχουλα δηλαδη....παρτο αποφαση μεχρι ποσο θες να δωσεις και οσο παει με αυτο το vcore Πηγε...

Ψαξε να δεις αν εχει ρυθμιση να πεφτει σε Idle το vcore, αυτο θα σε καθυσηχασει καπως αν καταληξεις να δωσεις λιγο παραπανω απ' οσο θα'θελες αφου δε θα το τρωει ολη την ωρα...

Επισης, μη προεξοφλεις οτι με HT on θα θελει παραπανω, και μαλλιστα πολυ παραπανω vcore...Αυτη ειναι μια συμπεριφορα που την ειχαν οι 1366 cpus, αλλα στον 2600κ μου δε την εχω δει να επαληθευεται...ή εστω ειναι ελαχιστη η διαφορα.

Επισης να ξερεις οτι το πιο σκληρο benchmark ειναι το τελευταιο LinX με τα AVX extentions που θελει και SP1 win7 για να τρεξει. Αυτο θα σου δωσει τις μεγιστες θερμοκρασιες και θα απαιτησει το πιο πολυ vcore, Και μαλιστα χωρις HT. Εκει μπορεις να καταλαβεις και οτι δε παιζει τρελο ρολο το HT, αφου με HT σε prime μπορει μετα απο 10 ωρες να εχεις 60 θερμοκρασια και να αντεχει με 1.25 ταση πχ και αμα τρεξεις αυτο χωρις ΗΤ θα δεις παραπανω θερμοκρασια και θα βαρεσει και BSOD αν δεν ανεβασεις 2-3 κλικσ ταση...

Υπαρχουν πολλα με τα οποια μπορεις να παιξεις και να δωσουν ισως κατι λιγο, αλλα μη περιμενεις θαυματα, αν θελει vcore θελει vcore, το πολυ να γλιτωσεις ενα σκαλοπατακι με καποια αλλη ρυθμιση, ψιχουλα δηλαδη....παρτο αποφαση μεχρι ποσο θες να δωσεις και οσο παει με αυτο το vcore Πηγε...

Ψαξε να δεις αν εχει ρυθμιση να πεφτει σε Idle το vcore, αυτο θα σε καθυσηχασει καπως αν καταληξεις να δωσεις λιγο παραπανω απ' οσο θα'θελες αφου δε θα το τρωει ολη την ωρα...

Επισης, μη προεξοφλεις οτι με HT on θα θελει παραπανω, και μαλλιστα πολυ παραπανω vcore...Αυτη ειναι μια συμπεριφορα που την ειχαν οι 1366 cpus, αλλα στον 2600κ μου δε την εχω δει να επαληθευεται...ή εστω ειναι ελαχιστη η διαφορα.

Επισης να ξερεις οτι το πιο σκληρο benchmark ειναι το τελευταιο LinX με τα AVX extentions που θελει και SP1 win7 για να τρεξει. Αυτο θα σου δωσει τις μεγιστες θερμοκρασιες και θα απαιτησει το πιο πολυ vcore, Και μαλιστα χωρις HT. Εκει μπορεις να καταλαβεις και οτι δε παιζει τρελο ρολο το HT, αφου με HT σε prime μπορει μετα απο 10 ωρες να εχεις 60 θερμοκρασια και να αντεχει με 1.25 ταση πχ και αμα τρεξεις αυτο χωρις ΗΤ θα δεις παραπανω θερμοκρασια και θα βαρεσει και BSOD αν δεν ανεβασεις 2-3 κλικσ ταση...

Με HT δοκίμασα με τάση 1.31 και πάγωσε το σύστημα, οπότε υποθέτω οτί χρειάζετε πάνω κάτω 1.35 περίπου. Η αλήθεια είναι ότι τώρα που το ξανασκέφτομαι...Δεν είναι και τόσο μεγάλες οι θερμοκρασίες μου. Α και οι temps στη φωτό είναι μετά από intel burn και prime 8 ωρών το 62 που βάρεσε ήταν one time only σε άκυρο χρονικό σημείο μέση temp κατά τη διάρκεια του prime είναι 55c.

Χεχ ποιος θα το φανταζόταν ότι στα 4.5 ghz σε full load θα έχουμε 55c!:clap:

Όσο για το idle του vcore που λες, το 1.312 που βλέπεις στο screenshot είναι το idle του. Σε full load είναι 1.344-1.352. Δε λέει και τίποτα στο manual της μητρικής για να βγάλω άκρη. Υποθέτω ότι στο bios του δίνω το idle του και μέτα αυτό στα windows σε full load ανεβαίνει. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει!

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.