TopCLR Απρίλιος 11, 2011 #21 Απρίλιος 11, 2011 μονο? και τριχρονο και τετραχρονο μπορω να σου πω εγω...!!! να κανω και μια προβλεψη? επειδη πλεον βλεπω οτι η επεξεργαστικη ισχυς ειναι υπεραρκετη, τα πραματα τα επομενα χρονια βλεπω να στρεφονται πολυ και στην βελτιωση του software.Αν και offtopic (συγνώμη).Ακριβώς επειδή υπάρχει αρκετή επεξεργαστική ισχύς ίσως δεν βελτιώσουν το software (βλέπε "κακογραμμένα" προγράμματα/παιχνίδια). Μιας και υπάρχουν τα "τέρατα" που θα μπορούν να τα τρέξουν (για όσους δεν διαθέτουν "τέρας" και δεν μπορούν να το αποκτήσουν, ατύχησαν!).
cabdik Απρίλιος 11, 2011 #22 Απρίλιος 11, 2011 :OT: εγω εκανα την προβλεψη μου, βλεποντας, 2 πραγματα. 1, το hardware οσον αφορα την εξελιξη του, εχει σταματησει την αλματωδη εξελιξη της τελευταιας 7-8ετιας. και αυτο επειδη οπως λενε οι πιο ειδικοι απο εμενα, φτανουμε στα ορια του πυριτιου σιγα σιγα. ναι μεν, βαζουν περισσοτερους πυρηνες σε ενα die, αλλα και αυτο απο καποιο αριθμο πυρηνων και πανω θα ειναι ανουσιο, ειδικα αν δεν ακολουθησει το software, ωστε να μπορεσουν να αξιοποιηθουν οι πολλοι πυρηνες! 2, τελευταια, με την τεραστια αυξηση πωλησεων στα smartphones και ακομα πιο τελευταια στα tablet PC, τα οποια ειναι πολυ πιο αδυνατα σε hardware απο τα κλασικα πισι μας, ριχνουν το βαρος και στην εξελιξη του software, ωστε να μπορουν τα tablet pc -κυριως- να ανταποκρινονται στις περισσοτερες καθημερινες εργασιες. τελικα ο topic starter, τον παρελαβε τον 955, να μας πει τι διαφορες ειδε?
TopCLR Απρίλιος 11, 2011 #23 Απρίλιος 11, 2011 :OT: εγω εκανα την προβλεψη μου, βλεποντας, 2 πραγματα. 1, το hardware οσον αφορα την εξελιξη του, εχει σταματησει την αλματωδη εξελιξη της τελευταιας 7-8ετιας. και αυτο επειδη οπως λενε οι πιο ειδικοι απο εμενα, φτανουμε στα ορια του πυριτιου σιγα σιγα. ναι μεν, βαζουν περισσοτερους πυρηνες σε ενα die, αλλα και αυτο απο καποιο αριθμο πυρηνων και πανω θα ειναι ανουσιο, ειδικα αν δεν ακολουθησει το software, ωστε να μπορεσουν να αξιοποιηθουν οι πολλοι πυρηνες! 2, τελευταια, με την τεραστια αυξηση πωλησεων στα smartphones και ακομα πιο τελευταια στα tablet PC, τα οποια ειναι πολυ πιο αδυνατα σε hardware απο τα κλασικα πισι μας, ριχνουν το βαρος και στην εξελιξη του software, ωστε να μπορουν τα tablet pc -κυριως- να ανταποκρινονται στις περισσοτερες καθημερινες εργασιες. τελικα ο topic starter, τον παρελαβε τον 955, να μας πει τι διαφορες ειδε? Στα smartphones και tablet pc μπορεί να γίνει αυτό που λες, στα κανονικά pc όμως δεν το νομίζω. Το πολύ πολύ να βελτιωθούν στην υποστήριξη πολλών πυρήνων. Όσο για τον 955 (δική μου εμπειρία) έχει μεγάλη διαφορά από 8450 (Phenom x3 2.1Ghz). Επεξεργασία video με 8450 περίπου 35~40 λεπτά. Επεξεργασία με 955 περίπου 10~15 λεπτά. Ναι μεν με τις ίδιες μνήμες DDR2 αλλά με διαφορετική μητρική (ας όψεται η αρχική Asus που δεν σήκωνε τον 955).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.