Jump to content

To wdfme.exe μου έχει ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ τον υπολογιστή! [Solved]

kreach

Recommended Posts

Ρε παιδιά, που λέτε παρατηρούσα τελευταία πως ο υπολογιστής μου σέρνεται κυριολεκτικά κατά διαστήματα (μεγάλα) και προς μεγάλη μου απορία, στο task manager όλα φυσιολογικά*. Αποφάσισα, από περιέργεια να ρίξω μια ματία στον resource monitor (τρέχω win vista hp 32bit) και τι βλέπω...:

Το wdfme.exe με average CPU ~47% με 20 threads!

Tι στο καλό????? ????? ?????

*Συνήθως έφταιγε ο firefox. Τα πήρα στο κρανίο, εγκαθιστώ τον opera, απενεργοποιώ σχεδόν όλα τα addons, plugins. Έτσι τρέχω τον ff που αγαπώ για τα απλά πράγματα (πχ όπως τώρα που σας γράφω) και για τα youtube video τρέχω τον όπερα. Το θέμα είναι πως, το πρόβλημα κατά καιρούς επέμενε...

Έναρξη - Έναρξη αναζήτησης - γράψε msconfig και πάτα Enter.

Πήγαινε στη καρτέλα Εκκίνηση στοιχείων (startup items), βρες το wdfme.exe (είναι διεργασία της WD για εξωτερικούς δίσκους), και απενεργοποίησέ το. Τσέκαρε και στην καρτέλα Services (υπηρεσίες) αν υπάρχει κάποια υπηρεσία της WD και απενεργοποίησέ την.

Κάνε restart και λογικά θα είσαι εντάξει.

Να'σαι καλά dimitris_s :)

Λοιπόν:

Στο startup απενεργοποίησα το WDDMStatus.exe

Στο services απενεργοποίησα το WD File Management Engine καθώς και το WD File Management Shadow engine - btw γιατί unknown o κατασκευαστής (manufacturer)???

Kάνω restart!

• 5 months later...

Το γνωρίζω ότι το θέμα είναι μαρκαρισμένο ως “solved” και επίσης έχει περάσει καιρός, αλλά θα ήθελα να προσθέσω κάτι γιατί αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με μια όμως διαφορά. Δεν ήθελα να διακόψω τη λειτουργία του process.

1. Αρχικά μαζί με τον WD My Passport που αγόρασα, ήρθε και το WD SmartWare και έτσι θέλησα να το δοκιμάσω. Μετά από το τελευταίο update του στο "v:3.1.5.4" και την προσθήκη του File Backup θέλησα να το χρησιμοποιήσω και ομολογώ ότι μου άρεσε, αφού προσφέρει real time backup χωρίς εγώ να χρειάζεται να ασχολούμαι με drag and drops και copy paste όλη την ώρα και “αν” το θυμηθώ.
  2. Το γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά software που κάνουν την ίδια δουλεία αλλά εγώ αυτό πρόλαβα να δοκιμάσω και αυτό θέλω να χρησιμοποιώ.
  3. Το wdfme.exe είναι υπεύθυνο να κάνει monitor τον σκληρό όλη την ώρα για να βλέπει τις αλλαγές που συμβαίνουν ώστε να προχωρά αργότερα στο backup των αρχείων που άλλαξαν. Για αυτό άλλωστε είναι και τόσο resource consuming.

Οπότε καταλήγουμε στο εξής:

Σωστή η απάντηση του dimitris_s αφού δίνει λύση στο πρόβλημα με το 40% - 70% CPU Usage, αλλά τι γίνετε αν εγώ θέλω να συνεχίσω τη χρήση του WD SmartWare και κατα συνέπεια δεν μπορώ να σταματήσω τα συγκεκριμένα services - processes;

Στη δική μου περίπτωση έκανα τα παρακάτω:

Σταμάτησα πρώτα τη διαδικασία του αυτόματου backup και προχώρησα σε απεγκατάσταση του WD SmartWare. Τα κλασικά restart του PC και κατόπιν επανεγκατάσταση του SmartWare με την τελευταία έκδοση του από το site της WD. Το πρόβλημα φαίνετε να ήταν τα updates χωρίς πρώτα την απεγκατάσταση των προηγούμενων version.

Αυτό μου έλυσε το πρόβλημα αφού τώρα ποια το CPU Usage από το συγκεκριμένο process δεν είναι συνεχές και φυσικά δεν ανεβαίνει στα προηγούμενα επίπεδα για αρκετή ώρα.

Αυτά από εμένα… Σας ευχαριστώ για τον κόπο να το διαβάσετε όλο αυτό και συγγνώμη για την έκταση. :bigsmile:

PS: Το PC είναι DELL Laptop XPS m1530 με Windows 7 Professional x86 SP1

[MENTION=21419]pafs[/MENTION]

Καταρχάς, καλώς ήλθες στην παρέα μας εδώ στο TheLab.gr :)

Οn topic τώρα, σε ευχαρισώ για το ποστ σου, δεν ήταν καθόλου "κουραστικό" - αντίθετα μάλλιστα, έδωσες μια καλύτερη λύση του προβλήματος ;)

Άντε και στο μέλλον έτσι δυναμικά να σε βλέπουμε στο Λάμπη (έτσι αποκαλούμε μεταξύ μας το ΤheLab.gr :p )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.