Jump to content

Θα αντέξει το τροφοδοτικό μου μία 4870?

jackess

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια παιδιά!

Έχω ένα τροφοδοτικό no-name και γράφει πάνω τα εξής :

+3.3V 28A(orange)

+5VSB 2A(purple)

PSON (green)

+5V 35A(red)

-5V 0.3A(white)

P.G (gray)

+12V 20A (yellow)

-12V 0.8 (blue)

Αυτή την στιγμή έχω πάνω έναν Ε5200 στα 2.5 (τον ξαναέβαλα στοκ από τα 3.7)

μία 9500gt 1gb ( δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία)

ένα 7200 σκληρό και ένα dvdrw

λέω εγώ τώρα αυτο το σιδεροκούτι αντέχει μία 4870 512ΜΒ έστω για την αρχή μέχρι να βρω κάνα φράγκο να αλλάξω σε κάνα καλύτερο τροφοδοτικό? και επίσης όποιος ξέρει θα με βοηθούσε να μου πει τι pin θέλει η κάρτα.

ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

υγ. να σημειώσω πως έχω ένα ακόμα τροφοδοτικό στο ράφι 300w από προηγούμενο Pc

που αναγράφει :

+3.3Ω 20Α(orange)

+5V 30A (red)

-5V 0.5A (white)

+12V 18A (tellow)

-12V 0.8A (blue)

+5VSB 3A (purple)

com return (black)

gray ps-on remote

green pw-ok p.g

Λογικά είναι στα 350-400watt

Την δική μου 4870 1gb την είχα κάποια στιγμή σε 450άρι χωρίς να "βλέπω" κάποιο πρόβλημα. Βέβαια ήταν seasonic και όχι no-name (συνήθως είναι λιγότερα από αυτά που λένε ή έχουν μικρή απόδοση)

Μπορείς από την άλλη αν έχει χώρο στο κουτί και δεν φτάνει το ένα που έχεις να συνδέσεις και το δεύτερο!!!

Υ.Γ. Πάντα καλό τροφοδοτικό και ένα κλικ μεγαλύτερο από αυτό που χρειαζόμαστε!!!

Η 4870 να τραβαει κανα 180αρι,οποτε αν ειναι 350αρι(απο τις γραμμες μου φαινεται τοσο πρεπει να ειναι) και δεδομενου οτι ειναι μαρκα 'μεκαψες',καλυτερα μην το δοκιμασεις...

ops sorry παιδιά...το τροφοδοτικό μου είναι 500w μάρκα "μέκαψες" αλλά γι'αυτό λέω έχω και το 300w εφεδρικό που μπορεί να μπει μόνο η κάρτα μέχρι να μαζέψω λ7 για ένα καλό τροφοδοτικό το 300ρι έχει πάνω 5 Molex, μπορώ να βγάλω 2 6pinα (tnx for the info κώστα) έτσι?.

Αν ειναι να φορτώσεις στο 2ο την 4870 μόνο τότε το προτείνω γιατι γενικά η 4χχχ το ζητάει το ρεύμα της.

Μπορείς με ανταπτοράκια να βγάλεις τα 6πινα εύκολα

σε οποιοδήποτε molex μπορώ να βάλω ανταπτορα για 6pin έτσι?

Ναι.αν και παλι θεωρω πως το 300αρι μεκαψες ειναι λιγο για την 4870.

άντε να δώσει 200 πιστεύω το 300ρι...πόσα πια να κάψει μια 4870 :p

Σορρυ για το doublepost αλλά επιδή είμαι πατεντιάρης, γιατί να μην βάλω το 300ρι να σηκώσει τον σκληρό και τον επεξεργαστή που δεν καίνε σχεδόν τπτ και να βάλω το 500ρι στην κάρτα? :D:dance3:

Κοίτα 180watt θα είναι όταν πιεστεί.

π.χ. στο review από guru3d.com με την εξής σύνθεση:

Core 2 Duo X6800 Extreme Processor, the nForce 680i SLI mainboard, a passive water-cooling solution on the CPU, 2GB memory, DVD-ROM and WD Raptor drive.

μετρήσανε 334watt ώρα στο δικό σου που ενεργειακά είναι χαμηλότερα πιστεύω ότι θα σου φτάσει το τροφοδοτικό που έχεις (βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται αν τα ανεβάσεις με oc).

Τον πρώτο P4 τον είχα με no-name τροφοδοτικό (μάλλον όνομα είχε αλλά δεν ήταν γνωστό) 350watt και όταν τον ανέβασα και έδωσα ρεύμα είχα μπλε οθόνες. Όταν άλλαξα σε επώνυμο 400watt δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Το θεμα ειναι οτι αυτα τα μουφα τροφοδοτικα δεν δινουν στην 12αρα που ειναι το βασικο.

180w σε πίεση καίει η 4870, αλλά αφού έχουμε κάτω από 80% efficiency μπορεί να είναι κάπως? :(

μπορείς να μου πεις πως υπολόγισες τα watt με τα amber κλπ? :D σε pm αν θες να μην βγούμε offtopic και αν μπορείς φυσικά :p

ΕΔΙΤ: άκυρο :p volt*amber

εμενα παντως πιο παλια σε ενα hec 400αρι μου δουλευε μια χαρα 4870 με 512mb.αργοτερα σε 550αρι ιδιας μαρκας δουλεψα 9800gtx sli.σε ενα αλλο pc τωρα δουλευω με 500αρι chieftec gtx295..ποτε δεν μου συνεβη το παραμικρο και επαιζα και παιχνιδια.(τωρα με την gtx295 δεν ξερω τι θα συμβει γιατι ειναι νωρις)δεν σε προτρεπω βεβαια να κανεις κ συ το ιδιο,γιατι μπορει να σταθηκα τυχερος.απλα πληροφορια σου δινω:mobile1:

tnx for the info! ίσως τραβήξω ένα 6pin από το 300ρι και ένα άλλο από το 500ρι, τι λέτε? θα δουλέψει η λέω μπαρούφες?:shout:

Επιπλέον θα πρέπει να τραβήξεις και καλώδιο ώστε να ανοίγουν και μαζί.

Να το βραχυκυκλώνεις χειροκίνητα δεν λέει.

Βάλε τις εξωτερικές τροφοδοσίες στο μικρότερο τροφοδοτικό.

Όπως και να έχει ρεύμα παίρνει και από την μητρική μέσω της pci-x και όχι μόνο από την εξωτερική τροφοδοσία.

το τελευταίο το κατάλαβα..αλλά πόσο πια να τραβήξει από την μητρική, άμα έπαιρνε το ρεύμα το πολύ λογικά δεν θα είχε 2 εξάπινα, έτσι?

τώρα το άλλο για να το βραχυκυκλώσω, μιλάς στον παππού τώρα :p

Όταν λες να βάλω τις εξωτερικές τροφοδοσίες στο 300ρι τι εννοείς? το dvdrw και τον σκληρό? δεν έχω τίποτα άλλο :( μία led strip έχω και αυτή μονταρισμένη με μετασχηματιστή 12v (αρχικά το έκανα για να μπορώ να την έχω ανοιχτή με κλειστό pc :p)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.