stoum Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2004 Διαθέτω 2 pc με Win XP home όπου το ένα έχει pci κάρτα 10/100 και το άλλο ενσωματώμενο10/1000 στη μητρική (MSI fis2r). Πρέπει να σας πω πως δεν ξέρω καν πως γίνεται (και αν γίνεται) η διαδικασία. Στο ίντερνετ μπάινω από το pc με την MSI. Μπορώ να μπαίνω και από το άλλο? Θέλω να διαχειρίζομαι πλήρως το ένα pc από το άλλο (και αυτό αν γίνεται), πχ. το ένα που διαθέτει εγγραφέα cd/dvd μπορώ να δίνω τις εντολές εγγραφής από το άλλο, ή να μεταφέρω αρχεία μεταξύ τους? Θα με βοηθούσε ιδιαίτερα αν υπήρχε κάποιος έτοιμος οδηγός ώστε να τον χρησιμοποιήσω άμεσα εκτυπώνοντάς τον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 13, 2004 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2004 α) Θες ενα καλωδιο UTP - CROSSEDβ) Αφου τα συνδεσεις βαζεις τα ακολουθα στις TCP/IP ρυθμισεις...ΜSI PC (Internet)IP: 192.168.1.1Subnet mask: 255.255.255.0Gateway TιποταΣτο αλλο:ΙΡ: 192.168.1.2Subnet mask: 255.255.255.0Gateway: 192.168.1.1 (την ΙΡ του server δηλαδη)Αυτα για το Ιντερνετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 13, 2004 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2004 Αν θες απολυτο έλεγχο του ενος ΡC απο το αλλο, κατεβασε της Symantec το PCAnywhere. Nα μεταφερεις αρχεια μπορεις αν κανεις "Share" τους δισκους (δεξι κλικ-->properties-->sharing) και μετα απο το Network Places κανεις δουλεια. Ουφ....κουραστικα να γραφω !!!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
netcrawler Μάϊος 13, 2004 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2004 Για το CDR Part που αναφέρεις κατέβασε απο την ahead το Nero net Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoum Μάϊος 13, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2004 Παιδιά όλα αυτά που αναφέρετε μια χαρά είναι. Και το καλώδιο έχω και οι δίσκοι έχουν γίνει shared, έλα όμως που δεν ξέρω καν πως να πραγματοποιήσω την σύνδεση των 2 pc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 13, 2004 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2004 Eβαλες τις ρυθμισεις που σου ειπα ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 13, 2004 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2004 Πήγαινε στο Network & Dial Up Connections.Κάνε δεξί κλικ στην σύνδεση Internet που έχεις.Διάλεξε Properties.Πήγαινε στο τελευταίο tab , και τσέκαρε ( tick ) στο Share this Internet Connection.Θα σου πεί ότι αυτόματα η κάρτα δικτύου σου θα πάρει την IP 192.168.0.1Πατάς ok.Στο άλλο PC , πας πάλι στο Network & Dial Up Connections , κάνεις δεξί κλικ στην σύνδεση δικτύου , και πας στα Properties.Διαλέγεις το Internet Protocol ( TCP/IP ) , και διαλέγεις Properties.Βάζεις Obtain automaticaly και στα 2.Πατάς ok.Τώρα είσαι έτοιμος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoum Μάϊος 23, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Λοιπόν κατάφερα επιτέλους να τους "επικοινωνήσω", βλέπω τα πακέτα που ανταλλάσονται στη δραστηριότητα του τοπικού δικτύου αλλά όταν πάω να ανοίξω τα περιεχόμενα του ενός από τον άλλο μου λέει "Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο (τάδε). Μπορεί να μην έχετε δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε τον πόρο δικτύου. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή αυτού του διακομιστή για να διαπιστώσετε εάν έχετε δικαίωμα πρόσβασης. Η διαδρομή του δικτύου δεν εντοπίστηκε". Παιδιά κατόπιν αυτών το πρόβλημα παραμένει. Τα σχετικά για το ίντερνετ ρυθμίστηκαν. Συνεπώς το ζήτημα είναι πως βλέπω τα περιεχόμενα του ενός από τον άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 23, 2004 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Ελπίζω να μην εχεις XP Home Edition.....Αν εχεις Prof. απλα κανε Share τους δισκους.....! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoum Μάϊος 23, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Αρχική απάντηση από YDinopoulos Ελπίζω να μην εχεις XP Home Edition.....Αν εχεις Prof. απλα κανε Share τους δισκους.....! ...home gr έχω είναι πλήρως αναβαθμισμένα αν βοηθάει αυτό και έχουν γίνει οι δίσκοι share. Mη με απογοητεύσεις σχετικά, γιατί αν περάσεις από Γαλάτσι θα βρείς πεταμένα-σπασμένα 2 pc στο δρόμο. ’μα πια με τα μπουρδ...λα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 23, 2004 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Απλά...βαλε professional!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoum Μάϊος 23, 2004 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Αρχική απάντηση από YDinopoulos Απλά...βαλε professional!!! Αδύνατον!!! Πες τίποτε άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 23, 2004 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Χτες πάλευα να δικτυωσω εναν 3ο στο συστημα μου. Οι 2 με τα ΧΡ, δικτυώθηκαν αμεσως. Ο 3ος ειχε ΗΟΜΕ. Μετα απο 2 ωρες παλης, εκανα format και περασα Prof. και φυσικά ολα λειτουργούν στην εντέλεια τώρα! Για αυτο σε πρηζω λίγο. Δν θα βρείς ακρη με τα παλιο(^#*%%#@ ΗΟΜΕ !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoum Μάϊος 23, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Αρχική απάντηση από YDinopoulos Χτες πάλευα να δικτυωσω εναν 3ο στο συστημα μου. Οι 2 με τα ΧΡ, δικτυώθηκαν αμεσως. Ο 3ος ειχε ΗΟΜΕ. Μετα απο 2 ωρες παλης, εκανα format και περασα Prof. και φυσικά ολα λειτουργούν στην εντέλεια τώρα! Για αυτο σε πρηζω λίγο. Δν θα βρείς ακρη με τα παλιο(^#*%%#@ ΗΟΜΕ !!! Κάποιος μου είπε να ενεργοποιήσω τον "guest user". Τι είναι, που το βρίσκω και πως λέγεται στα ελληνικά xp; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ram-raider Μάϊος 23, 2004 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2004 Τσεκαρε και αν υπαρχει καποιο firewall ενεργοποιημενο που δεν επιτρεπει προσβαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 24, 2004 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 Πας στο Control Panel -> Users & Passwords , και διαλέγεις στα δεξιά τον Guest.Τον ενεργοποιείς και είστε ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάϊος 24, 2004 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2004 Δεν παιζει ρολο το Guest User....Και καλυτερα να ειναι σβηστο λόγω ασφάλειας !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.