Jump to content

επέκταση ήδη υπάρχοντος δικτύου ...

ARMAGEDDON

Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά επειδή τελειώνουμε ένα σπίτι στο οποίο θα αργήσει να μπει ρεύμα πως μπορώ να επεκτείνω ασύρματα και ενσύρματα το είδη υπάρχον δίκτυο ...

είδη υπάρχει το router το οποίο συνδέετε με ένα switc Gigabit 8 θέσεων .... το οποίο η μία θέση έχω βάλει καλώδιο 30 μέτρα και ανεβαίνει στον απο πάνω όροφο .... και σκέφτομαι να αγοράσω κάτι τέτοιο τα οποία δεν ξέρω και πως λειτουργούνε ..

1. TP-Link TD-W8960N Wireless Modem/Router N (300Mbps, Annex A) - Ασύρματα Modem Router - plaisio.gr

2.TP-Link TL-WR1043ND Ultimate Wireless Router N (300Mbps, Gigabit) - Ασύρματα Router - plaisio.gr

3.TP-Link TL-WR941ND Wireless Router N (300Mbps, MIMO) - Ασύρματα Router - plaisio.gr

ευχαριστώ για την βοήθειά σας

1. TP-Link TD-W8960N Wireless Modem/Router N (300Mbps, Annex A) - Ασύρματα Modem Router - plaisio.gr

το συγκεκριμένο είναι modem/router το οποίο κάνει για τη δουλειά που θες αλλά έχεις και τη δυνατότητα να το κάνεις και modem

2.TP-Link TL-WR1043ND Ultimate Wireless Router N (300Mbps, Gigabit) - Ασύρματα Router - plaisio.gr

το συγκεκριμένο είναι ένα κλασικό access point το οποίο έχει lan gigabit...με το συγκεκριμένο θα μπορείς να το λειτουργείς και για να δίνεις internet wireless αλλά και ενσύρματα μέσα από τις θύρες με σύνδεση gigabit (γλυτώνεις switch αν σε ενδιαφέρει μεταφορά αρχείων ανάμεσα στους ορόφους)

3.TP-Link TL-WR941ND Wireless Router N (300Mbps, MIMO) - Ασύρματα Router - plaisio.gr

το ίδιο με το παραπάνω αλλά οι θύρες είναι 100αρες

το θέμα είναι για ποιο εύκολο το καλώδιο το οποίο έρχεται από το switch να το βάλεις κανονικά σε μια θύρα ethernet και όχι εκει που γράφει wan έτσι ώστε να τραβάει ip από το modem σου και να μην χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις. αν το βάλεις στη θύρα wan τότε θα πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις έτσι ώστε να είσαι στο ίδιο subnet με αυτό του modem σου ( σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις share φακέλους κλπ).

εγώ σε παρόμοια υλοποίηση σε τετραώροφη οικοδομή χρησιμοποίησα το δεύτερο μηχάνημα ( αν θυμάμαι καλά) στον πρώτο όροφο για να καλύψω πρώτο και ισόγειο αλλά έπιανε το σήμα άνετα μέχρι και στον τέταρτο.

σε γενικές γραμμές τα tp link έχουν οδηγίες πως να στήσεις το δίκτυο.. αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα pm.

πως 30μ για ένα όροφο???

εγω χάλασα 60μ για να δικτυώσω 4 ορόφους

επίσης κάτι χαζό αλλά πρώτα δοκίμασε να το στήσεις στον κάτω όροφο έτσι ώστε να μπορείς να κάνεις εύκολα τις ρυθμίσεις και τα test... μη σε φάει το πάνω κάτω... :)

τώρα που έβαλα πάνω το δεύτερο έχω ενα prob με τον server ... δεν φαίνεται κάτω στα άλλα τα pc .... (to σύνδεσα με wan)

τι πρέπει να κάνω ώστε να φέρνεται ?

ευχαριστώ και πάλι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.