Jump to content

πως να μπω στο bios

stefani

Recommended Posts

γεια σας παιδια! Προσπαθω εδω και ωρες να μπω στο bios για να κανω φορματ και εχω πατησει σχεδον ολα τα κουμπια απο αυτα πυ εχω διαβασει στο forum αλλα τιποτα. Μηπως μπορειτε να με βοηθεσετε;

δεν μου τρεχει να κανω φορματ τελικα. δεν ξερω με πιο πληκτρο μπηκα γιατι τα πατουσα ολα και μπηκα στο βιος ξεκινησα να κανω φορματ με ενα cd windows που το ειχε κατεβασει ενας φιλος μου απο το ιντερνετ και τωρα μου εχει εμφανισει μια οθονη μπλε με κατι κινεζικα. τι ειναι αυτο τωρα; και τι να κάνω;να κανω επανεκκινηση;

πώς κάηκε η μητρική; στα καλά καθούμενα, επειδή έβαλες ένα (έστω μαϊμού) cd των windows και πήγες να κάνεις φορμάτ;

Αν πας να τον ανάψεις τώρα τι γινεται;

Επιπλέον, αν ξεβιδώσεις και βγάλεις το πλαϊνό παράθυρο του κουτιού σου, θα δεις ότι κάπου πάνω στην μητρική γράφει το ακριβές μοντέλο.

Αν το δεις και μας πεις ποιο είναι θα δούμε αν υπάρχει πιθανότητα να βρεις έστω και κάποια μεταχειρισμένη να κάνεις τη δουλειά σου.

Παρεμπιπτόντως όταν λες παλιός, από πότε τον έχεις ;

οχι δεν καηκε απο το προγραμμα καηκε γιατι οταν προαπαθουσαμε νε μπουμε στο bioς και δεν μπαιναμε καπου διαβάσαμε ότι μπορεί να φταίει η ram και επειδή εγω είχα βάλει μια ξένη την βγάλαμε. όταν πηγα να την ξαναβάλω και άνοιξα τον υπολογιστή μου έκενε μια επανεκκίνηση από μόνος του και μετά μαυρισε η οθόνη και δεν ξαναναψε. την επόμενη μέρα τον πήγα στο τεχνικό και μου είπε ότι κάηκε η μητρική.και επειδη ουπολογιστής μου είναι παλιός δεν υπάρχουν τα ανταλλακτικά αυτά πια στην αγορά και μου είπε ότι είναι αχρηστος. Θα ψάξω να βρω τα χαρτια να σου πω τι μαρκα είναι γιατί η αλήθεια είναι οτι δεν έχω λεφτά για υπολογιστή και έχω δανειστεί ενα λαπτοπ μεχρι να δω τι θα κάνω.

Μητρική να καίγεται από αλλαγή RAM πρώτη φορά ακούω. Να τα έφτυσε για κάποιο λόγο το ένα (ή και τα δύο) Dimmάκια το καταλαβαίνω.

Εκτός και αν το βάλε/βγάλε της μνήμης το έκανες με τον υπολογιστή αναμμένο οπότε αλλάζουν τα πράγματα.

δεν τα βρίσκω δυστυχώς έκανα και μια μετακόμιση πρόσφατα και δεν ξέρω που είναι. Τον υπολογιστή τον έχω αφήσει στον τεχνικό και θα τον πάρω την Δευτέρα. Πάντως τον υπολογιστή τον αγόρασα 2004-2005....Οχι δεν το έκανα με αναμενο τον υπολογιστή φοβομουν μη με πιασει και κανενα ρεύμα....

και η ram είμαι σίγουρη ότι την είχα βάλει σωστά τωρα τι να πω....

Αν πήγαινες να την βάλεις λάθος δεν θα έμπαινε καθόλου. Τέσπα, πάρε τον υπολογιστή σου πίσω, και όταν τον έχεις στά χέρια σου το ξανασυζητάμε.

Τίποτα...

Μάλλον πάς για καινούργιο pc........:p

Ή απλά ο τεχνικός που τον πήγε βαριόταν να ασχοληθεί/whatever

μπορει να μην κουμπωσες καλα την ram και ετσι να την εκαψες!!αυτο θα ειναι σχετικα εμφανες θα εχει μαυρισει ή θα λειπει καποιο pin απο το slot της ram πανω στην μητρικη!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.