tobie Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2011 Καλησπέρα σε όλους.Θέλω να αγοράσω dslr και ψάχνομαι.Μου αρέσει πολύ η Canon D550 αλλά λίγο κολλάω στα λεφτά. (Με δόσεις χαλαρά)Το θέμα μου είναι το εξής.Ρωτάω από εδώ ρωτάω από εκεί και οι πιο πολλοί λένε Canon και έχω κολλήσει να κοιτάω Canon.Η Nikon τι λέει? Σε σχέση με την Canon!Ποια είναι η καλύτερη επιλογή από πλευράς:1) Ποιότητας εικόνας2) Καθαρότητα εικόνας3) ΥποστήριξηΕυχαριστώ.Ότι απόψεις έχετε τις θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 28, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 την ιδια καλη δουλεια θα κανεις με ολες..παρε οποια σαρεσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 28, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Ποια είναι η καλύτερη επιλογή από πλευράς:1) Ποιότητας εικόνας2) Καθαρότητα εικόνας3) ΥποστήριξηΕυχαριστώ.Ότι απόψεις έχετε τις θέλω. Ολα εξαρτώνται απο το φακό και μονο που θα βάλεις πάνω.Και οι 2 ειναι το ιδιο σε αυτο το θεμα.(υποστήριξη εννοείς σερβις ή software κλπ?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα των φωτογραφιών μουΝα μην κοιτάξω συγκεκριμμένα χαρακτηριστικά? Megapixels?ISO? κτλService Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 28, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Αναλογα τι θελεις να τραβας. γουσταρεις sport, ζουζουνια, πορτραιτα? budget? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 ΤοπίαΦίλες/ους (ποτραίτα κτλ)Οχι ζουζούνια και κοντινές λήψεις σε φυτάαλλά λίγο πολύ απ'όλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Canon 500D?Canon 550D?Nikon D5000?Nikon D3100?Μήπως να κοιτάξω και Sony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Budget δεν έχω συγκεκριμένο (αν είναι πολύ με δόσεις) όχι πάνω όμως από 820€ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 28, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Camera Comparison - SnapsortΓια να κανεις ευκολα γρηγορες συγκρισεις (οθονη, πιχελ, αποδοση iso)Γενικα περα απο νικον κανον δεν σου προτεινω να κοιταξεις.Τα τελευταια μοντέλα ειναι τα canon 600D(~800), nikon D7000(~1000) στην κατηγορία που κοιτας.Η Δ7000 νομιζω(εχω παρατήσει καπως το άθλημα) υπερέχει καπως της 600Δ αλλα με το ανάλογο αντίτιμοΑν δεν εχεις εμπειρία απο καποιο σωμα-μάρκα καλα ειναι να τα δεις απο κοντά (οχι καταναγκη ιδιο μοντελο) και να πάρεις μια γευση για το πως θα πρέπει να χειριστείς διάφορες λειτουργίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 28, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Σε αυτή την κατηγορία δεν πας σε Sony (που ουσιαστικά είναι οι παλιές Minolta).Είναι καλή, αλλά καμία σχέση με τις δυνατότητες των άλλων δύο.Τώρα μεταξύ των, εγώ προτιμώ Nikon γιατί τη δουλεύω χρόνια και την ξέρω καλύτερα. Δε θα βγάλεις άκρη μεταξύ σύγκρισης, είναι σα να ρωτάς ποιό αμάξι είναι καλύτερο μεταξύ των Lambo, Ferrari, Porsche... Ο καθένας θα υποστηρίξει το δικό του και θα θάψει τα άλλα...Προσωπική άποψη η Canon έχει πιό ζωηρά χρώματα ενώ η Nikon πιό αληθινά... και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που διαφωνούν οι δύο "παρατάξεις". Οι μεν πιστεύουν ότι βγάζει καλύτερες φωτογραφίες, οι δε ότι είναι "ψεύτικες" σε σχέση με τις δικές τους...Δε βγάζεις άκρη. Πάρε όποια σου αρέσει.Σημ. Αν την πάρεις από Adorama να ξέρεις ότι είναι δική του εισαγωγή με ότι συνεπάγεται αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Θέλω αληθινή εικόνα.Να είναι σαν να βλέπω με τα μάτια μου αυτό που φωτογράφισα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 28, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 ναι θα δει οτι η 500D εχει 15μεγαπιξελ εναντι της d3100 με τα 14+ και θα θεωρησει καλυτερη την 500D?μεγαλη κουβεντα ειπες tobie:καμμια φωτογραφικη μηχανη δε μπορει να αποτυπωσει οτι βλεπει το ματι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Όσο καλύτερα θα μπορούσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 28, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 d3x Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Είπαμε όχι και τόσο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 28, 2011 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 το μονο που θα σου πω ειναι οτι η νικον εχει ενα ελαφρυ προβαδισμα στο κομματι του σερβιςαπο εκει κ περα ολα τα αλλα ειναι ιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 28, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Αν δεν παρεις την 550d καλυτερα να αναβαλεις την αγορα σου για μετα το καλοκαιρι...βεβαια ελαχιστα παραπανω παιζει η 600d...αλλα οκ..τυπικα μια 550 ειναι με ελαχιστα καλουδια παραπανω...εδιτουπς ..παραεμεινε ανοικτο το tab...edit 2Καμμια dslr δεν υπερτερει (αισθητα) εναντι αλλων..Τα συγχρονα μοντελα (γενικα) ειναι παρομοια μεταξυ τους .(εννοω αυτα που βγαινουν παραπλησιες χρονιες....οχι νικον 2011 με σονυ 2008).Ακομα και pentax..βαζεις ανετα στην εξισωση.Τα χρωματα ...οντως ειναι καθρα υποκειμενικη υποθεση ...(και) για αυτο εχει raw ...ειναι θεμα χρηστη πλεον ..και οχι μηχανης.Σε εκεινο που συμφωνω ειναι ..."Τώρα μεταξύ των, εγώ προτιμώ την XXXXX γιατί τη δουλεύω χρόνια και την ξέρω καλύτερα. Δε θα βγάλεις άκρη μεταξύ σύγκρισης, είναι σα να ρωτάς ποιό αμάξι είναι καλύτερο μεταξύ των Lambo, Ferrari, Porsche... Ο καθένας θα υποστηρίξει το δικό του και θα θάψει τα άλλα...Δε βγάζεις άκρη. Πάρε όποια σου αρέσει."Οπου ΧΧΧΧΧ βαζεις οποιο μαρκα θελεις...χωρις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Ερώτηση 550ή500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Μάρτιος 28, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 σιγα μη συμφωνουσες με μενα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tobie Μάρτιος 28, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Απλά έχω δουλέψει Canon και νιώθω την μηχανή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.