Jump to content

Τα καινούρια macbook pro VS τα παλαιότερα (αναβαθμίστηκε cpu όμως ρίξανε τα γραφικα)

kreach

Recommended Posts

Παρατήρησα πως στα καινούρια MBP (macbook pro) με οθόνη 13.3" έχουν αναβαθμίσει τις cpu - πλέον μπορεί κανείς να αποκτήσει τον core I7. Όμως παρατήρησα στα μοντέλα αυτά, μια ενσωματωμένη Intel HD Graphics 3000 είναι μονόδρομος - στα προηγούμενα μοντέλα υπήρχε η nVidia 320M.

Τώρα έρχονται δύο ερωτήματα:

1. Πιστεύετε πως είναι θέμα μηνών να βγουν μοντέλα καινούρια με την 320M?

2. Για ποιον τύπο χρήστη είναι το κάθε μοντέλο?

Δηλαδή, τα καινούρια αυτά μοντέλα είναι μια "ενδιάμεση κατάσταση" που στοχεύει να μας πιάσει αδιάβαστους προτού ολοκληρωθεί (με την ενσωμάτωση της 320M) το MBP? Φοβάμαι δηλαδή μήπως κάνει bottleneck η intel hd... δώρο ανάδωρο...

τα led οθόνη + thunderbolt είναι απλά χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν πραγματικά να αξιοποιηθούν σε επόμενα μοντέλα?

Ή μήπως τελικά, αξίζει πραγματικά για ορισμένες κατηγορίες χρηστών?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά :)

H 320M ειναι η καρτα του παλιου μοντελου, οποτε την ξεχνας. Δεν προκειται να μπει παλια καρτα σε μελλοντικο μοντελο.

Περα απο αυτο, και το 15αρι και το 17αρι εχουν καρτα γραφικων. Μονο το 13αρι μενει μονο με την HD 3000. Do your research.

Τελος, προσωπικα θα με ενδιεφερε ιδιαιτερα να βγαλει ενα 15αρι μονο με την HD 3000, οπως ειναι τωρα ειναι overkill και τσαμπα καταναλωνει ρευμα/παραγει θερμοτητα/τρωει χωρο απο την μπαταρια. Για μενα θα αξιζε πραγματικα κατι τετοιο.

Περα απο αυτο, και το 15αρι και το 17αρι εχουν καρτα γραφικων. Μονο το 13αρι μενει μονο με την HD 3000. Do your research.

My wrong, το ενδιαφέρον μου περιοριζόταν στα 13" μοντέλα - έπρεπε να το είχα αναφέρει.

Just eddited my first post

Nαι όσο για τα 15" μοντέλα έχεις ένα point, όμως για αυτό δεν υπάρχει το προηγούμενο μοντέλο με την 9600(/9400)Μ? Δηλαδή, αν θες μικρή κατανάλωση πας στο προηγούμενο μοντέλο, αν θες κάτι καινούριο και δυνατό πας σε κάτι πιο απαιτητικό.

Η Apple αποσο ξερω σταματησε την συνεργασια με την nVIDIA και πλεον βαζει AMD/ATi στα macbook! και εμενα μου εκανε εντυπωση οτι δεν εχει καρτα επανω..!

Πιστευω με το προηγουμενο ειναι λιγο καλυτερο..!

Γιατι τσιγκουνευτικαν μια καρτουλα στο μικρο ομως ρε γαμωτο..! :...:

καταρχας εχεις ενα λειτουργικο αναπηρο. Ενα απο τα πολλα που δεν κανει ειναι να παιζει παιχνιδια, οποτε τί να την κανεις την δυνατη καρτα γραφικων? Ευτυχως υποστηριζει ακομη εφαρμογες που χρειαζονται cpu!! :p

Εκτος κι αν μου πεις οτι σκεφτεσαι στο 13αρι να βαλεις windows για να παιζεις παιχνιδια σε 13αρα οθονη, το οποιο θα μου ακουγοταν καπως μιζερο.. Για αυτα τα 5 πραγματακια που κανει το OSX, η ενσωματωμενη gpu ειναι υπεραρκετη.

Αν εβγαζε το 15αρι με quad και μονο HD3000 θα το ειχα παρει ηδη! Για την ακριβεια, ημουν ετοιμος.. :nothing:

καταρχας εχεις ενα λειτουργικο αναπηρο. Ενα απο τα πολλα που δεν κανει ειναι να παιζει παιχνιδια, οποτε τί να την κανεις την δυνατη καρτα γραφικων? Ευτυχως υποστηριζει ακομη εφαρμογες που χρειαζονται cpu!! :p

Εκτος κι αν μου πεις οτι σκεφτεσαι στο 13αρι να βαλεις windows για να παιζεις παιχνιδια σε 13αρα οθονη, το οποιο θα μου ακουγοταν καπως μιζερο.. Για αυτα τα 5 πραγματακια που κανει το OSX, η ενσωματωμενη gpu ειναι υπεραρκετη.

Αν εβγαζε το 15αρι με quad και μονο HD3000 θα το ειχα παρει ηδη! Για την ακριβεια, ημουν ετοιμος.. :nothing:

Γουάτ???

• 3 weeks later...

Νέα MacBook θα δούμε θεωρώ σε ένα χρόνο. Πιστεύω ότι αν η χρήση σου είναι γραφείου τότε τα περυσινά θα σε καλύψουν πλήρως. Προσωπικά άρχισα να γλυκοκοιτάζω το MacBook Air 13" που παρά τον "αργό" επεξεργαστή ο συνδυασμός με τον SSD το κάνει να πετάει μαζί με μεγάλη αυτονομία και καμιά σχέση σε βάρος με τα κλασικά MacBook Pro (και με ανάλυση ίδια με του MacBook Pro 15").

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.