Jump to content

Chiller, Cascade SS κλπ.

Ignatios

Recommended Posts

Ρε παιδιά διαβάζω τόσο καιρό για Chiller για Cascade για SS για μονοβάθμια....

Ένα σορό πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Τι είναι? Πως λειτουργούν?

Ποια είναι τα προτερίματα και τα μειονεκτήματα?

Όποιος θέλει ας απαντήσει με δυο-τρείς απλές κουβέντες.

Θα σας παρακαλέσω να μη μου δώσετε λινκ απο wikipedia κλπ γιατί αν ήθελα να διαβάζω μια βδομάδα δεν θα ρωτούσα.

Πολλοί απο σας έχετε και στην κατοχή σας τέτοια συστήματα.

Για πείτε κανα δυο κουβέντες plz...

Πολυ χοντρα

chiller ειναι ενα συστημα που χρησιμοποιει σαν αρχη λειτουργειας τον ψυκτικο κυκλο (συμπιεστης-συμπυκνωτης-εξατμιστης) και ψυχει ενα δοχειο με υγρο σε αρνητικες ή αλλες επιθυμητες θερμοκρασιες. Επειτα με μια αντλια και ενα μπλοκ ψυχει με το παγωμενο υγρο τον επεξεργαστη σου ή οτι αλλο θες.

Single stage ειναι παλι ενας τυπικος ψυκτικος κυκλος μονο που η εξατμιση γινετε σε ενα κομματι χαλκου το οποιο εχει αμεση επαφη με τον επεξεργαστη.

Cascade ειναι ενα διβαθμιο συστημα που πολυ χονδρικα το ενα μοτερ ψυχει το συμπυκνωτη του αλλου και πετυχαίνουμε συμπυκνωση αεριων υψηλων πιεσεων.

Για περισσοτερες λεπτομεριες θα πρεπει να διαβασεις ή να ερθεις στον καφε.

΄Ηλπιζα οτι θα ασχοληθείς :)

Αυτά που μου είπες με κατατόπισαν.

Μια φορά που ήρθα στο καφέ έλιπες και το Σάββατο ήσουν απασχολημένος :)

Κάποια στιγμή πιστεύω θα μπορέσω να έρθω πάλι στο καφέ και θα τα πούμε.

Thanks.

Πως θα γίνει να αποκτήσω κ εγώ ένα τέτοιο συστηματακι? Έχω στείλει σε κάποιους μαιλ κ πμ αλλά δεν έχω λάβει απάντηση. Επίσης θα με ενδιέφερε και το σενάριο να το έφτιαχνα μόνος μου μιας κ έχω κάποια σχέση με το αντικείμενο. Από ότι έμαθα κάποιοι δεν ασχολούνται πλέον με την κατασκευή. Αν θα ήθελε κάποιος να πούμε κάποια πράγματα θα ήμουν υπόχρεος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.