Jump to content

Το φθηνο το κρεας και η WD

jax7480

Recommended Posts

Δεν νομιζω παντως οτι εχει να κανει τοσο πολυ με τον αν ειναι green (aka φτηνη σειρα) ή οχι. Ο κολλητος μου, ξενερωμενος απο χασιμο δεδομενων, παει στο πλαισιο και τα σκαει WD RE4. Με παιρνει τηλ και μου το λεει και του λεω, μ@λ@κι@ εκανες, αν ηθελες αξιοπιστια, επρεπε να παρεις 2 απλους και να τους στησεις σε raid. Παει σπιτι, τον βαζει πανω, bad sectors με το καλημερα. :p Τον πηγε πανω και πηρε 2 απλους για raid 1 :)

• 2 months later...

αν και πολύ καθυστερημένα, έπεσα πάνω σε αυτό το σχετικό thread στο xs, και συγκεκριμένα σε αυτό το ποστ, που ίσως βοηθήσει μερικούς. (σε μένα, πριν λίγο έγινε επιτυχώς disable το intellipark, έτσι τουλάχιστον λέει... :p)

Μια από τα ίδια με wd10ears.

Τον έχω κανά 6μηνο. Στην αρχή που τον είχα μου έσπασε τα νεύρα που έσβηνε. Μπήκα στις ρυθμίσεις των win7 έκλεισα το hdd sleep εντελώς και σταμάτησε να κλείνει...

• 7 months later...

Ξέρω πως είναι αναβίωση από τα παλιά (πάει σχεδόν χρόνος) αλλά σήμερα έσκασε και ο 4ος και τελευταίος δίσκος της συστοιχίας. Και σε δύσκολους καιρούς μάλιστα... άντε τώρα με 130€ αξία αγοράς να πάρεις ίδιο drive από το Πλαίσιο...

Ευχαριστουμε για το heads up Ζαχ...

Να πω την μαυρη αλήθεια, ειμαι στην "γυρα" για 1-2 δίσκους εδω και πολύ καιρό...περισσοτερο με ανησυχουν τα reliability issues και η συχνότητα τους (ρε φουστη μου, παλι τοσο πισω εχω μεινει? "παλια" δεν ηταν ετσι ρε γμτ) παρα οι εκτιναγμένες τιμές πλεον (αγοραζω δισκους μια στα 3-4 χρονια, την τελευταια 500αρηδες ειχα αγορασει, ολοι ειναι μια χαρα)...

To 3 στα 4 ειλικρινα δεν το θεωρω τυχη.

Ουτε και το 0 στα 20 που ειχα με Samsung F1 1TB. Δεν ηταν ολοι δικοι μου, 5 ειχα και αλλους 15 εχω εγκαταστησει σε φιλους χωρις μεχρι τωρα κανενα προβλημα. Δισκοι που κλεινουν συντομα 2 χρονια...

Απο την αλλη αν δεις και αυτα...

http://www.thelab.gr/eidiseis/enas-driver-prokalei-provlimata-yperthermansis-stin-gtx-93025.html

http://www.thelab.gr/eidiseis/i-intel-epivevaionei-to-sata-provlima-sta-90355.html

Τοτε οντως το QC έχει παει περιπατο...

Παντως και οι δικοι μου Samsung F1 1TB, F2 1.5TB, F3 2TB (x2) ειναι ακομη σκυλια, ουτε θορυβους ουτε τιποτα!

πριν δυο χρονια πηρα ενα εξωτερικο my book της wd που ειχε μεσα εναν green wd3200aavs και σε ενα 6μηνο μας αφησε... to hd sentinel εβγαζε 0%health.. εγγυησεις δεν παιζαν γτ τον εβγαλα απ την συσκευασια να τον δοκιμασω σαν εσωτερικο.. μικρο το κακο γτ τον ειχα παρει φθηνα

την ιδια περιοδο ειχα παρει και ενα black εσωτερικο 6401ΑΑLS ο οποιος μεχρι και σημερα ειναι 100% health (hd sentinel)

εχω ακουσει και απο αλλους για τους green οτι ειχαν προβληματα

Ειναι κανονας παιδια

οταν φτιαχνετε συστηματακι RAID στο οποιο σκοπευετε να χρησιμοποιησετε ενα συγκεκριμενο μοντελο HD, μην αγοραζετε ολους τους δισκους μαζι γιατι ειναι πολυ πιθανο να ειναι ολοι απο την ιδια παρτιδα. Αν πεσετε σε ελλατωματικη παρτιδα οι πιθανοτητες για απανοτα failures ειναι μεγαλες, και επειδη οταν γινετε rebuild το RAID array υπαρχει μεγαλη καταπονηση, καθως για να ξαναχτιστουν τα δεδομενα του ενος δισκου πρεπει να διαβαστουν τα δεδομενα απο ολους τους υπολοιπους δισκους, αντιλαμβανεστε οτι οι πιθανοτητες να εμφανιστει βλαβη και σε αλλο δισκο της ελαττωματικης παρτιδας αυξανονται.

Οι μεγαλοι κατασκευαστες (IBM, DELL, HP, EMC κλπ) οταν πουλανε τα μεγαλα STORAGE Box σε επιχειρησεις που η διαθεσιμοτητα των δεδομενων ειναι κρισιμος παραγοντας, εκτος απο τους θεωρητικα ανωτερης ποιοτητας δισκους που βαζουν (περνανε πολυ περισσοτερα qa tests) φροντιζουν και οι δισκοι να ειναι απο διαφορες παρτιδες.

Παντως γενικα οι green της WD δεν βγηκαν σοϊ, και εμενα μου εμεινε ενας απο raid array στο χερι και μαλιστα δεν ειχε κλησει βδομαδα.

Σε οτι αφορα την WD και την ποιοτητα, εχω τις χειροτερες εντυπωσεις συγκριτικα με την Seagate οπου εχω αντιμετωπισει πολυ λιγοτερα προβληματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.