Jump to content

Τηλεοραση καθαρα για ταινιες!

redbighunter

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γνωστος μου θελει να παρει τηλεοραση για το σαλονι του καθαρα για ταινιες! η αποσταση θα ειναι 2-3m απο την tv και το ποσο κυμαινεται στα 1000€! και 200€ παραπανω να ειναι δεν εχει θεμα! lcd ή plasma προτινετε? και ποιες?

πιστευω οτι για ταινιες, μαλλον καλυτερες ειναι οι plasma. και με αυτο το μπατζετ παιρνει ανετα 50αρα....!!!!

ριξε μια ματια εδω http://www.skroutz.gr/c/12/television/m/39/Panasonic/f/5374_6198/50-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CF%89-Plasma.html

θα σου πουν και οι πιο ειδικοι απο μενα, περισσοτερες λεπτομερειες..!

LED samsung με ενσωματωμένο media player που παιζει τα παντα......

ετσι κι αλλιως θα μπει htpc διπλα, οποτε δεν υπαρχει θεμα με player!:T:

Samsung PS50C6500 Plasma TV 50'' - Τηλεοράσεις - plaisio.gr

Εχω μια απο τα μεγαλα αδελφια της σε plasma και ειμαι σουπερ ευχαριστημενος. Απλα κανε ενα καλο burn-in την πρωτη εβδομαδα να 'στρωσουν' τα πιξελ και μετα θα απολαμβανεις. Εχει απιθανα χρωματα και μαυρο που γ@μει !!!

Οι plasma είναι οι καλύτερες για ταινίες αλλά έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση. Σε αυτά τα λεφτά μπορείς να πάρεις μια πολύ καλή LED τηλεόραση. Εγώ πάντως για LED ψάχνομαι. Α! Και μακριά από Philips. Panasonic TX-L42E30 Viera LED TV 42" - Τηλεοράσεις - plaisio.gr

Επίσης τα 2-3 μέτρα είναι μια μέση απόσταση και μια 50αρα μπορεί να κουράσει.

Για την απόσταση θέασης, είμαι στα 2,7 μέτρα σπίτι και έχω 42αρα.

50άρα ίσως είναι λίγο too much.

καθαρα για ταινιες πας καρφι για πλασμα..

κατοχος "φτηνης",αλλα θαυματουργης LG 42PJ550.

42' σε αποσταση 2,5 μετρων για θεαση mkv,bray δεν κουραζει,απλα δινει ρεστα..

χρωμα,αισθηση βαθους,κινηση,γενικα νομιζεις εισαι μεσα στην ταινια..και εμενα μου τα ελεγαν για τις πλασμα και τους κοιτουσα με μισο ματι..

σε τηλεοπτικο σημα σε αποσταση 1,8-2,0μ ισως να κουραζει..

αν ο φιλος σου μετραει τα ευρω με το σεντ,να μην παρει πλασμα,οκ τραβαει 20-30 παραπανω watt..ας κλεινει το 2ο πισι οταν βλεπει TV για οικονομια..:p

υπαρχουν αναλυτικες μετρησεις σε ΑV φορουμ, που καταριπτουν πλεον το μυθο της καταναλωσης..παλια η διαφορα ηταν τεραστια..

επισης,να παει ο φιλος σου να δει σε κανα πολυκαταστημα 10-20 τηλεορασεις διπλα διπλα να αποφασισουν τα ματακια του..

αν και οι πλασμα στα "μαγαζα" αυτα,χανουν την χαρη τους λογο φωτισμου..

καθαρα για ταινιες πας καρφι για πλασμα..

αν ο φιλος σου μετραει τα ευρω με το σεντ,να μην παρει πλασμα,οκ τραβαει 20-30 παραπανω watt..ας κλεινει το 2ο πισι οταν βλεπει TV για οικονομια..:p

υπαρχουν αναλυτικες μετρησεις σε ΑV φορουμ, που καταριπτουν πλεον το μυθο της καταναλωσης..παλια η διαφορα ηταν τεραστια..

Εχει πολλα δικια ο σοφιξ. Οι πλασμα νεας γενιας εχουν πολυ μικροτερη καταναλωση απο τις παλιες. Παραμενουν πιο ενεργοβορες απο τις LCD,LED , αλλα πλεον η διαφορα ειναι μικρη. Επισης, λογω της τεχνολογιας των πλασμα, η καταναλωση εξαρταται σχεδον με αναλογικη σχεση απο τη φωτεινοτητα και το ποσο φωτεινες σκηνες απεικονιζει.

Η καλυτερη λυση ειναι να παει σε ενα μεγαλο καταστημα και να τις δει με τα ματια μου (να εχει και ο ιδιος την ευθυνη)

Η δικη μου ψηφος δεν παει στις πλασμα.. ειναι απλα γεγονος οτι ειναι οι καλυτερες για ταινια. LED και Σια ειναι αποροια καλοσχεδιασμενου μαρκετινγκ.

ναι οντως οι 50" ισως να ειναι κουραστικες1! Σε 42" τοτε τι προτινετε? θα μαγαζια θα παει να τις δει και Live αλλα καλο ειναι να υπαρχει ενας μπουσουλας!

Plasma. Όσο μεγαλύτερη μπορεί. Εγώ έχω 42 και βλέπω από 2.7 μέτρα. Την πρώτη εβδομάδα μου φάνηκε μεγάλη και από την δεύτερη μου φαίνεται μικρή.

αποψη μου ..αμα το θες "αποκλειστικα" για ταινιες ..παρε 50αρα..

Σε τηλεοπτικα προγραμματα θα σε κουρασει το μεγεθος (λογω κοντινης αποστασης που εχεις)..αλλα για ταινιες εισαι οριακα (για μενα) λιγο πανω απο το οριο.

Eφοσον βαζεις χονδρικα 2-3...υποθετω στα 2 μετρα ειναι οντως πιθανη θεση ..και οχι τυχαιο νουμερο.Αυτη θα δυσκολεψει την κατασταση...αλλιως στα 3μετρα εισαι οκ.

(για την ιστορια ειμαι με 40αρα απο ~2.5m...δεν θα με χαλαγε μεγαλυτερη )

το 46-47 ισως μοιαζει πιο ιδανικο...αλλα για 3ιντσες..παρε 50 :p

αποψη μου ..αμα το θες "αποκλειστικα" για ταινιες ..παρε 50αρα..

Σε τηλεοπτικα προγραμματα θα σε κουρασει το μεγεθος (λογω κοντινης αποστασης που εχεις)..αλλα για ταινιες εισαι οριακα (για μενα) λιγο πανω απο το οριο.

Eφοσον βαζεις χονδρικα 2-3...υποθετω στα 2 μετρα ειναι οντως πιθανη θεση ..και οχι τυχαιο νουμερο.Αυτη θα δυσκολεψει την κατασταση...αλλιως στα 3μετρα εισαι οκ.

(για την ιστορια ειμαι με 40αρα απο ~2.5m...δεν θα με χαλαγε μεγαλυτερη )

το 46-47 ισως μοιαζει πιο ιδανικο...αλλα για 3ιντσες..παρε 50 :p

εγω πχ παιζω σε 32αρα σε μισο μετρο και μου φαινεται κανονικη! απλα ειναι ολα θεμα συνηθειας!

υπαρχουν καποια calculators στο internet, αν ψαξεις θα βρεις.

Αφου η αποσταση θεασης ειναι τουλαχιστον δυο μετρα οπως λες, πιστευω οτι και με την 50αρα θα εισαι οκ.

Μονο για ταινιες;Πλασμα και απο εμενα!Απο 44'' εως 50'' θα ειναι καλυμενος για την αποσταση αυτη!

Αν ειναι και Panasonic,καποιο καλο μοντελο,ακομα καλυτερα(αυτη την εποχη ειναι κορυφη)!

Στα 2,5-3 μετρα εχω 46αρα και σκεφτομαι οτι και η 50αρα μου εκανε.Αυτα ειναι γουστα βεβαια.

Και γω Panasonic 46G10 εχω στα 3 μετρα αλλα μου πεφτει μικρη και λεω να την σουταρω να παρω καμια απο 50 και πανω παλι Panasonic γιατι ειναι η τριτη που εχω αλλαξει.

Και φυσικα θα παρεις Plasma για ταινιες για να εχεις τελειο μαυρο.

ναι οντως οι 50" ισως να ειναι κουραστικες1! Σε 42" τοτε τι προτινετε? θα μαγαζια θα παει να τις δει και Live αλλα καλο ειναι να υπαρχει ενας μπουσουλας!

κοιτα...., ολα αυτα ειναι ολιγον σχετικα! ακομα και τα calculators να δεις, θα σε μπερδεψουν!

ολα εχουν σχεση με το τι εικονα θες να δεις στην τηλεοραση. πλεον ολες (τουλαχιστον οι περισσοτερες) οι τηλεορασεις εχουν αναλυση 1920χ1080. αν λοιπον βλεπεις συνεχεια περιεχομενο τετοιας αναλυσης (FULL HD) τοτε οσες ιντσες και να παρεις, δεν εχεις προβλημα, διοτι θα βλεπεις μια πεντακαθαρη εικονα.

ομως οταν θα θελησεις να δεις τηλεοπτικο σημα, ακομα και DIGEA, εκει θα ψιλοαπογοητευτεις. αν δεν κανει καλο scaling η ιδια η τηλεοραση, ακομα χειροτερα. κι αυτο γιατι ενω εξω τα καναλια εκπεμπουν σε HD αναλυσεις, τα δικα μας μολις τωρα μπηκαν σε ψηφιακη εποχη.............!!!!!!!!!!!!

αυτο λοιπον γενικα, σημαινει οτι οσο πιο μεγαλη ειναι η τηλεοραση, τοσο πιο εντονα θα φαινεται η χαμηλοτερη ποιοτητα εικονας των χαμηλοτερων αναλυσεων. αλλα οπως προειπα, εξαρταται και απο την καθε τηλεοραση τι scaling κανει!!

Χονδρικα, για να σου δωσω να καταλαβεις, αν εχεις στο πισι σου μονιτορ FULL HD, βαλε να δεις πως φαινεται μια ταινια HD και πως φαινεται μια σε αναλυση dvd. καπως ετσι θα ειναι και η διαφορα στην τηλεοραση και λιγο χειροτερη γιατι μιλαμε και για περισσοτερες ιντσες!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.