Jump to content

6990 vs 590

hyperion

Recommended Posts

Και οι δυο καρτουλες ετσι κι αλλιως απευθυνονται σε χρηστες με αναλυση 2560x1600 ή eyefinity/surround.

Με το σκεπτικο αυτο η ATI καταφερε να ειναι μπροστα απο την NVIDIA και το μονο που φερνει η GTX590 ειναι η υλοποιηση surround με μια καρτα για τους λατρεις της πρασινης.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply
Έτσι είναι... Η ΑΤΙ έχει χάλια drivers και για αυτό πάνε σε nVidia οι περισσότεροι, αλλά όταν η δεύτερη χάνει στις μετρήσεις οι drivers της πρώτης είναι optimized... :hang3:
Μπορείς να αναλύσεις αυτό που έχω σε bold? H amd δεν είναι μόνιμα αίσχος στους drivers? Πάντως η AMD πλέον στο tesselation χτυπάει στα ίσια τις nVidia. καλη φάση!

ναι ειναι αισχος και γεματοι bugs, μηνες τωρα ειναι ανικανοι να διορθωσουν το 99% load + mouse lag...2 ολα και ολα προβληματα και δεν μπορουν να τα φτιαξουν 3 μηνες...ανικανοτητα.? ισως...

μονο που δεν ειναι μονο η αποψη μου περι optimized...και ο αλλος αυτο καταλαβε...εκτος και αν εγω και ο hilbert κανουν πουλακια τα ματια μας...

"In all fairness, we think that ATI still applies a trislope optimization giving them a small perf advantage over NVIDIA's defaulted image quality."

ναι ειναι αισχος και γεματοι bugs, μηνες τωρα ειναι ανικανοι να διορθωσουν το 99% load + mouse lag...2 ολα και ολα προβληματα και δεν μπορουν να τα φτιαξουν 3 μηνες...ανικανοτητα.? ισως...

μονο που δεν ειναι μονο η αποψη μου περι optimized...και ο αλλος αυτο καταλαβε...εκτος και αν εγω και ο hilbert κανουν πουλακια τα ματια μας...

"In all fairness, we think that ATI still applies a trislope optimization giving them a small perf advantage over NVIDIA's defaulted image quality."

Σεβομαι αυτο που λες αλλα ακου και το δικο μου σκεπτικο.

Δυο Caymενοι πυρηνες στα 880/1375 στα 500 euro σου δινουν κοντα την δυναμη δυο fermi με τα μισα λεφτα.

Οποιος στραβωνει με τις παραξενιες των οδηγων της ATI εχει επιλογη αλλα ειναι λιιιιγο ΑΚΡΙΒΗ. :D

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/41903-nvidia-geforce-gtx-590-3gb-review-17.html

Σεβαστη η άποψη σου φίλε μου αλλά δεν έχω αντιμέτωπίσει κανένα πρόβλημα με την 6950 μου. Αυτό το θέμα με το mouse δεν το συνάντησα με οτι drivers και να έβαλα. Συμφωνώ οτι η πράσινη είναι πιο optimized (λιγάκι :) ) Μήπως έχεις πέσει σε ελαττωματικό hardware???

Ευγε AMD!!!! The king is Dead, Long Live The King 6990 !! :T::T::T:

(Με βλέπω για 2η 6950..... :man_in_love: )

παρολο που ανεκαθεν ημουν πρασινος αλλα οχι φανμποιστικα.Απλως εκατσαν οι εποχες που η nvidia ειχε το πανω χερι..

Βλεπω οτι η ΑΤΙ εχει σοβαρευτει καιρο τωρα και πραγματικα παρολο που ενα φεγγαρι ειχα μαλιοτραβηγματα με τους οδηγους της (αρκετα παλια) αν ειχα σκοπο να παιρνα καρτα θα κοιταζα προς ΑΤΙ μερια

μπραβο στην κοκκινη

'Εσκασε και η κάρτα του techpowerup!!!!!!

"With a card like GeForce GTX 590, that has so much latent performance, I couldn't wait to try bumping the voltage to see how much I could gain from it.

As a first step, I increased the voltage from 0.938 V default to 1.000 V, maximum stable clock was 815 MHz - faster than GTX 580! Moving on, I tried 1.2 V to see how much could be gained here, at default clocks and with NVIDIA's power limiter enabled. I went to heat up the card and then *boom* , a sound like popcorn cracking, the system turned off and a burnt electronics smell started to fill up the room. Card dead! Even with NVIDIA power limiter enabled. Now the pretty looking, backlit GeForce logo was blinking helplessly and the fan did not spin, both indicate an error with the card's 12V supply.

After talking to several other reviewers, this does not seem to be an isolated case, and many of them have killed their cards with similar testing, which is far from being an extreme test.

With the card dead, I looked for any damage and found one of the 12V input resistors acting as fuses to be damaged (1st pic, no visible damage), so I soldered a bridge on it to bypass it, the card then "exploded" again, this time one of the MOSFETs blew up as shown in the second picture above. This was just an experimental fix to potentially revive the card. If only the resistor was damaged then it should be working fine again, looks like something else was broken and the "fuse" resistor merely blew to protect the card.

Thanks to the kind people at ASUS, I was lucky enough to have two cards for an SLI review - for which NVIDIA could still not provide a Quad-SLI supporting driver. So at least I could finish the rest of this review. I most strongly advise anyone to stay away from overclocking this product and use extremely conservative settings, maybe up to 650 MHz and no voltage adjustments.

According to NVIDIA this should not happen. In their official reviewer driver (which I used), the NVIDIA Power limit is designed to be active for all applications, not only Furmark."

Fastest RMA evah!!! looooolll

Είναι πιο κρύα και ήσυχη από την 6990 μέχρι να σκάσει και να πάρει φωτιά........

εμ ετσι ειναι αυτα κριμα στα γομαρια των 700 ευρω...τουλαχιστον παραδεχομαι την ποιοτητα υλικων της ΑΤΙ...θυμαμαι φιλο μου, ειχε 2 4890 σε crossfire...περναγε τους 100 βαθμους για πλακα και εχει ακομα τις καρτες...α ρε nvidia...

ακομα κι εγω σε αερα εχω ξεσκισει τις 2 παλαιες 5850 καρτες μου, πολυ απο το οριο ειμαι μονιμα πανω απο 90 ΒΑΘΜΟΥΣ και παιζω smooth...τυχαιο...??? και δεν επαθα ποτε το παραμικρο...τις παιζω στα 1.25...εμ...

η nvidia εχει σκοτωσει πολλες καρτες...θυμαστε και τις 570.? κατι 295 παλαια..?? δεν ξερω γιατι καιγονται...

το ειχα πει αλλωστε η ΑΤΙ εχει ασταθεις οδηγους...αλλα η nvidia μονο καιει καρτες... :p:D:tomato::tomato::tomato:

'Εσκασε και η κάρτα του techpowerup!!!!!!

-Απο τι πήγε ο μακαρίτης;

-Απο nVidia...

EDIT: Φαντάσου τώρα σύστημα με

Μητρική DFI

Επεξεργαστή AMD(thunderbird κατα προτίμηση)

Μνήμες G.Skill

Τροφοδοτικό Deer 600W

και την GTX590...

Παίζει να κατεδαφίσεις το τετράγωνο :hehe:

Πολύ κάψιμο...χμμ πλησιάζει και το Πάσχα, βρήκα πως θα ψήσω τ' αρνί! :p

Ούτε overclocking....

Δεν Νομιζω Τάκη(590) να σε ακολουθώ...

Σοβαρά πάντως, είναι πολύ κρίμα γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Πιθανόν να ανεβει η τιμή της 6990 και τελικά να είμαστε εμείς οι χαμένοι. Μη πω οτι θα ανεβάσουν τιμές όλες οι κόκκινες... ελπίζω πάντως πως όχι.

Πρέπει να περιμένουμε του νέους drivers και custom pcb για να βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.

Για τους Nvidia fans το 2x580 είναι μονόδρομος, αλλά αξίζει να δώσεις 1 χιλιάρικο??

Και αυτή η 6990 σαν ελικόπτερο κάνει! :getlost:

VFM=2x6950

ευτυχως αργησε το shipping και δεν εβαλα ακομα πανω την GTX590. Απλα αισχος ρε NVIDIA με τους drivers... αντε παει στο διαολο το optimization που κανεις, να μας καις και τις καρτες τωρα ; :tomato:

Εξακολουθω να πιστευω πως 2x6950 φλασαρισμενες ειναι μακρααααααν το καλυτερο deal. Μεγαλυτερα score βγαζω και απο τις 6990 και απο τις GTX590.

Τελικά υπάρχει λόγος που είναι πιο αθόρυβη η gtx 590.

Μπορει ΤΟΠ επιδόσεις να μην εχει αλλα θα πάρει το βραβείο της καλύτερης ψηστιέρας!

Τα vrms της ειναι με το ενα ποδι στον ταφο εαν σκεφτεις οτι οι reviewers δουλευουν τις καρτες με ανοιχτα τα κουτια or σε benchtable..

Oποτε Oc και games μπορεί να μην σου βγάλει αλλα το μπιφτεκάκι θα το ψησει ανετα στους 110+ :hehe:

Τα ιδια και το πετσόκομμα το 570gtx, το ιδιο μανίκι τραβάει με τα ελλειπή vrmς του

Το πολυ καλο scaling της σειρας 69xx σε συνδυασμο με τους τελευταιους optimized drivers για την HD6990 εδωσαν στην ATI/AMD τον θρονο για την δυνατοτερη καρτα γραφικων σημερα.

:OT:

Μακαρι το αναμενωμενο kepler (+50% απο GTX580) να μας δωσει οταν ερθει τα νουμερα που παιρνουν σημερα αρκετοι με 2x6950 στα 500 ευρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.