Jump to content

Router problem

toykaki

Recommended Posts

Λογικά, με ποσοστό βεβαιώτητας 95% δεν θα κερδίσεις το παραμικρό σε ping, γιατί είσαι σε μικρό interleaving depth οπότε και το πιο "αδύναμο" σε επεξεργαστή modem/router δεν καθυστερεί στην διαδικασία ώστε να δημιουργήσει περισσότερο delay ( lag ) από αυτό που προκύπτει από το interleaving.

Μπορείς όμως να κερδίσεις ταχύτητα, αλλά είναι hit & miss φάση, υπάρχουνε π.χ. κάποια modem/router που είναι "γνωστά" για την πιο υψηλή ταχύτητα συγχρονισμού που επιτυγχάνουν ( π.χ. Siemens CL-110 ) συνήθως κόντρα σε κάποια άλλα router, αλλά μπορεί π.χ. στην δική σου περίπτωση να μην δώσουνε κάτι ή και να χάσουνε ( αν π.χ. δεν συνεργάζονται καλά με το DSLAM που πέφτεις ).

Καλύτερα να δοκιμάσεις με κανέναν φίλο αν έχει κάποιο άλλο router, και βλέποντας και κάνοντας ( αυτό όσον αφορά το download/up speed )

Αν παίζεις games το κέρδος στο ping θα σου δώσει πιο ομαλό gameplay ( πιο σπάνια lag spikes από μεριάς σου, πιο χαμηλό ping στους servers που παίζεις, καθώς και περισσότερες επιλογές σε servers με ping που να μπορείς να παίξεις ok, αφού τώρα κάποιος server που τον "έβλεπες" στα 130-140ms θα πάει στα 105-120ms ).

Το αν θα σου πέσει η ταχύτητα δεν είναι κάτι σίγουρο, αλλά και να σου πέσει, μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά όπως είδες, ούτε που θα την καταλάβεις.

Δηλαδη εγω τι να κάνω που εχω Ping λίγο?? και εχω και Otenet?και παιζω counter strike??

Δηλαδη εγω τι να κάνω που εχω Ping λίγο?? και εχω και Otenet?και παιζω counter strike??

Δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα εσύ.

Μια χαρά είναι η γραμμή σου και τα ping σου ( το ping δεν "εξαφανίζεται", δεν φαντάζομαι να περιμένεις να έχεις 0ms ping..., το ping είναι ο χρόνος που κάνει να πάει ένα data packet από εσένα στην άλλη μεριά ( στον game server ) και να γυρίσει, το καλύτερο είναι να έχεις όσο πιο χαμηλό ping γίνεται ).

όπως καταλαβαίνεις, από την στιγμή που η γραμμή σου είναι ok, αυτό που μένει να κάνεις εσύ είναι να συνδέεσαι σε server που έχεις ping < 130ms, δηλαδή σε servers που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της ευρώπης ( Holland, Germany, Italy, UK, France, Spain, Romania, Sweden, Finland ).

όταν παίζεις εννοείται πως δεν χρησιμοποιεί άλλος το internet σου ( πέραν απλού web browsing ) ούτε κατεβάζεις από ftp/http/torrent

Αυτά.

billpeppas

Έβαλα ένα άλλο router και συγκεκριμένα ένα της HOL το Netfaster IAD2 Intracom και έχω αύξηση της ταχύτητας κατα 1mbps περίπου και κατέβηκαν και τα ping.

Και για του λόγου το αληθές...

Πριν...

pinges.jpg

Τώρα...

pingdo.jpg

Οπότε τώρα τι λες?Τα ίδια?

Ουσιαστικά τα ίδια είσαι, 10ms πάνω κάτω πάνε κι έρχονται, ανάλογα την ώρα που κάνεις τα ping τι φόρτο έχει το DSLAM της γειτονιάς σου, το φόρτο του ISP, τον φόρτο του server που κάνεις ping κλπ κλπ.

Όταν λες πήρες 1Mbps εννοείς ότι έπιασες π.χ. σταθερά 15Mbps ενώ με το κανονικό σου modem δεν είχες πιάσει ποτέ 15Mbps ?

Σου είχα πει ότι ανάλλογα την ώρα,πιάνω με το router της on από 12-14Mbps.

Λοιπόν,είχα κουμπωμένο το router αυτό πάνω και κάνω ένα restart και τσεκάρω ότι έπιανα 12600 περίπου,snr 6.9 και line att. 26.Οκ λέω και τα σημειώνω κάπου.Το βγάζω και βάζω καπάκι το άλλο της HOL.E,οι διαφορές που είδα είναι...στην ταχύτητα είχα 13300 περίπου,snr 7 και line att. 30.Στα βασικά...αύξηση της ταχύτητας την δεδομένη χρονική στιγμή της τάξεως των 700+Kbps.

Σε κάποια άλλη στιγμή η αύξηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη.Επειδή το είχα δοκιμάσει και μια φορά πιο παλιά και αν θυμάμαι καλά είχα περίπου 1Mbps παραπάνω!Θα δω και πόσο max μπορώ να φτάσω με αυτό το router.

edit

Ξέρεις μήπως πως μπορώ και τι να κάνω με αυτό το router(της HOL το Netfaster IAD2 Intracom) για να αυξήσω την download speed?

Λοιπόν...

1ον)Χωρίς να έχω πειράξει τπτ από αυτά που μου είπες αλλά μόνο με την αλλαγή του ρούτερ, η ταχύτητα έφτασε 15300 περίπου ενώ πριν έφτανα max 14100 περίπου!

Θα δοκιμάσω και αυτό που μου λες.

2ον)Μόνο αυτή είναι η διαφορά μεταξύ τους?

edit

Τελικά έκανα την αλλαγή από ADSL2+ σε ADSL2 και κάπου κάνεις λάθος man!Η ταχύτητα στο upload ανέβηκε από 1019 στα 1024 ενώ στο download έπεσε από τα 15300 στα 9800!!!

Το ξαναγύρισα και όλα ok τώρα!

Τελικά δεν παίζει κάποιος τρόπος για αύξηση της ταχύτητας?

Έκανες 1-2 line resets ? Υπό φυσιολογικές συνθήκες πηγαίνοντας σε ADSL2 mode παίρνεις λίγη ταχύτητα στο down ( εκτός και αν το modemάκι είναι γτπκ :p )

*εκτός και αν αυτός που σου δίνει συμβουλές έχει χαζέψει και δεν θυμόταν ότι το ADSL2 mode έχει max down speed 12Mbps :D

Sorry ήμουν αλλού εχθές :D

Το μόνο που σου μένει είναι να δείς αν υποστηρίζει να ρίξεις το SNR Target το router και αν φυσικά είναι και ξεκλείδωτο στο profile του DSLAM.

Αν υποθέσουμε ότι τα 30db attenuation που λέει το modem είναι κοντά στην πραγματικότητα ( +/-1db ) τότε δεν έχεις και πολλά περιθώρια, είσαι σχεδόν επάνω στο max theoretical sync speed για την απόσταση σου από το DSLAM.

Μάλλον φίλε μου γιατί και το snr που είναι 6.8 το λιγότερο πιστεύω ότι δεν έχει περιθώρια βελτίωσης!Επειδή άμα το κατεβάσω κιάλλο(αν μπορώ κιόλας!),πιστεύω θα έχω και αποσυνδέσεις,για αυτό θεωρώ ότι είμαι στο όριο και στο ότι καλύτερο μπορεί να γίνει!

Τώρα δε ξέρω αν με άλλο router θα κέρδιζα και άλλη ταχύτητα!Δλδ με αυτό που έβαλα ανέβηκα κατά 1+Mbps!Μήπως με κανένα άλλο κέρδιζα κιάλλο δε ξέρω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.