toykaki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 23, 2011 Ρε παιδια εχω προβλημα με το adsl μου..Εχω 24mbps και εχει κανενα 3μηνο που εχει παει 16.....Mπαίνω μεσα στο router και κανω diagnostic Virtual Circuit:pvc 0 Μου βγάζει >> Testing Ethernet LAN connection ... PASS >> Testing ADSL Synchronization . PASS >> Testing ATM OAM segment ping ... FAIL >> Testing ATM OAM end to end ping ... FAIL >> Ping Primary Domain Name Server . PASS >> Ping Yahoo! UK ... PASSΕνω στα αλλα pvc 1-6 Μου βγάζει οκ σε όλα....Τι μπορεί να φταίει παιζω css εγω και έχω παρατηρήση οτι έχω Ping ενώ δεν έπρεπε...τι μπορώ να κάνω???Τι φταίει???γιατι δεν ξερω τιν ειναι atm oam segment ping kai atm end to end ping.... Tο router Μου είναι το baudtec TW263R4-A2Σας ευχαριστώ εκ των προταίτων :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Η ταχύτητα που πιάνεις είναι φυσικό να μην είναι 24Mbps, αυτό εξαρτάται από την απόσταση του σπιτιού σου με το ΑΚ ( Αστικό Κέντρο ).Το ping, εξαρτάται από τον φόρτο της γραμμής ( αν κατεβάζεις κάτι ταυτόχρονα, αν χρησιμοποιούνε και άλλα PC το internet σου ), τον ISP ( Internet Provider, π.χ. OTEnet, Forthnet, Wind/Tellas, On Telecomms, κλπ ) καθώς και τον "προορισμό" ( που βρίσκεται ο server στον οποίο συνδέεσαι ).Τι ISP έχεις ?Δίχως να απασχολείται καθόλου η γραμμή, ρίξε ένα ping ( start -> command promt ) ping in.gr - ΕΛΛΑΔΑping Multiplay - Home of Europe's Largest Gaming Communityping Location de serveurs de jeux SERVEROXping Raies Infos - www.raies.deκαι πες μας τα αποτελέσματα στο min, average & max ping times ( milliseconds )p.s. τα fail στο diagnostic test είναι ok, δεν επιτρέπει το DSLAM να κάνεις ότι test θελήσεις όσον αφορά την σύνδεση σου με αυτό & τον ISP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki Μάρτιος 23, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 min 0ms max 0ms μεσο ορο 0 σε ολα εκτος το 3ο που ειχα max 1msΈκανα ping και την Ip που μπαίνω στο router σωστά??Ιsp αν καταλαβα καλά ote conn'x εχω 24mbps Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Αν έχεις ανοιχτό το firewall των Windows κλείσε το και ξανατρέξε τα ping, όπως καταλαβαίνεις τα blockάρει κάτι ( είτε το firewall των Windows, είτε άλλο software firewall που τυχόν χρησιμοποιείς, είτε το firewall του router ) [ για την τελευταία περίπτωση θα πρέπει να επιτρέψεις το ICMP / ICMP-Ping κάπου στο μενού του router ]Την IP του router δεν υπάρχει λόγος να την κάνεις ping, εκτός και αν έχεις την υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά με την σύνδεση δικτύου σου ή το router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki Μάρτιος 23, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Τι να τρεξω δλδ???για πιο λογο να τα κανω ολα αυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Τι να τρέξεις ? Να απενεργοποιήσεις το firewall σου για να μπορείς να κάνεις ping και να δούμε τι ping έχεις.Για ποιόν λόγο ?Για να δούμε τι ping έχεις και αν όντως έχεις κάποιο πρόβλημα μήπως ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki Μάρτιος 23, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Τι να τρέξεις ? Να απενεργοποιήσεις το firewall σου για να μπορείς να κάνεις ping και να δούμε τι ping έχεις.Για ποιόν λόγο ? Για να δούμε τι ping έχεις και αν όντως έχεις κάποιο πρόβλημα μήπως ? Sto in.gr min 0ms max 634ms mesos oros 59ms Sto deftero site min 0ms max 634ms mesos oros 33ms Sto trito min 0ms max 634 mesos oros 23ms Sto teleftaio min 0ms max 634 mesos oros 21ms ..Loiponakouw Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Ή με δουλεύεις ή κάτι δεν πάει καλά εκεί στο μηχάνημα σου ( το PC ή το router ).Max 634ms σε 4 διαφορετικούς servers απλά δεν παίζει.Μέσος όρος ping 20-40ms με Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία ΔΕΝ γίνεται καν.Και μέσα σε αυτά έχεις και δήθεν πιο υψηλό ping με ελληνικό server...Κάνε επίσης ένα tracert ( ίδιο τρόπο, ανοίγεις command prompt ):tracert otenet.gr-ix.gr και βάλε screenshot με τα αποτελέσματα του.υ.γ. Γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες, δεν επιτρέπονται τα greeklish. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki Μάρτιος 23, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Imageshack - 55770778.png μπες ....Βγαλε μου και εσυ μια φωτο να δω τι ακριβώς πατας για το Ping παραπάνω γιατι μαλλον έκανα λαθος....Δεν καταλαβα των τρόπο βγαλε φωτο και ανεβασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Το tracert που έδωσες φαίνεται ok. Για τα ping check την εικόνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 23, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 billpeppas να ανεβάσω μία και τα δικά που γνωρίζεις να μου πεις εντυπώσεις\απόψεις γιατί δε σκαμπάζω και πολλά?Επειδή μου φαίνονται λίγο παράξενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki Μάρτιος 23, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Το tracert που έδωσες φαίνεται ok.Για τα ping check την εικόνα...Το εκανα λάθος δεσ τωρα Imageshack - 43746058.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 billpeppas να ανεβάσω μία και τα δικά που γνωρίζεις να μου πεις εντυπώσεις\απόψεις γιατί δε σκαμπάζω και πολλά?Επειδή μου φαίνονται λίγο παράξενα!Και το ρωτάς ?Χώσου ( κλείσε όμως πρώτα οποιοδήποτε download, και αν κατέβαζες torrents καλό θα ταν να κάνεις και ένα reboot/power off & on το router )Το εκανα λάθος δεσ τωρα Imageshack - 43746058.pngΜια χαρά είναι τα ping σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 23, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Ok man!Thanks! edit Here it is! Για πες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 pOTEnet είσαι ε ?Αν δεν έχεις πρόβλημα στο ενδεχόμενο να πέσει η ταχύτητα της γραμμής σου 500kbps-1024kbps ( δηλαδή ίσως χάσεις 60-128 kb/s download speed ) τότε παίρνεις τον ΟΤΕ στο 121 και ζητάς να σε γυρίσουνε σε fast profile ( τώρα είσαι σε interleaved ) [ με αυτή την αλλαγή θα πέσουνε τα ping σου κατά 15-20ms ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 23, 2011 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Βασικά με on telecoms είμαι!Από ταχύτητα ανάλλογα την ώρα και την μέρα,κυμαίνομαι από 12000-14000.Στο speedtest.net έχω 24-26ms ping.Το θέμα είναι και αν με συμφέρει να έχω μεγαλύτερο download speed ή χαμηλότερο ping! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Ε και να πας από τα 12000 στα 11000, δηλαδή ~112kb/s λιγότερα ( τι να κατεβάζεις 5273MB την ώρα στα 12000kbps... τι να κατεβάζεις 4833MB την ώρα στα 11... ).Στην on-telecoms αν θυμάμαι καλα μπορείς να το αλλάξεις και μόνος σου από το control panel σου στο site της on.Είναι πράγμα της στιγμής, και φυσικά και αναστρέψιμο ( μπορείς να πας από interleaved σε fast & από fast σε interleaved όποτε θες, όσες φορές θες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 23, 2011 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Τι κέρδος έχω με το να κατεβάσω την ταχύτητα και να μειώσω παράλληλα τα Ping? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάρτιος 23, 2011 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Αν παίζεις games το κέρδος στο ping θα σου δώσει πιο ομαλό gameplay ( πιο σπάνια lag spikes από μεριάς σου, πιο χαμηλό ping στους servers που παίζεις, καθώς και περισσότερες επιλογές σε servers με ping που να μπορείς να παίξεις ok, αφού τώρα κάποιος server που τον "έβλεπες" στα 130-140ms θα πάει στα 105-120ms ).Το αν θα σου πέσει η ταχύτητα δεν είναι κάτι σίγουρο, αλλά και να σου πέσει, μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά όπως είδες, ούτε που θα την καταλάβεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 23, 2011 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Thanks man!Άψογος!Πολύ κατατοπιστικός σε όλα!Να σαι καλά για την όποια βοήθεια!editΣκέφτομαι για άλλο router να δοκιμάσω!Σκέφτομαι για κανα linksys 160n.Τι γνώμη έχεις?(μιας και γνωρίζεις από αυτά,από ότι είδα τελικά,πολλά!)Λες να κερδίσω κανα ping ή download speed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.