kdgonida Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 Καλησπέρα.Θελω να αγορασω εναν ssd για το συστημα μου κ ν περασω πανω windows 7.Ειχα σκεφτεί να πάρω έναν 60αρι αλλα σκεφτηκα και την λύση 2 40αριδων σε raid 0.Θα δω διαφορα σε ταχυτητα (i7 920 ,6gb ram)? Υπαρχουν προβληματα με τις raid συστιχιες σε ssd?Εχω ακουσει πως χανουν τη λειτουργια trim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 22, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2011 Καλύτερα έναν 60άρη παρά 2 40άριδες imo!Επειδή και το trim όντως χάνεται αλλά και επειδή τα χρήματα που θα δώσεις για τους δύο είναι πολλά για να πεις ότι είναι και vfm συγκριτικά με τις επιδόσεις\διαφορά που θα έχουν με τον 60άρη.Με άλλα λόγια δεν αξίζουν τα παραπάνω φράγκα για τις διαφορές στην ταχύτητα που θα έχεις,πόσο μάλλον όταν ο 60άρης είναι και ο vertex 2!Εδώ και οι διαφορές ακόμα θα είναι μικρές ή τουλάχιστον δε θα τις καταλαβαίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdgonida Μάρτιος 23, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Καλύτερα έναν 60άρη παρά 2 40άριδες imo!Επειδή και το trim όντως χάνεται αλλά και επειδή τα χρήματα που θα δώσεις για τους δύο είναι πολλά για να πεις ότι είναι και vfm συγκριτικά με τις επιδόσεις\διαφορά που θα έχουν με τον 60άρη.Με άλλα λόγια δεν αξίζουν τα παραπάνω φράγκα για τις διαφορές στην ταχύτητα που θα έχεις,πόσο μάλλον όταν ο 60άρης είναι και ο vertex 2!Εδώ και οι διαφορές ακόμα θα είναι μικρές ή τουλάχιστον δε θα τις καταλαβαίνεις.Ευχαριστω πολυ φιλε μου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 23, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Θα πάρεις 1 ή 2 Samsung 470 που έχουν έναν εξαιρετικό Garbage Collector, μια λειτουργία παρόμοια με του trim, με τη διαφορά ότι δουλεύει κανονικά σε RAID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdgonida Μάρτιος 23, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2011 Τελικα αγορασα τον vertex 2 90Gb 3.5"!Θα μπουν σε αυτον τα windows 7.Ηθελα να ρωτησω ομως πως γινεται το FW update οταν εχεις πανω στον δισκο το OS.Στις οδηγιες της ocz με το update tool ελεγε να μην ειναι πανω στον δισκο το os Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Μάρτιος 24, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2011 Σε intel πέρασα δύο νέα firmware με το λειτουργικό στο δίσκο χωρίς κανένα θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdgonida Μάρτιος 24, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2011 Θα κάνω αυτό και ο θεός βοηθός Guide Sandforce Firmware update 1.32 for OS/System drivesΑν το έχει κάνει κάποιος ας μας πει αν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kdgonida Μάρτιος 26, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2011 Δούλεψε κανονικά! Τσέκαρα το xp SP3 compatibility και έτρεξε κανονικά. Από 1,24 σε 1,32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nevolin Μάρτιος 26, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2011 Εγω μολις περασα 1.32 σε 2 vertex 2 50gb raid 0 που εχω μέσω Linux με στικακι και ολα καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staba Απρίλιος 2, 2011 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2011 Δούλεψε κανονικά! Τσέκαρα το xp SP3 compatibility και έτρεξε κανονικά. Από 1,24 σε 1,32XP εχεις πανω? Τα XP δεν υποστηριζουν το trim, οποτε τσαμπα ειχες διλημμα στην αρχη με το να παρεις 2 se raid0 ή οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Απρίλιος 3, 2011 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2011 XP εχεις πανω? Τα XP δεν υποστηριζουν το trim, οποτε τσαμπα ειχες διλημμα στην αρχη με το να παρεις 2 se raid0 ή οχιΔεν είπε ότι έχει ΧΡ, είτε ότι έβαλε το compatibility mode για XP, άρα έχει 7 (ή Vista; ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.