MrCrowley83 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2011 Παιδες γεια σας! Το παλιο κατεβαστηρι εφυγε...:weep: Ψηνομαι λοιπον για ενα καινουργιο!! Το budget ειναι εως 500 ευρω (μονο tower) οθονη(LG 23' 1920x1080) και τα σηναφη υπαρχουν Η χρηση που προοριζεται ειναι internet, downloading, HD movies, small games. Τα χαρακτηριστικα που πρεπει απαραιτητως να εχει το συστημα ειναι - οσο πιο αθορυβο γινεται (θα ειναι διπλα στο κρεβατι και το βραδυ θελω να κοιμαμαι σαν πουλακι...) - οσο πιο δροσερο γινεται (θα ειναι διπλα στο καλοριφερ, αλλα και το καλοκαιρι ειναι αρκετα ζεστο το δωματιο) - οσο πιο οικονομικο γινεται απο αποψης καταναλωσης ρευματος μιας και δεν θα κλεινει ποτε - οπωσδηποτε να εχει gigabit καρτουλα γιατι θα μοιραζει αυτα που κατεβαζει - το κουτι να βαζει οσο το δυνατον λιγοτερη σκονη Σε αυτο το σημειο να πω οτι το προηγουμενο κατεβαστηρι ηταν Athlon II X2, 4GB DDR3 1600, MSI 760, HD5670, 1xWD RE3 500GB + 1xWD GREEN 1TB, Thermaltake 700W. Ο επεξεργαστης ειχε πανω μια Thor's Hammer χωρις ανεμηστηρες και δουλευε τζαμι (coretemp 16-20 βαθμους) Μεχρι στιγμης υπαρχει ο ενας δισκος 1.5ΤΒ και η ψυκτρα η οποια ειναι συμβατη με ΑΜ3 & 775 Αυτα λοιπον απο εμενα περιμενω τα φωτα σας!!
MrCrowley83 Μάρτιος 22, 2011 Author #3 Μάρτιος 22, 2011 Δεν εχω προβλημα αρκει να στελνει με αντικαταβολη
Jim P Μάρτιος 22, 2011 #4 Μάρτιος 22, 2011 και εγώ ατό τον καιρό ψάχνομαι για ένα τέτοιο σύστημα μιας και ποτε δεν ειχα φτιαξει κατι αντιστοιχο, και εγώ με τη σειρά μου θέλω να είναι όσο πιο αθόρυβο γίνετε, αλλά και προφανώς χαμηλής κατανάλωσης.Μνήμες και σκληρούς έχω, άρα ουσιαστικά χρειάζομαι:Αυτό το διαμάντι, E35M1-I DELUXE Mobo/CPU/GPU Zacate Combo το οποίο ακόμα δε κυκλοφορεί ελλάδα και...Αυτό το κουτί Antec ISK 300-65 το οποίο είναι 65W με τροφοδοτικό τύπου PICOPSU(LAPTOP)Μικρό αθόρυβο και γ@μηστερο!!:dance3:Αλλά ακόμα δεν ξέρω τι να κάνω... MrCrowley83 νομίζω μία λύση όπως αυτή που έχω στο μυαλό μου σε καλύπτει...
rafail1994 Μάρτιος 22, 2011 #5 Μάρτιος 22, 2011 Ωραία να πω ότι η καλύτερη λύση είναι κάτι τέτοιο θα σε καλύψει;
MrCrowley83 Μάρτιος 23, 2011 Author #6 Μάρτιος 23, 2011 Zacate υπαρχουν στην Ελλαδα! Με πιο καλη αυτη της MSI θα ελεγα.Μητρικές - zacate | Skroutz.grΑυτη τη λυση την εχω σκεφτει και εγω αλλα δεν με πειθουν ιδιαιτερα με τις επιδοσεις τους. Απ οτι ειδα ειναι σχεδον οι μισοι απο τον Athlon II X2 που ειχα. Απο αποψης καταναλωσης και θερμοκρασιων σκιζουν αλλα δεν ξερω εχω ερωτιματικα ακομα... Για παραδειγμα οταν εχω κατεβασει 100parts rar ποσο θα κανει να τα αποσυμπιεσει...? Απο τις μετρησεις που εχω δει μεχρι τωρα δεν τα πανε και πολυ καλα και οταν αυτη η διαδικασια θα γινεται συχνα νομιζω η καθυστερηση θα ειναι αισθητη. Το κουτακι που λες δεν το ηξερα και φαινεται καλο αλλα εχει θεσεις μονο για δισκους 2.5.rafail η μητρικη σου ειναι μπομπα την εχω μπανισει και εγω αλλα προς το παρον ελλαδα δεν παιζει.Ακομα διατηρω επιφυλαξεις ως προς της επιδοσεις των zacate συγκριτικα με εναν phenom II X2 για παραδειγμα. Αλλωστε το budget και ενα phenom II τον σηκωνει...
rafail1994 Μάρτιος 23, 2011 #7 Μάρτιος 23, 2011 Το θέμα είναι να πας σε ενσωματωμένο επεξεργαστή, κάρτα γραφικών ώστε να έχεις όσον γίνεται μικρότερη κατανάλωση συν θόρυβο. Η μητρική που σου είπα είναι στον δρόμο έρχεται δεν θυμάμαι ακριβός ποτέ θα έρθει αλλά αρκετά άτομα έχουν κάνει παραγγελία
Jim P Μάρτιος 23, 2011 #8 Μάρτιος 23, 2011 MrCrowley83 προφανώς κάπου θα κάνεις μία παραχώρηση, είτε στη θερμοκρασία άρα θόρυβο και κατανάλωση, είτε στις επιδόσεις. για αυτό το budget νομίζω δύσκολα θα επιτύχεις αθόρυβη ψύξη για έναν καλό επεξεργαστή.Προσωπικά προτιμώ την αθόρυβη λειτουργία (αλλά και τη κατανάλωση) απο το να κάνει κάποια λεπτά παραπάνω η αποσυμπίεση.Επίσης το κουτί που σχολιάζουμε έχει στον οριζόντιο άξονα μία θέση είτε για ένα DVD Drive αλλά αν δεν θες DVD μπορείς να τοποθετήσεις 2 δυομισάρηδες σκληρούς, ΑΛΛΑ έχει σε κάθετη θέση στα πλαινά μία υποδοχή για κανονικό τριαμισάρη!! απλά είναι όλα πολύ compact και μαλλον δεν θα το ειδες με την πρώτη ματιά.προφανώς τα λεγόμενά μου συμπίπτουν με του rafail1994. διάλεξε που θες να κάνεις την υποχώρηση...
MrCrowley83 Μάρτιος 23, 2011 Author #9 Μάρτιος 23, 2011 Παιδια καλα τα λετε! Για να πω την αληθεια αν ειναι να μου σπαει τα νευρα τοτε προτιμω να κανω μια παραχωρηση στην καταναλωση και στο θορυβο. Βεβαια εδω να πω οτι το προηγουμενο μηχανακι με τον Athlon II τον ειχα χωρις ανεμηστηρες και ηταν αρκετα αθορυβο.Ας πουμε λοιπον οτι ξεφευγουμε απο τη λυση zacate...Που παμε? Οσο για το κουτι μαλλον δεν με βολευει γιατι θελω οπωσδηποτε 2x3.5 + 1x5.25
topas Μάρτιος 23, 2011 #10 Μάρτιος 23, 2011 πιστευω μονοδρομος ειναι καποις 2πυρινος φενομ με μια micro atx 880 μητρικη!εφοσον δεν θα κλοκαρεις θεμα θορυβου δεν παιζει αφου θα παιξει παθητικα η Thor's Hammer! το παραπανω ειναι μονο +15 ευρο απο zacate. απο κουτακι δες και αυτο
ΝTG Μάρτιος 23, 2011 #11 Μάρτιος 23, 2011 Στο budget που εδωσες χωραει παντως να πας σε sandy bridge.Και οχι ..δεν εννοω 300Ε μητρικη και 300Ε επεξεργαστη με σκοπο να πιασεις τα 5.5γηζ..αλλα μια απλη μητρικη ακομα και PΗ67 για να αξιοποιησεις τα onboard γραφικα του επεξεργαστη ο οποιος θα ειναι καποιος ι3-2100/2300 (μαλλον ο 2100)Για την ιστορια υπαρχει και itx μητρικη sta ~120E...και επισης παιζουν και "Τ" εκδοσεις των επεξεργαστων με 35W TDP αντι για 65.(ι3-2100Τ/2300Τ).Θεωρω παντως οτι με λιγο underclock και παιζοντας με το ρευμα θα πιασεις τις επιδοσεις απο πλευρας ρευματος και με τις κανονικες.Με λιγο skroutz θα δεις οτι με αυτα τα 2 πας στα 200-240Ε..αναλογα τι θελεις.Για αρχη μην βαλεις καρτα γραφικων..(αρκει να παρεις Η67 και οχι P67)εδιτδες και αυτο
MrCrowley83 Μάρτιος 23, 2011 Author #12 Μάρτιος 23, 2011 Σωστος! Και πριν λιγο κι εγω αυτο σκεφτομουν και τα υπολογισα γυρω στα 250 για τον 2100 + mobo + ram. Αυτο με τους "Τ" δεν το ηξερα θα το τσεκαρω. Χρησιμο και το review που δινεις. Βλεπω σκιζει ο 2100 και τον ειχα υποτιμησει... Το κουτακι πολυ ωραιο δεν λεω αλλα καπως ακριβω για κατεβαστηρι δεν νομιζεις....? Καλυτερα να τα ριξω σε hardware. Υπολογιστε επισεις -88 ευρω στο budget για την αγορα ενος Samsung 2TB F4 edit: με τον 2100 θελω και ψυκτρα.. Απ οτι ξερω οτι κουμπωνει σε 1156 κουμπωνει και σε 1155 σωστα?
Pokemon640 Μάρτιος 23, 2011 #13 Μάρτιος 23, 2011 Εγώ θα διάλεγα την ASUS E35M1-I DELUXE, δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να ψάχνω cpu-mobo-ψύκτρες και κουραφέξαλα, απλά τα πράματα. Μια μνήμη βάζεις και είσαι έτοιμος. Download PC θες όχι gaming station.Επίσης, ποτέ PC κοντά σε καλοριφέρ, όσο ποιο μακρυά γίνεται αν δεν θες να το απενεργοποιήσεις το σώμα.
MrCrowley83 Μάρτιος 23, 2011 Author #14 Μάρτιος 23, 2011 Δικιο εχεις για το μπλεξιμο αλλα και ο 2100 με ψηνει πολυ! Αλλωστε δεν τον λες και gaming cpu. Οσο για το καλοριφερ το ξερω οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο αλλωστε το κυριος PC το εχω αλλου... Σ αυτη τη θεση βεβαια (διπλα στο καλοριφερ και σχεδον κολλητα μαλιστα) βαζω PC απο το 1995 και ποτε κανενα PC δεν επαθε τιποτα!!:p:p
adpanos Μάρτιος 23, 2011 #15 Μάρτιος 23, 2011 Είσαι κατευθείαν για μια από τις παρακάτω λυσεις !!! Κορυφαία και η ASUS που προτείνει ο poΚΕΜΟΝ640 αλλά άντε βρές την στην ελλάδα!MSI E350IA-E45 (ωραίο κομμάτι η συγκεκριμένη)MSI USA ? Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and moreMSI E350IA-E45 | Skroutz.grMSI E350IS-E45MSI USA ? Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and moreMSI E350IS-E45 | Skroutz.grAsrock Socket BGA-413 E350M1 Vga GLan Audio (Integrated AMD Zacate E350 Dual Core 1.6GHz)ASRock > Products > E350M1MOTHERBOARD :: Asrock Socket BGA-413 E350M1 Vga GLan Audio (Integrated AMD Zacate E350 Dual Core 1.6GHz) - Visionstudio.grAγόρασε και μνημούλες αν δεν έχεις και είσαι κομπλέ με πολύ μικρό κόστος και με πολύ μικρή κατανάλωση 18Watt μέση!!! Aκόμα και για HTPC μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μιας και παίζει ακόμα και 1080p απροβλημάτιστα !!!!
h4ckerman Μάρτιος 23, 2011 #16 Μάρτιος 23, 2011 οντως παιδια αυτες οι ITX mini λυσεις ειναι οι πιο ιδανικες για κατεβαστηρι...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.