vgiozo Μάϊος 14, 2004 #41 Μάϊος 14, 2004 Μήπως φταίνε οι ρυθμίσεις ή το bios, Chosen, γι αυτό;; Το βιος που χρησιμοποιώ έχει και ρύθμιση agp latency (την έχω στα 128) κι ίσως βοηθάει... Το πατήσαμε το κάστρο των 250εφεσμπι... Έβγαλε 60 λούπες, τα παιχνίδια του 3dmark03 με τις ακόλουθες ρυθμίσεις... Resolution: 1024x768 Anti-aliasing: 6 sample AA Texture filtering: anisotropic Max anisotropy: 16 Shaders: post-processing Ποιές είναι οι πιο βαριές ρυθμίσεις για το 3dmarκ03 και ποιά τεστ;;
vgiozo Μάϊος 14, 2004 #42 Μάϊος 14, 2004 Chosen, είδα σ' ένα άλλο θέμα ότι τάση chipset έχεις 1.7...γιατί δεν δοκιμάζεις παραπάνω...σε ψηλά fsb θα βοηθήσει σίγουρα...
Chosen Μάϊος 14, 2004 #43 Μάϊος 14, 2004 Αρχική απάντηση από vgiozo [Χθες, στις 22:02] Chosen, είδα σ' ένα άλλο θέμα ότι τάση chipset έχεις 1.7...γιατί δεν δοκιμάζεις παραπάνω...σε ψηλά fsb θα βοηθήσει σίγουρα... Για να δουμε. Εβαλα 1.9V στα ιδια settings ακριβως και επεσα 1" στο πι:
phil1416003162 Μάϊος 16, 2004 #44 Μάϊος 16, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen [14-05-2004 18:08] Στο λεω γιατι οι Geil βγαλανε μια ολοκληρη νυχτα memtest 255MHz (3.3V) και επεισης μια νυχτα (~6 ωρες, το σταματησα εγω) Prime αλλα στα 248MHz, ενω 3dMark2001 με πεταει απο τα ~240MHz και εχω αρχισει να σπαζομαι... Εγω εχω καταλιξει στο οτι αν καποιος ειναι prime-stable(cpu)και memtest-eror free(memory) αλλα δεν του τρεχει το 3dmark τοτε το προβλημα ειναι στο chipset.
soki Μάϊος 16, 2004 #45 Μάϊος 16, 2004 Αρχική απάντηση από Chosen Στο λεω γιατι οι Geil βγαλανε μια ολοκληρη νυχτα memtest 255MHz (3.3V) και επεισης μια νυχτα (~6 ωρες, το σταματησα εγω) Prime αλλα στα 248MHz, ενω 3dMark2001 με πεταει απο τα ~240MHz και εχω αρχισει να σπαζομαι... agp latency
vgiozo Μάϊος 16, 2004 #46 Μάϊος 16, 2004 agp latency + vdd Τελικά, με τις μνήμες στις θέσεις 1-3 ανεβαίνει περισσότερο
Chosen Μάϊος 16, 2004 #47 Μάϊος 16, 2004 Αρχική απάντηση από soki [Χθες, στις 20:05] agp latency Και πως μπορω να το αλλαξω; Βρηκα ενα προγραμματακι που λεγεται AGPtimer, ειναι command line, με διακοπτη -c μου λεει το latency μου (255 εν προκειμενω) και με καποιες τιμες που δινεις, μπορεις (και καλα) να το αλλαξεις. Ελα ομως που του λεω να το κανει 128 και μου βγαζει το παρακατω. Ενω μου λεει οτι η νεα τιμη πρεπει να ειναι 128, την αφηνει 255. Εχετε κανενα αλλο προγραμματακι; Ξερω οτι γινεται και με το WCPURSET (or something) αλλα φαινεται πολυπλοκο και δεν εχω δει πουθενα οδηγιες...
soki Μάϊος 16, 2004 #48 Μάϊος 16, 2004 Ποιο bios εχεις? Mετα το 12-31 μπορουσες να αλλαξεις και το agp latency απο το PnP configuration μεσα απο το bios.
deadlock7 Μάϊος 17, 2004 Author #49 Μάϊος 17, 2004 Paidia sugnwmi gia ta greeklish.Elpizw na mia uparxei problima an kai prepei na grafw mono sta ellinika,alla dustixws ta XP pou ebala den exoun ellinika.Tespa...ekana auto pou legame kairo twra alla kai pali tzifos!!!Briskei ena "PCI Devide" estw ki an ebala apo tin arxi tous drivers gia sata controller(patwntas F6 stin egkatastasi).Kata tin egkatastasi mou ebgale oti i mitriki den einai "Full ACPI Compliant" ki oti eprepe na to kanw disable gia na ginei i egkatastasi i na balv kapoio allo kainourgio BIOS!!!Opote to ekana disable apo BIOS kai na 'mai.Pali otan bootarei an ki exv enable ton sata controller me epilogi "SATA RAID" den emfanizei to periballon dos pou psaxnei gia sklirous(san na mi douleuei diladi).Proteinete kati giati den paei allo...
Chosen Μάϊος 17, 2004 #50 Μάϊος 17, 2004 Αρχική απάντηση από deadlock7...ebala apo tin arxi tous drivers gia sata controller Αρχική απάντηση από deadlock7... exv enable ton sata controller me epilogi "SATA RAID" Ξαναλεω: αν εβαλες οδηγο για "SATA Controller" πρεπει να τον εχεις ορισμενο ετσι στο BIOS. Αν θελεις να τον εχεις σε RAID απο το BIOS, θα χρειαστεις τον "RAID" οδηγο...
vgiozo Μάϊος 17, 2004 #51 Μάϊος 17, 2004 Εγώ έχω επιλέξει "sata raid" απ' το bios κι έχω εγκαταστήσει τους raid οδηγούς και ο Maxtor μου (πάνω σε ένα abit serillel2) τρέχει μια χαρά...
deadlock7 Μάϊος 17, 2004 Author #52 Μάϊος 17, 2004 Και παλι ελληνικα..συγνωμη για την ταλαιπωρια.Chosen: Μια ερωτηση:Αν δε βαλεις τους drivers για τον sata controller και τον ενεργοποιησεις απο το βιος,πιο συγκεκριμενα εχω την επιλογη SATA RAID...δε θα επρεπε να μου εμφανιζει στην αρχη ενα περιβαλλον που θα ψαχνει για sata σκληρους???Και κατι αλλο,οπως ειπα απο την αρχη το προβλημα δεν ειναι να φτιαξω τον sata controller γιατι ΔΕΝ εχω sata σκληρους.Απο τοτε ομως που εγινε αυτο δεν μπορω να βαλω οποιαδηποτε PCI καρτα γιατι την εμφανιζει ως "PCI Device" στα XP και "PCI early non-VGA Device" στα 9x!!!Αυτο ειναι το προβλημα γιατι εχω μια καρτα τηλεορασης και δεν μπορω να την εγκαταστησω με τιποτα!Ακομη κι αν το βαλω με το ζορι δεν παιζει γιατι ουσιαστικα δεν αναγνωριζει τη συσκευη.Επειδη ομως ολα αυτα εγιναν απο τοτε που δε μου ανγνωριζει τον sata controller ειπα μηπως εχουν σχεση.Τωρα εχεις κατι να προτεινεις?ΕDIT:Ξεχασα να πω και παλι οτι απο τοτε που συνεβησαν ολα αυτα..οταν εχω PCI καρτα πανω και κλεισω το συστημα τα LEDS παραμενουν αναμενα(σε χαμηλοτερη ενταση).Αν βγαλω οποια καρτα PCI εχω βαλει τοτε τα LEDS σβηνουν κανονικα με το σβησιμο.(ΥΠΟΨΙΝ το καλωδιο ρευματος δε το βγαζω)EDIT2:Απο περιεργεια μπηκα στο Βιος κι εβαλα ολες τις επιλογες του sata controller,δηλ. "SATA RAID","SATA","DISABLED".Σε ολες δεν λειτουργησε κι ακομη πιο εξωφρενικο με το DISABLED υπηρχε ακομη το PCI Device στα Windows XP!!!!
deadlock7 Μάϊος 18, 2004 Author #53 Μάϊος 18, 2004 Προσφατα αγορασα καινουργιο τροφοδοτικο TAGAN TG480-U01.Παρατηρησα πως οταν εχω συνδεδεμενο αυτο με το συστημα τα leds παραμενουν αναμενα οπως εχω αναφερει πιο πανω.Εβαλα το παλιο μου τροφοδοτικο NO NAME 375W και δεν υπαρχει αυτο το προβλημα.Τα leds σβηνουν κανονικα με το shutdown.Λετε να παιζει κατι με τα ρευματα?
soki Μάϊος 18, 2004 #54 Μάϊος 18, 2004 Το εχεις γειωσει το tagan? Εχει και μια extra γειωση που βγαινει, βαλτην καπου στο κουτι.
soki Μάϊος 18, 2004 #56 Μάϊος 18, 2004 Για δοκιμασε να το βαλεις καπου στο κουτι, πχ στις βιδες που βαζεις τις καρτες agp/pci .
deadlock7 Μάϊος 18, 2004 Author #57 Μάϊος 18, 2004 Δοκιμασα παντου ακομη και χωρις γειωση αλλα τπτ.Οταν κανει shutdown σβηνουν και μετα μετα κατ'ευθειαν αναβουν παλι αλλα σε χαμηλοτερη ισχυ.sokï: Εχεις να προτεινεις κατι για το προβλημα μου με τον sata controller και τις PCI?Καθε βοηθεια μου ειναι πολυτιμη μετα απο τοσο κοπο να το φτιαξω ματαια...
soki Μάϊος 19, 2004 #58 Μάϊος 19, 2004 Eγω πιστευω ειναι λογω του bios. To 5-5 δεν εχεις? Δοκιμασε να βαλεις το official 11-27 ή καποιο απο τα 12-31 και 1-21 .
deadlock7 Μάϊος 19, 2004 Author #59 Μάϊος 19, 2004 Τα εχω ξαναβαλει ολα τα παλια ΒΙΟΣ που μου δουλευαν,καθως και το official 11-27,αλλα τζιφος!!Δεν αναγνωριζεται πουθενα..ουτε σατ windows ,ουτε κι οταν μπουταρει.Οταν ξεκιναει ο υπολογιστης το εμφανιζει σαν "Unknown PCI Device"(ακομη κι οταν τον εχω απενεργοποιημενο στο βιος).Ξερεις αν μπορω να κανω update μονο το βιος του SATA Controller?
soki Μάϊος 19, 2004 #60 Μάϊος 19, 2004 κανε update τον driver μεσα απο τα windows και βαλε τον silicon image driver
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.