Jump to content

Προβλημα με DFI Lanparty Ultra B

deadlock7

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες,εχω τη μητρικη εδω και 5-6 μηνες περιπου και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Πολλα ΒΙΟS και λοιπα καλουδια για βελτιωσεις.Αποφασισα να βαλω το BIOS 5-5(εχω δοκιμασει ολα τα προηγουμενα μεχρι τωρα ακομη και τα alphas χωρις προβλημα).Το θεμα ειναι οτι μετα απο μερικα μπουταρισματα εμφανιστηκαν στα Windows ME που χρησιμοποιω 2 συσκευες ¨pci early non-vga device".Ο sata controller δε λειτοθργει πλεον(αν και τον ειχα παντα απενεργοποιημενο) και οταν μπουταρει μου εμφανιζει ενα "unknown pci device" ακομη κι οταν δεν εχω pci πανω!!Ακομα παρατηρησα οτι τα leds οταν το συστημα ειναι κλειστο (οχι να βγαλω το καλωδιο ρευματος) μενουν λιγο αναμενα μετα απο αυτο.Αν βγαλω οποιαδηποτε καρτα PCI σβηνουν!!Τι μπορει να φταιει?Δεν δεχεται πλεον καμια καρτα και τισ αναγνωριζει σαν "pci early non-vga device".

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από zyx

αλαξε το βιος. βαλε το 1-21 το βετα. βγαλτο αυτο

Για την ακριβεια βαλε αυτο που ειχες μεχρι που εβαλες το 0505. Για την συγκεκριμενη μητρικη κυκλοφορουν πολλα beta BIOSes, τα οποια ειναι βασισμενα σε 2 main roms. Και σ' αυτην την περιπτωση δεν εχει καλο & κακο BIOS, εχει BIOS που καθεται καλα σε εκεινη την μητρικη και οχι στην αλλη κ.ο.κ.

Καταλαβαινω τι λετε αλλα το προβλημα ειναι πως ουτε αυτο δουλευει!!!Εβαλα το 1-21 που μου δουλευε ΟΚ,ακομη και το 11-27 που ηταν το προηγουμενο official.Υπαρχει περιπτωση να εχει corrupted bios o sata controller και τον αναγνωριζει σαν unknown pci device?Εστειλα στην DFI και μου ειπαν οτι ειναι καθαρα θεμα drivers.Επειδη εκανα clear cmos μετα το OS δεν αναγνωριζει τη συσκευη.Ακομη κι αυτο να ειναι..πως θα το κανω να δουλεψει στα windows αφου δεν το βρισκει απο την ωρα που μπουταρει?

"This is clearly a driver issue, being the OS can not recognize the

device after you reset the CMOS jumper. Check under Device Manager for

any question marks or conflicts. Double click on the question mark and

select driver then update driver with either the CD that came with our

board, or the driver you have for that particular device. Either way,

you will have to get Windows to recognize that driver again and might

possibly contact Microsoft for more assistance."

DFI tech-support

Αν ειχες συστοιχια RAID, θα πρεπει να εχεις επιλεξει "RAID" απο το BIOS και να εχεις εγκαταστησει τον RAID driver.

Αν δεν εχεις RAID, θα πρεπει να εχεις επιλεξει "SATA" απο το BIOS και να εχεις εγκαταστησει τον απλο SATA driver.

Την επαθα και γω αυτες τις μερες με τις δοκιμες που κανω στον 3114, σε καποια φαση οταν ξανα-ενεργοποιησα τον controller, τον εβαλα "SATA" αντι για "RAID" και την υπαρχουσα συστοιχια RAID0 μου, την εβλεπε ως αγνωστη συσκευη με το "?"...

Φιλε Chosen μαλλον κατι δεν καταλαβες σωστα.Δεν εχω sata σκληρους,ουτε raid,εχω IDE δυστυχως.Το θεμα ειναι οτι στην αρχη που μπαινει σου βγαζει τον controller και ψαχνει για σκληρους.Εεεε εμενα δεν το κανει αυτο πλεον!!!Στα windows δε το βλεπει σαν αγνωστη συσκευη με ? ,αλλα σαν "pci early non-vga device".Δεν ξερω αν αυτο ειναι ο sata η κατι αλλο παντως μου το βγαζει ετσι και εχει προβλημα λεει..

Αφου δεν εχεις τετοιες συσκευες τοτε ελεγξε αν ειναι σιγουρα disable ολες οι επιλογες sata-raid-scsi sto bios, δεν γνωριζω το bios του συγκεκριμενου mobo αλλα κατι παρομοιο ειχα αντιμετωπισει εγω οταν εβαζα και εβγαζα τους raid & sata drivers για δοκιμες.

Ρε παιδια τι δεν καταλαβαινετε;;Σας λεω οτι ειτε ειναι enable ,ειτε disable ο sata controller δεν λειτουργει(δεν εμφανιζει τη γνωστη διαδικασια στην αρχη,δηλ να ψαχνει για σκληρους).Το θεμα μου δεν ειναι να φτιαξω τον controller αλλα να μπορω να βαλω μια pci καρτα και να μη την αναγνωριζει σαν PCI early non-VGA Device σε οποιο slot και να το βαλω!!!Υποθετω ομως οτι αυτα ειναι αλληλενδετα γι'αυτο και λεω πως μπορω να το λυσω.Γινεται να ειναι corrupted το bios του controller sil3114;;;

LOL.Ηταν το μονο που δεν περιμενα.Κυριως γιατι εχω μια tuner παλια πανω για την οποια δεν εχω βρει drivers για XP.Τεσπα,δεν ειναι αυτο το θεμα ομως...αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι πως να το φτιαξω??

Edit:Δε νομιζω οτι ειναι θεμα OS παντως.Κατι αλλο..αφου εγινε αυτο παρατηρησα οτι τα leds παραμενουν ελαφρως αναμενα ακομη κι οταν ειναι κλειστος ο υπολογιστης.Αν βγαλω ολες τις καρτες PCI τα leds θα σβησουν.Πωπω μουρλα αυτη η DFI...

Εγκατέστησε τους νεότερους οδηγούς της nvidia και φρόντισε να απεγκαταστήσεις τους προηγούμενους...φρόντισε δηλαδή να μην υπάρχουν άλλες εκδόσεις των οδηγών στο σύστημά σου εκτός απ' τις νεότερες...στην καλύτερη περίπτωση κάνε φορμάτ...

...καλύτερα να φλασάρεις και το 27-11 πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού...

..εχώ είχα κάτι τέτοια προβλήματα τελευταία που δοκίμαζα οδηγούς...΄δεν είχε εγκατασταθεί σωστά ο smbus driver...

...αν κάνεις τελικά φορμάτ, θυμίσου να εγκαταστήσεις πρώτα το σύνολο του πακέτου των οδηγώ για το nforce και μετά οδηγούς για τη κάρτα γραφικών και τα λοιπά...

- και κάτι λίγο εκτός θέματος-

Εγκατέστησα τελικά την νέα μου dfi και τα πήγαινε καλά, αλλά σήμερα με κοψοχόλιασε...δοκίμαζα τα όρια της μνήμης με το memtest και αφού έκανα επανεκκίνηση μετά την ολοκλήρωση ενός τεστ, το μηχάνημα δεν μπούταρε με τίποτα...ούτε με clear cmos, ούτε που έβγαλα τη μπαταρία βοήθησε και τελικα δοκίμασα τις οδηγίες που δίνει η dfi σ' ένα φυλλάδιο που συνόδευε τη μητρική μου...

λέει να βγάλω το j8 jumper και χωρίς να το τοποθετήσω στις θέσεις 2-3 να μπουτάρω...εμένα δεν μπούταρε, αλλά μόλις ξανάκλεισα το μηχάνημα και έβαλα το jumper στη κανονική του θέση δουλεψε...τυχαίο σκέφτηκα και δεν έδωσα σημασία..η μητρική όμως μου έδωσε την (;) ευκαιρία να το ελέγξω καθώς μετά από μια επανεκκίνηση ξανακόλλησε...πάλι δούλεψε μόνο η παραπάνω λύση...

..ελπίζω να φανεί χρήσιμη η παρατήρηση...

Τέλος πάντων.

Να ξέρεις πως με τα Windows Me , δεν εκμεταλλεύεσαι το υλικό που διαθέτεις.

Σε συμφέρει να δώσεις την κάρτα τηλεόρασης , και να πάρεις καινούργια , παρά να μείνεις με Windows Me.

Υ.Γ. Αλήθεια , ποιά κάρτα έχεις?

Αρκετα χρησιμη η παρατηρηση σου..πιστευω θα βοηθησει κοσμο.Δεν το ειχα προσεξει καθολου.Εκανα φορματ πριν μερικες ωρες αλλα δυστυχως παλι τα ιδια.Εκανα τη διαδικασια που ειπες.Αφου απο την αρχη (στο περιβαλλον DOS μετα το memory test που εμφανιζει τις συσκευες )βρισκει ενα "Unknown PCI Device" ειναι δυαντον να το βρουν τα windows?Εννοω αν βαλω τουσ καταλληλους drivers θα αλλαξει κι αυτο?

billpeppas: Aimslab VideoHighway X-treme98.Θα κοιταξω να βαλω XP αυριο αν ειναι.Ευχαριστω παντως...

Δοκίμασες να εγκαταστήσεις το λειτουργικό χωρίς κάρτες pci επάνω και μετά να τις βάλεις στο μηχάνημά σου;; Μερικοί κατασκευαστές hardware προτείνουν να εγκατασταθεί ο οδηγός για τη συσκευή πρίν τοποθετηθεί στο μηχάνημα...μετά κλείνεις το σύστημα στην επανεκκίνηση, προσθέτεις τη κάρτα και όταν μπείς ξανά στο λειτουργικό, βρίσκει τους οδηγούς για τη νέα κάρτα και τους εγκαθιστά αυτόματα...

Εννοω αν βαλω τουσ καταλληλους drivers θα αλλαξει κι αυτο?

Με μπέρδεψες λίγο...έχεις εγκαταστήσει τους οδηγούς για τη πλατφόρμα nforce2;;

Δε θυμαμαι αν ειχα την tuner πανω κατα την εγκατασταση.Θα το κανω οπως ειπες παντως.Να σου διευκρινησω το προβλημα.Απο την αρχη,μετα το φορματ,μου βρισκει μια pci early non-vga device η οποια δεν ξερω τι ειναι και τι drivers να βαλω.Αυτο υπαρχει ειτε εχω pci καρτα πανω ειτε οχι.Ολως τυχαιως οταν εμφανιστηκε αυτο δεν λειτουργει ο sata controller.Γι'αυτο και ειπα μηπως εγινε τιποτα οταν φλασαρα το νεο βιος.

Ευχαριστω που βοηθησες να βρω drivers,αλλα δυστυχως αν δε το φτιαξω πως θα παιζει?Αφου ολες τις pci τι αναγνωριζει σαν pci early non-vga device.Ελπιζω να εχω τυχη με τα XP αν και χλωμο το κοβω.Κατι εχει γινει με τον sata controller(μου εχει κολλησει) και προκαλεσε ολα αυτα.Μαλλον πρεπει να φτιαξω πρωτα αυτο.Καμια ιδεα?Μπορω να φλασαρω βιος μονο γι'αυτον?

Μην τοποθετείς καμία κάρτα PCI.

Στο BIOS , στο Advanced Chipset Features , κάνε Disable όλες τις "εξτρά" συσκευές / θύρες.

Disable USBs / Serials / Parallel / FireWire / S-ATA Controller.

Δες αν και πάλι σου βγάζει αυτή την...συσκευή.

Αν και πάλι βγαίνει αυτό το...πράγμα , Flashαρε στο BIOS με το οποίο σου ήρθε η μητρική.

Ξαναδοκίμασε.

Επίσης δοκίμασε το πρώτο πράγμα που σου είπα , σε εγκατάσταση Windows XP ή Windows 2000.

Μπορεί να είναι και κανένα από τα τραγελαφικά των Windows 9x Series ( Me Included ofcourse )

Εκανα οτι ειπες και ακομη βρισκει αθτη τη συσκευη.Εφοσον ολα τα υπολοιπα ειναι οκ,τοτε ειναι o sata controller.Πιθανοτατα να πρεπει να τουσ εγκαταστησω μεσω DOS.Ξερεις κατι γι'αυτο?Αυριο θα βαλω XP γιατι δεν εχω τωρα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.