Jump to content

Σκεψεις για AMD Radeon 6990...

dunewalker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υπαρχουν Σκεψεις για αγορα της 6990 αυτο που με προβληματιζει ειναι η καταναλωση και το πιθανον Bottleneck απο τον i7 τα 4gb ομως θα ειναι λουκουμι για την 2711 και στα 2560x1440...για τα αγαπημενα μου RTS :triniti:

Το μονο που θα πρεπει να σε αγχωνει στην καρτα αυτη ειναι οι θερμοκρασιες της.

Στα 2560x1440 ειναι καλη επιλογη αν και δυο 6950 θα εχουν καλυτερες θερμοκρασιες οπως και τιμη κτισης.

Σε λιγο ερχεται και η διπυρηνη της nvidia οποτε θα εχεις να συγκρινεις.

Τα 85+ τα βλεπουμε ηδη με την 6950 φιλε μου αν αφησουμε στο auto το ανεμιστηρι της και δεν εχουμε πιασει ακομη ανοιξη.

Νομιζω οτι καλοκαιρακι θα εχεις θεμα με το ανεμιστηρι της βεβαια ολα εχουν να κανουν και μεχρι που αντεχει ο καθενας μας τον θορυβο.

Ε και λιγο θορυβος χαλαλι οχι οτι εχω παραπονο απο την 580 αλλα στα 2560x1440 στα total war ψιλογονατιζει...

Εμ..το ανεμιστηρακι που εχει η καρτα ειναι για καμια 8800gt σαν να το κανουν επιτηδες, λες και δεν τους ενδιαφερει η ψυξη...

Ε και λιγο θορυβος χαλαλι οχι οτι εχω παραπονο απο την 580 αλλα στα 2560x1440 στα total war ψιλογονατιζει...

total war napoleon με 6950 cf είμαι (@6970) κοντά στα 70 frame συνήθως, στα πολύ δύσκολα 55αρίζει αλλά δεν κολλάει καθόλου! αυτά 1920*1080 όλα φουλ 8χΑΑ

ρε παιδια μια ερωτηση γιατι με προβληματισε ο φιλος με το θεμα του botleneck me to i7......εχω εναν 9550 στα 3.8 υπαρχει καμια τετοια περιπτωση να εχω το ιδιο πραγμα και αν ναι σε τι βαθμο???δηλαδη η καρτα θα τρεναρει λογο cpu???μιλαμε παντα για την καρτα 6990.....

ρε παιδια μια ερωτηση γιατι με προβληματισε ο φιλος με το θεμα του botleneck me to i7......εχω εναν 9550 στα 3.8 υπαρχει καμια τετοια περιπτωση να εχω το ιδιο πραγμα και αν ναι σε τι βαθμο???δηλαδη η καρτα θα τρεναρει λογο cpu???μιλαμε παντα για την καρτα 6990.....

σε μικρό βαθμό και κυρίως σε benchmatk, όσο πιο πολύ ανεβάζεις τα settings τόσο μειώνεται το bottleneck.

Υπαρχουν Σκεψεις για αγορα της 6990 αυτο που με προβληματιζει ειναι η καταναλωση και το πιθανον Bottleneck απο τον i7 τα 4gb ομως θα ειναι λουκουμι για την 2711 και στα 2560x1440...για τα αγαπημενα μου RTS :triniti:

Χτυπα το κτηνος (6990), ειναι οτι πρεπει για την αναλυση σου!

Σαν εναλλακτικη μπορεις να χτυπησεις 2χ6970/50 για να εχεις και λιγο καλυτερες temps και θορυβο.

Τα Total war παιχνιδια γονατιζουν τα συστηματα αν ανεβασεις πολυ πληθυσμο..δηλαδη εγω διαφορα απο απλη gtx 260 σε gtx 295 ζητημα να κερδιζα 1000 πληθυσμο..

κοκκινιζει πολυ ευκολα.. και γραφικα ειτε full ειτε minimum το ιδιο πραγμα..

Παντως 6990 ειναι οτι πρεπει για την αναλυση που παιζεις..

τελικά αποφάσισα να πάω σε 2χ6950 κάτι όμως ακούω πως δεν ξεκλειδώνουν όλες πρέπει να προσέξω τι batch να πάρω?:...:

Ρε παιδιά γιατί οι 2 6950 θα είναι πιό δροσερές?? Αν δεν έχει μητρική με τα PCI-E αρκετά μακρυά μεταξύ τους και οι κάρτες είναι sandwich πώς θα γίνεται να είναι πιό δροσερές?? Τουλάχιστον η από πάνω κάρτα που θα έχει μπλοκαρισμένο τον ανεμιστήρα της??

Ε οσο να ναι συνολικα οι 2 ψυκτρες ειναι μεγαλυτερες.βαλε και οτι θα εχει και 2 ανεμιστηρες.οποτε χοντρικα ειναι πιο αποτελεσματικο και με λιγοτερο θορυβο

• 2 weeks later...
Ρε παιδιά γιατί οι 2 6950 θα είναι πιό δροσερές?? Αν δεν έχει μητρική με τα PCI-E αρκετά μακρυά μεταξύ τους και οι κάρτες είναι sandwich πώς θα γίνεται να είναι πιό δροσερές?? Τουλάχιστον η από πάνω κάρτα που θα έχει μπλοκαρισμένο τον ανεμιστήρα της??

πρεπει να προσεξεις απο πριν τι μητρικη θα παρεις....

Καλησπερα,

Υπαρχει καποιος στο forum που δουλευει την 6990, να μας πει για το θεμα της εξαγωγης θερμου αερα και προς τις δυο κατευθυνσεις της καρτας? Αν αυτο πραγματι ισχυει-δηλαδη αν η καρτα διωχνει ΖΕΣΤΟ αερα και μεσα στο κουτι?!

Το ρωταω, διοτι εχω το Cosmos Pure (like cosmos 1000) και δεν θα βοηθησει μια τετοια περιπτωση, ειδικα το καλοκαιρι... εκτος και αν τελικα το γυρισω σε watercooling των παντων (κατι που δεν βλεπω να αποφευγω).

Ευχαριστω!

Καλησπερα σε ολους...

Εγω θα γυρισω την συζητηση παλι στην αρχη, διοτι δεν εχω καταλαβει καλα κατι...!!! Bottleneck με τον i7????? Δηλαδη τι επεξεργαστη πρεπει να εχεις για να μην υπαρξει bottleneck? Θα πηδηχτω απο το παραθυρο!!!!!

(χωρις παρεξηγηση το παραπανω, πλακα κανω...!!!)

Καλησπερα σε ολους...

Εγω θα γυρισω την συζητηση παλι στην αρχη, διοτι δεν εχω καταλαβει καλα κατι...!!! Bottleneck με τον i7????? Δηλαδη τι επεξεργαστη πρεπει να εχεις για να μην υπαρξει bottleneck? Θα πηδηχτω απο το παραθυρο!!!!!

(χωρις παρεξηγηση το παραπανω, πλακα κανω...!!!)

Δεν τιθεται θεμα bottleneck οταν μιλαμε για i7.-

@ElGreco

Το φανακι της ειναι blower, δηλ. τραβαει απο μπροστα αερα και τον διωχνει πισω. Δεν τον διωχνει μεσα στο κουτι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.