Neuron Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21, 2011 Θέλω να κάνω ένα προγραμματάκι που να δέχεται ήχο απο μικρόφωνοκαι να κάνω κάποια επεξεργασία on-the-fly, δλδ αμέσως με την λήψη του ήχου, πχ. να βρω συχνότητες κλπ.Επίσης θα εμφανιζει καποια αποτελέσματα σε γραφικο περιβάλλον.Σε ποιά γλώσσα μπορώ να το κάνω?Γραφικο περιβαλον εχω κανει με java και μπορω να μαθω visual C για να κανω και με C αλλα δεν ξέρω κατα πόσο μπορω να επεξεργαστώ ήχο και ποσο εύκολο ειναι.Το matlab μπορεί σίγουρα να κανει την επεξεργασία αλλα δεν ξέρω αν μπορεις να φτιάξεις standalone exe και με γραφικο περιβαλλον.Επίσης αν ξέρει καποιος αν γίνεται με flash-actionscript ή με κάποια web γλώσσα επίσης θα βοηθούσε.\m/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Μάρτιος 21, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 matlab, πληθώρα έτοιμος συναρτήσεων και toolboxes φτιάχνει και gui και .exe νομίζω θα τα βρεις όλα έτοιμα στο mathwork.com με τα σωστά keywords για τα λοιπά εργαλεία δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Μάρτιος 21, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 matlab ολα έτοιμα είναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Periklis_pap Μάρτιος 21, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 +1 for matlab! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Μάρτιος 21, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 η java ισως σε δυσκολεψει με τον ηχο, ειχα μια εργασια παλια, να φτιαξω player με bass κτλ και μου εβγαλε την ψυχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neuron Μάρτιος 21, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Παιδια για να φτιάξει gui και exe το matlab ενσωματώνει συναρτήσεις απο αλλες γλώσσες ή εχει δικές τις?Και βγαίνει stand-alone ετσι? δεν χρειάζειται να εγκαταστησεις matlab compiler για να τρεξει.Java προτιμώ γενικά γιατι εχω συνηθήσει την ευκολία των έτοιμων κλάσεων και το όλο θέμα. Με matlab δεν εχω ασχοληθεί οσο με Java και C αλλα ειναι εργαλιάρα οσο το χω δουλεψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neuron Μάϊος 9, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2011 Σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον, ο πιο απλός κώδικας για capture απο mic και playback σε java είναι 200 γραμμές ακριβώς το ίδιο πράγμα μπορείς να το κάνεις στη matlab με 2 κλήσεις μόνο >> rec = wavrecord(5*Fs,Fs,1,'int16'); >> wavplay(rec,Fs); Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Μάϊος 9, 2011 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2011 Σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον,ο πιο απλός κώδικας για capture απο mic και playback σε java είναι 200 γραμμές ακριβώς το ίδιο πράγμα μπορείς να το κάνεις στη matlab με 2 κλήσεις μόνο >> rec = wavrecord(5*Fs,Fs,1,'int16'); >> wavplay(rec,Fs); αφού το είπαμε βρε, έχει τα πάντα. Δεν είχα δει το προτελευταίο σου ποστ. Ναι έχει και GUI, μέτριο αλλά έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.