Jump to content

help λήψη ήχου απο μικρόφωνο - C, Java ή Matlab?

Neuron

Recommended Posts

Θέλω να κάνω ένα προγραμματάκι που να δέχεται ήχο απο μικρόφωνο

και να κάνω κάποια επεξεργασία on-the-fly, δλδ αμέσως με την λήψη του ήχου, πχ. να βρω συχνότητες κλπ.

Επίσης θα εμφανιζει καποια αποτελέσματα σε γραφικο περιβάλλον.

Σε ποιά γλώσσα μπορώ να το κάνω?

Γραφικο περιβαλον εχω κανει με java και μπορω να μαθω visual C για να κανω και με C αλλα δεν ξέρω κατα πόσο μπορω να επεξεργαστώ ήχο και ποσο εύκολο ειναι.

Το matlab μπορεί σίγουρα να κανει την επεξεργασία αλλα δεν ξέρω αν μπορεις να φτιάξεις standalone exe και με γραφικο περιβαλλον.

Επίσης αν ξέρει καποιος αν γίνεται με flash-actionscript ή με κάποια web γλώσσα επίσης θα βοηθούσε.

\m/

Παιδια για να φτιάξει gui και exe το matlab ενσωματώνει συναρτήσεις απο αλλες γλώσσες ή εχει δικές τις?

Και βγαίνει stand-alone ετσι? δεν χρειάζειται να εγκαταστησεις matlab compiler για να τρεξει.

Java προτιμώ γενικά γιατι εχω συνηθήσει την ευκολία των έτοιμων κλάσεων και το όλο θέμα. Με matlab δεν εχω ασχοληθεί οσο με Java και C αλλα ειναι εργαλιάρα οσο το χω δουλεψει.

• 1 month later...

Σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον,

ο πιο απλός κώδικας για capture απο mic και playback σε java είναι 200 γραμμές ακριβώς

το ίδιο πράγμα μπορείς να το κάνεις στη matlab με 2 κλήσεις μόνο :dots:

>> rec = wavrecord(5*Fs,Fs,1,'int16');

>> wavplay(rec,Fs);

Σε περίπτωση που ενδιαφέρει κάποιον,

ο πιο απλός κώδικας για capture απο mic και playback σε java είναι 200 γραμμές ακριβώς

το ίδιο πράγμα μπορείς να το κάνεις στη matlab με 2 κλήσεις μόνο :dots:

>> rec = wavrecord(5*Fs,Fs,1,'int16');

>> wavplay(rec,Fs);

αφού το είπαμε βρε, έχει τα πάντα.

Δεν είχα δει το προτελευταίο σου ποστ. Ναι έχει και GUI, μέτριο αλλά έχει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.