Jump to content

Σε αναζήτηση τροφοδοτικού

Inglor

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ,

Ο υπολογιστής της υπογραφής μου έχει αρχίσει και παρουσιάζει BSODs σχεδόν κάθε φορά που μπαίνω στα παράθυρα.

Συγκεκριμένα μετά απο περίπου 1 ώρα μου χτυπάει BSOD.

Παρατηρήσεις σχετικά είναι: συνήθως κατά την χρήση της κάρτας γραφικών (gaming) ή και σε άσχετες περιπτώσεις όπως browsing emails.

Το BSOD μήνυμα είναι σχετικό με μνήμη από ότι διάβασα (και με λίγο windows debugging to memory dump).

Έχω καταλήξει ότι μάλλον το τροφοδοτικό δεν δίνει τόσο σταθερό ρεύμα στις μνήμες όταν τραβάει ρεύμα η κάρτα γραφικών (ή κάποια άλλη περίπτωση που δεν μπορώ να σκεφτώ).

Ο υπολογιστής είναι υπερχρονισμένος και ήταν σταθερός πριν κάνει το ταξιδάκι στο UK (που είμαι τώρα).

Προπάθησα να ανεβάσω λίγο το ρεύμα στις μνήμες μήπως και σταθεροποιηθεί αλλά δεν λειτούργησε.

Επειδή σκέφτομαι να κάνω σιγά σιγά αναβάθμηση λέω να πάρω πρώτα το τροφοδοτικό και βλέπουμε αργότερα.

Η ερώτηση μου είναι αν μπορείτε να προτείνεται κάτι που να δίνει όσο πιο σταθερά ρεύματα γίνεται (ακόμα και όταν το PSU δουλέυει στο 80% της λειτουργίας του). Αυτό το λές γιατί αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι χρειάζομαι παραπάνω από 550 Watt που έχω. Όμως λέω να πάρω κάτι παραπάνω (~700 watt).

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δουλέυει σε περίπου 80% το PSU (ίσως και λιγότερο).

Στοιχεία υπολογιστή:

CPU: AMD Opteron 165 overclocked @ 2500Ghz

Memory: 2x OCZ 450 AND 2x G'Skill (G'Skill memory flashed με το OCZ 450 firmware για να μπορεί να τις βλέπει η μητρική όλες μαζί *

Μητρική: DFI Expert SLI ready

GPU: Nvidia GeForce 8800 GTS

HDD: 2x SATA 7200 rpm, 2x IDE @ 7200, 5400 rpm, 1x Velociraptor 300Gb @ 10000 rpm.

DVD: 1x DVD-RW

PCI used: 1x Audigy Value (νομίζω ότι είναι value)

Fans: 6x 12'' (low speed)

Watercooled.

Η υπογραφή είναι παλιά (οπότε και λάθος)

* Ψάχνω να βρω το σχετικό νήμα απο το DFI-Club φόρουμ αλλά παίζει να έχει κλείσει:

http://www.csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=11355

Παρακαλώ την γνώμη σας

Ευχαριστώ

Λεωνίδας

Ναι μεν μπορεί να είναι τροφοδοτικό αλλά δεν αποκλείεται να είναι και ο cpu για τρέξε ένα intel burn test για να δεις αν θα σου βγάλει μπλε οθόνη

με ενα τετοιο ξεμπερδευεις.

Το 650ρι κανει κανα 20ρικο λιγοτερο αλλα δε ξερω ποσο θα σε καλυψει στο επομενο μηχανημα σου.

Με το 750 εισαι μια χαρα για οποιοδηποτε πισι με μια καρτα γραφικων.

Απο κει και περα οντως παρε τα τεστ με τη σειρα μπας και μπορεσεις να καθορισεις καλυτερα το τι φταιει.

prime95 , furmark , και βλεπεις.

Τελευταία φορά που έτρεξα κάτι σχετικό ήταν κάποιο καιρό πριν να πω την αλήθεια.

Το μόνο stressing που έχω κάνει τελευταία είναι κάτι vistual machines μαζί με IDEA.

Τον επεξεργαστή καθαρά με κάτι τετοιο δεν τον έχω stress-άρει.

Πειράζει να τρέξω τα σντίστοιχα για linux? Μια και στα windows φοβάμαι ότι θα πετάξει BSOD έτσι κι αλλιώς.

Το memtest που έχω τρέξει τελευταία δεν έχει βγάλει πρόβλημα και στα 10 τεστ 2 φορές.

Έχω και μία υποψία ότι μπορεί να είναι ασταθές το ρεύμα όταν αλλάζει πολλαπλασιαστή από μόνο του.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά όταν έχω ενεργοποιημένο το CPU-Cool & Quite αλλάζει πολλαπλασιατή και ρεύμα ή λάθος κάνω? (VCore)

Κατά πόσο το intel burn test είναι κατάλληλο για AND CPU ?

Για τον επεξεργαστή τρέξε το intel burn test τρέχει μια χαρά μην σε παρασέρνει το ''intel''.

Ναι όταν έχεις ανοιχτό το CPU-Cool & Quite πέφτουν τα πάντα. Δοκίμασε να το κλίσεις το CPU-Cool & Quite

Λοιπόν, έτρεξα τα stress σε windows:

Μετά από 2 ώρες το intel burn δεν έβγαλε λάθος. 40χ επαναλήψεις έκανε (είναι αργό το cpu)

Έτρεξα και το furmark και η κάρτα έπιασε 92 βαθμούς σταθερά.

Αλλά κατά άλλα σταθερά και χωρίς crash. Όλα τα παραπάνω χωρίς Cool & Quiet άρα υποθέτω ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Θα το παρακολουθήσω και θα επανέλθω αν χρειαστεί, ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.