Jump to content

Εφιάλτης στο δρόμο με τις ATI

outlaw

Recommended Posts

Και πάνω που χαιρόμουνα ότι θα πάρω μνήμες ένας εφιάλτης από τα παλιά ξανακτύπησε. Παλιότερα είχα μια club3d 9000pro-128mb. Μα να είχα αλλάξει και 3-4. Στο τέλος στο μαγαζί με κοιτούσαν παράξενα και έτσι την τελευταία την πέταξα. Όλες τους πεθαίνανε από τα πολλά artifacts. Σε μία εβδομάδα από την αγορά-αλλαγή ξεκίναγε το μαρτύριο. Και δώσ του declock τις μνήμες και το core. Μετά από καμιά εβδομάδα ΤΕΛΟΣ. Έτσι πήρα FX5600 από ASUS την οποία επίσης έστειλα αφού ήταν κοροϊδία. Προ μίας Εβδομάδας (συμβολικό) αγόρασα μια 3dClub 9800pro-128mb μετά φόβου θεού. Αυτή την φορά το έπαιξα και έξυπνος και πήρα μία Arctic cooling something. Γουρουνόψυκτρα και Arctic silver παστούλα. Αλλά σήμερα έπαθα μεγάλο κακό. Εκεί που έπαιζα το Battle Engine και συγκεκριμένα σε κάποιο βιντεάκι..τι να δώ. Γαμ@#»¨΄΄,.,%^&*@$#%#$%%#$%% την τύχη μου. Artifacts και πάλι. Προτού την σπάσω από τα νεύρα μου έχετε καμιά λύση ρε παιδιά? HEEEEEEEEEEELP..σνιφκλαψλιγμ.

Κάτι άκουσα περί σφιξίματος των ψυκτρών στο core. Μήπως αυτό φταίει? Να βάλω ψύκτρες στις BGA?

PS. Η κάρτα δεν είναι oc.

πρωτη φορα το ακουω αυτο.εχω και εγω μια sapphire που πραγματικα δουλευει μονιμα στα 450/324,ακομη και στα windows και δεν εχω δει κατι μεχρι στιγμης.μηπως φταιει κατι αλλο στο συστημα σου?

Artifacts απο κάτι άλλο εκτός απο την ATI? Απο το στόμα σου και στου θεού το αφτί. Τέλος πάντων παραθέτω το config του πατσαβουρο-pc μου μήπως και δεί κανένας κανένα φάουλ:

Athlon 2400+ (13.5x166 1.7v) με volcano 7+ να δροσίζει

Chaintech 7njs (με φλασαρισμένο το bios της ultra ενώ αυτή είναι η rev.1)

2x256 Kingston KVR333CL2.5 3-3-7 (CL2 2-3-3, 2.7v)

3dClub 9800pro 128mb + Γουρουνόψυκτρα (γρρρρρρρρρ....)

Audigy 2

Q-Tech 400Watt

2x80GB WD JB

Pioneer DVD

Plextor CDR (νομίζω πως ήδη λέω πολλά άσχετα)

To κουτί έχει αρκετά Fans και γενικά κάνει σαν αεροπλάνο (δεν με αξίωσε ο θεος για υδρόψυξη)

Καποιες ιδέες που μου έρχονται:

Το τροφοδοτικό σου δεν είναι επαρκές για τοσα πράγματα, αν έχεις αρκετά φανς, τοτε ισως να μην αντέχει.

Ο πυρήνας της ΑΤΙ ειναι πολύ ευαίσθητος, με την υπερβολική πίεση μπορεί να τα δεί ολα και μετα απο λίγο καιρό να αρχίσει τα αρτιφακτς. Δοκίμασε να βάλεις τη μαμίσια ψύκτρα πάλι.

Την Artic cooling την έχω και εγώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Μήπως δεν έχεις καλό airflow στο κουτί σου? Δοκίμασε να το αφήσεις ανοικτό για λίγο να δείς.

Να βγάλω την ψύκτρα? Ήδη αυτή ζεματάει και τρομάζω στην σκέψη του να βάλω την μαμίσια η οποία είναι το 1/10 της Arctic. Εάν χαλαρώσω λίγω τις βίδες? Το airflow είναι ok (Θ χώρου 33 C, cpu 54 idle - 57full) πάντα με τις μετρήσεις που δίνει η mobo. Mε την προϊστορία που έχω δεν μπορώ να ξεκολλήσωα π' το οτι φταίει που είναι ATI.

Χμμμ....καλό ερώτημα...λές να έχουν σφάλμα οι ρυθμίσεις (άλλα βάζω άλλα δίνει δηλαδή?). Ήδη δοκίμασα να βάλω 66MHz αντί για auto στο bus του AGP και το ίδιο και στο voltage αλλά και πάλι τίποτε. Θα το φλασάρω έτσι για να μου φύγει η ιδέα.

Λοιπόν κατέληξα στο τι φταίει.....μου έχουνε κάνει μάγεια, αυτό φταίει. ’νοιξα το κουτί για να δώ τι παίζει με κανένα fan +τι είδα? Πάνω στο PCB της ΑΤΙ ακριβώς πάνω απο τους πυκνωτές (όπου αυτοί βρίσκωνταν απ την κάτω μεριά) βρισκώταν σκόνη κάτι σαν προϊόν οξείδωσης. ΜΟΝΟ εκεί που υπάρχουν πυκνωτές (+ η κάρτα είναι της 1 εβδομάδας). Παω στοίχημα πως σε λίγες μέρες σιγά-σιγά η σκόνει θα σχηματίσει μια πεντάλφα, θα πάρει φωτιά+θαανοίξουν οι πύλες της κολάσεως και τότε μια μαυρη τρύπα θα καταποιεί το PC μου και οτιδήποτε υπάρχει σε ακτίνα 30cm.:devil:

Για να κλείσω την ιστορία, ένα έχω να πώ......μην ακούσω κανέναν να λέει "ρε πάρε ΑΤΙ" γιατί θα του @^*$%@&^$%!@#&!@$@& τα *$&*@$*^%#*(&%^#(^#(*@^.:mad: :mad: :mad:

Η κάρτα πέρνει πόδι :(

Ρε γαμώτο τι να πει και η καημένη η δικά μου που τις έχω βγάλει το block καμιά 20αρα φορές και δεν έχει κάνει το παραμικρό! ’σε το άλλο μια μέρα που της είχα δικό της Watercooling και την είχα 480 core με VoltMod (1.9 VGPU) και έτρεχε 3Dmark 2001 Loops για κανένα 4αωρο και όταν γύρισα σπίτι έιχε σταματήσει η αντλία και η κάρτα έβγαζε φωτιές !! Αλλά πάλι δουλέυει ΟΚ !!!

Ρε Soki και τότε πώς η NVIDIA κράτησε τόσους μήνες, με χειρότερο σύστημα ψύξης? Εγώ το λέω...μπορεί να φταίει το njs, οι σκληροί, η μαύρη μου η μοίρα. Πάντως με μιά δανική ΜΧ440 που έπαιξα τώρα όλα ok (+έχει και παθητικό σύτημα ψύξης). Απο επιδόσεις όμως δεν το συζητάμε:TD: Μάλλον θα την πάω πίσω είτε για μια ίδια (κάτσε+σε μια βδομάδα τα ίδια θα λέμε) είτε αν μου την κάνουν πιστωτικό να πάρω καμια NVIDIA 5900-128MB.

Αυτη η σκόνη μου θυμίζει οταν έτρεχε απο το block του CPU πάνω στην VGA...αλλά πως γίνεται τωρα σε σένα χωρίς να έχεις νερό.... Πάντως οντως κάτι πάει λάθος, δε μπορεί τόσες κάρτες να παρουσιάζουν το ίδιο πρόβλημα.

Φιλε κοιτα την μητρικη σου καλυτερα....Και τις μνημες σου...

Εγω πριν μια βδομαδα ειδα τρελα αρτιφακτσ και πηγα να στειλω την 9800προ για αλλαγη αλλα ενας φιλος προτυνε να τσεκαρω την μητρικη με αλλη καρτα....

Ετσι κατεληξα με μια π4π800 με καμενο AGP και μια 9800προ σε αριστη κατασταση...

Επισης κοιτα τις μνημες σου..

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις το συστημα default...

An εκει δεν εχει προβλημα δεν εχεις hardware problem.Αν εχει προβλημα τσεκαρε την μητρικη με αλλα καρτα και την 9800 σε αλλο pc.....

Kαλα τοσες VGA και δεν σου περασε στο μυαλο το καμενο AGP .slot.....

Μου φαίνεται πως κάτι πάει στραβά με το AGP της μητρικής σου. Οι ΑΤΙ είναι πιο ευαίσθητες στη συχνότητα και τα βολτ του AGP από τις nvidia. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως η μητρική μπορεί να είναι και εντάξει, τόσες κάρτες έκαψε...

Μα τι μ@λ@κ@ που είμαι? Δοκίμασα την κάρτα σε η/υ φίλου + όλα μια χαρά χαρούλες?!?!:blink: Και τώρα? Να πάρω mobo? Με τις NVIDIA όμως δεν εμφανίζει τίποτα. Και πώς είναι καμένο δηλ. το AGP? Μήπως θέλει κανένα συγκεκριμένο voltage άλλο του 1.5?:blink: Καλλά έλεγε ο billpeppas για το njs. Τα παίρνω πίσω για την ΑΤΙ και αρχίζω τα μπινελίκια για την chaintech (πολλές κατάρες ρε παιδί μου αλλά καμία λύση). Τέλος πάντων σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας.

To hardware ειναι πολλές φορές μυστήριο. Ο συνδυασμός που έχεις μπορεί να κάνει το πρόβλημα. Μπορει να μη φταίει τίποτα, αλλά ολα μαζί να μην παίζουν σωστά. Εμενα είχε τύχει 9800pro + OCZ να μήν παίζουν μαζί καλά, ενω μόνα τους παίζανε άριστα. Αφου η VGA είναι ΟΚ, άλλαξε μητρική.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.