kreach Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2011 Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες σας από την χρήση Windows 7 από κάποια σύγχρονη έκδοση του macbook pro. Με ενδιαφέρει καθώς μου ζητήθηκε η συμβουλή μου από έναν μελλοντικό mac user Εννοείται πως δεν έχει στο μυαλό του να αγοράσει mac για να... τρέχει windows 7 - απλά τόσο μέχρι να τα συνηθίσει όσο και για μεμονωμένες περιπτώσεις τον ενδιαφέρει να μην υπάρχουν προβλήματα. Παιδιά, αν έχετε καμιά κακή εμπειρία να μου πείτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάρτιος 20, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2011 Κατά την φτωχή μου άποψη και εφ' όσον το "Εννοείται πως δεν έχει στο μυαλό του να αγοράσει mac για να... τρέχει windows 7 -" είναι ειλικρινές, μέσω VM θα παίξει νερό και αυτές τις "λίγες" φορές που θ' ανατρέξει σε os 7, θα του κάνει γάντι την δουλειά χωρίς να κάνει reboot κάθε τρεις και λίγο. Ακόμα κι αν βαριέται κάθε τρεις και λίγο να τρέχει cmd απο sleopard για NTFS r/w (θες το ID του κάθε δίσκου), θ' ανοίγει το VM.... σε 1 λεπτό θα έχει κάνει το copy paste του.Αλήθεια.... "Το παλικάρι...."???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gi0 Μάρτιος 21, 2011 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 και αυτές τις "λίγες" φορές που θ' ανατρέξει σε os 7, θα του κάνει γάντι την δουλειά χωρίς να κάνει reboot κάθε τρεις και λίγο.To αυτο.Μνημη να χει ελευθερη και δεν θα νιωθει πως ειναι σε vm.Ακόμα κι αν βαριέται κάθε τρεις και λίγο να τρέχει cmd απο sleopard για NTFS r/w (θες το ID του κάθε δίσκου), θ' ανοίγει το VM.... σε 1 λεπτό θα έχει κάνει το copy paste του.Εναλλακτικος τροπος το paragon ntfs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάρτιος 21, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Kαταρχάς, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Ναι όσο για το "Το παλικάρι" ... βιασύνη μου, έκανα delete μια φράση αλλά έκανα μισή δουλειά Βασικά, το "παλικάρι" ( ) δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις (πχ περί vm, τι εστί file system κτλ) -είναι από τους ανθρώπους που τον ενδιαφέρει μονάχα να "κάνει τη δουλειά του". Σχετικά με τη λύση vm, έχετε κατά νου το vmware fusion? Αυτό φαίνεται εύκολο στη χρήση (την εγκατάσταση την αναλαμβάνω εγώ). Bέβαια, σκεφτόμουν το bootcamp για πιο εύκολο στην εγκατάσταση/χρήση - αλλά αν μπορώ να του σετάρω το vm και δεν χρειάζεται να κάνει "άλλα κόλπα" για την χρήση, τότε γιατί όχι? Τώρα σχετικά με την χρήση windows 7 λογικά το πρώτο μήνα θα τρέχει κυρίως τα win7 και απλά θα "πειραματίζεται" με την λεοπάρδαλη - μέχρις ότου (μου είπε) νιώσει πως το "κατέχει πλήρως" και μετά τα win για εξαιρετικές περιπτώσεις. Τέλος, να πω πως δημιούργησα το θρεντ και για "μένα" καθώς σκέφτομαι μελλοντικά να περάσω κι εγώ στα λημέρια της λεοπάρδαλης - αλλά εγώ έρχομαι τώρα σε δεύτερη μοίρα, προτεραιότητα έχει άλλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gi0 Μάρτιος 21, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Σχετικά με τη λύση vm, έχετε κατά νου το vmware fusion? Αυτό φαίνεται εύκολο στη χρήση (την εγκατάσταση την αναλαμβάνω εγώ). Bέβαια, σκεφτόμουν το bootcamp για πιο εύκολο στην εγκατάσταση/χρήση - αλλά αν μπορώ να του σετάρω το vm και δεν χρειάζεται να κάνει "άλλα κόλπα" για την χρήση, τότε γιατί όχι? Yeap.Υπαρχει και το parallels, με παρομοια αποτελεσματα απ οσο διαβαζω. Δεν το δοκιμασα μια και το fusion ηταν το πρωτο που εγκατεστησα, δεν εχω κανενα παραπονο απο αυτο, οποτε και δεν μ απασχολησε το parallels. Υποθετω πως ο mac του εχει διαθεσιμα 4gb ram. Δωσε 2 στη vm (ή και 2.5~3 αν θα απασχολει μονο αυτη οπως λες), μαθε του να τη βαζει σε fullscreen και δεν θα χει προβλημα. Οταν το πηρα (πρεπει να χω κανενα μηνα, νεος και γω) ειχα το ιδιο διλλημα και ξεκινησα με τo fusion για να δω αν με καλυπτει.Visual studio 2010, packet tracer, office (μεχρι να συνηθισω του mac) με 2 gb στη vm και αποφασισα να το κρατησω ετσι. Disclaimer:Δεν εχω περασει απο bootcamp μερια οπως καταλαβες, οποτε μην παρεις το παραπανω σαν συγκριση μεταξυ vm-bootcamp. Τώρα σχετικά με την χρήση windows 7 λογικά το πρώτο μήνα θα τρέχει κυρίως τα win7 και απλά θα "πειραματίζεται" με την λεοπάρδαλη - μέχρις ότου (μου είπε) νιώσει πως το "κατέχει πλήρως" και μετά τα win για εξαιρετικές περιπτώσεις. Μηνας ειναι πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα κατα τη γνωμη μου. Μου πηρε ~2 μερες να το φερω στα μετρα μου (εχω μια εμπειρια σε pc), οποτε υποθετω πως αν το ψαξει λιγο και ασχοληθει, σε καμια βδομαδα θα αρχισει να βγαινει απο τη vm στη 2η-3η βδομαδα θα αρχισει να την ξεχναει. Αν δεν τον "κραταει" και κατι στα windows (πχ visual studio), ισως και νωριτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Μάρτιος 21, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2011 Parallels... δεν το είχα jξανα ακούσει! Ρίχνοντας μια ματιά στην ιστοσελίδα, βλέπω έχουν ίδιες τιμές με το vm fusion οπότε υποθέτω πως πάνω κάτω για την ίδια ποιότητα μιλάμε. Nαι, θα μου πεις, το bootcamp είναι για τους πολλούς Προσωπικά κι εγώ θα ήθελα λίγες μέρες, αλλά το παλικάρι μου είπε πως προτού αρχίσει να εργάζεται στη λεοπάρδαλη και στην ουσία να βασίζεται σε αυτά θέλει να "παίξει" πολύ μέχρι να νοιώσει απόλυτα σίγουρος πως δεν θα κάνει καμιά βλακεία και να τρέχει μετά (δεν μαθαίνουν όλοι το ίδιο εύκολα, εμείς εδώ προσαρμοζόμαστε πολύ πιο εύκολα - ορισμένοι που έχουν αλλάξει και 4-5 λειτουργικά [2 της M$ και 2-3 open source] δεν θα έχουν πρόβλημα!) Thanks again! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLLEFTERIS Μάρτιος 30, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2011 Αν εχει απαιτησεις σε αυτα που θελει να κανει καλο ειναι να δουλεψει αποκλειστικα με bootcamp και οχι με parallel εκτος και αν εχει βαρβατο μηχανημα με i επεξεργαστη και κανα 8αρι gb μνημη.Παντως το parallel ειναι πολυ καλο το εχω βαλει στο Macbook pro i5 που εχω αλλα με bootcamp δεν καταφερα να βαλω τα Windows χωρις bootcamp.Εκει που μου λεει να κανω install parallel tools κατι μου ζηταει να αποθηκευσω καπου και δεν εχω καταλαβει Χριστο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertstheory Απρίλιος 6, 2011 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2011 για εγκατασταση windows ο καλυτερος τροπος ειναι το bootcamp δλδ τα windows να ειναι σε αλλο partition.οποιος θελει μπορει κατοπιν να τρεχει vmware η parrallels και με αυτο να ''σηκωνει'' το partition bootcamp μεσα στο mac osετσι στη περιπτωση που τα windows για καποιο λογο ''κολλησουν'':shout: με ενα δισκακι 7 κανεις επιδιορθωση το partition kai ola good.στη περιπτωση μονο vm τα windows στηνονται σε φακελο μεσα στο mac partition και απαξ και παθουν κατι πας για πληρη επανεγκατασταση.Ασε που αν στη βαρεσει και θες να τρεξεις κατι απαιτητικο σε windows μπορεις να το ξεκινησεις και μονο του.(λεφτερη αν εχεισ θεμα με parallels κατεβασε τα τελευταια update εγκαταστασης toy paralels πριν το τρεξεις, ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Starback1416003205 Απρίλιος 16, 2011 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2011 Έτρεχα πέρυσι Windows 7 σε ένα MacBook Pro 13". Και σε bootcamp αλλά και με Parallels. Με Parallels δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν μπορούσα να παίρνω backup με το Time Machine και στο bootcamp δεν είχα την άνεση του OSX (gestures, instant sleep/wake, βασικό περιβάλλον). Πάντως αν δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις νομίζω το Parallels είναι μια καλή λύση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.