Jump to content

Μοναστηριακος βιος

Hydra

Recommended Posts

Θα βαλω και φωτο στο fb!

Παιδες,διαβαστε την πρωτη σειρα στο αρχικο μου ποστ,γιατι το βλεπω να ξεφευγει... ;)

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

το κόβω μετά μηνύματα του στυλ, "ρε μάγκες! μου μίλησε ο θεός.. τι να κάνω?"

η "σπανια φωτογραφία μεσσίου τιμή ευκαιρίας 1000E" XD

Ρε Χυτρα, κανενα παππου - γιαγγια σε κανενα χωριο δεν εχεις; Κανενας φιλος σου; Πανε ενα μηνα στην επαρχια - σε χωριο, κατα προτίμηση κατω απο 100-200 ατομα και θα βρεις την ησυχία σου. Θα αναπνευσεις καθαρο αερα, θα κανεις καμια δουλιτσα στην φυση, γενικα θα ριξεις ρυθμους. Και που ξερεις μπορει να την δεις αλλιως και να το κανεις μονιμο ;)

Εγω μετα απο 10 χρονια στην Αθηνα, γυρισα Καρδιτσα γιατι το αγχος και η τρελα δεν αντέχονταν. Και εχω πολυ καλυτερη ποιοτητα ζωης :) Και με βλεπω σο εγγυς μελλον σε χωριο να ειμαι ακομα καλυτερα

Εχω ,εχω...

θα το κανω και αυτο και αμεσα,γιατι μου την εχει βαρεσει.Αν περασω και στο Ιστορικο Αρχαιολογικο Βολου,που ειναι 2η επιλογη μου,θα μεινω μονιμα στο χωριο,που ειναι κοντα.

Απο κει και περα,απλως το σκεφτηκα σαν μια αλλη εναλλακτικη,πιο πολυ για να ξεφυγω και απο τον κοσμο και να ανοιξει το ματι μου.

Το χωριο εξαλλου το χω ζησει αρκετα,δεν μπορω να πω.

Αυτο που θα κανω,ειναι να το αφησω για πιο μετα...

αλλα σαν εμπειρια θα θελα να το ζησω και αυτο.

μην πας από το ένα άκρο στον άλλο άμεσα.....θα χάσεις τη μπάλα με τις αλλαγές και μπορεί να τρομάξεις.

μακάρι να περάσεις Αρχαιολογικό Βόλου και να μείνεις στο χωριό που είναι κοντά. Δες πρώτα αυτό και μετά μιλάς για μοναστήρι έστω και ως επισκέπτης.

Βρέ σύ Hydra να σε ρωτήσω δύο πραγματάκια που μου έκαναν εντύπωση:

1) Τί έχεις μπουχτίσει τόσο που χρειάζεσαι αλλαγή? Είσαι μόνο 18 ετών, και τώρα δέν θα έπρεπε να χορταίνεις τον κόσμο σ' αυτή την ηλικία! Να ήμουν 18 και 'γω πάλι....αυτό σου λέω μόνο!

2) Γιατί προσανατολίζεσαι σε μοναστήρι? Νοιώθεις κάποια ''κλίση'' σε αυτό, γενικά σου αρέσει η ιδέα της εκκλησίας? Δέν είναι κακό να σου αρέσει και να το ακολουθήσεις, αλλά να κατασταλάξεις ότι αυτό σου αρέσει και όχι σε διέξοδο επειδή ''στην έχει βαρέσει γενικά''.

Το τελευταίο το τονίζω ιδιαίτερα γιατί αναφέρεσαι σε έναν μήνα εγκλεισμού, πολύ μεγάλο διαστημα για πειραματισμό και αρκετό για προσηλυτισμό!

το ΑΓ ΟΡ δεν θα στο πρωτινά παντός έχω ακουση ιστορία από γνωστό μου πήγε ένας σιγκενισ του κι, πήγε άνδρας και γύρισε πεταλουδίτσα τον κάναν οι στερημένοι παπάδες...τον έπιασαν σε ένα δρομάκι ξαφνικά 5 παπάδες κ τον με τι σειρά.... δεν κάνω πλακά αληθινά λέω

Χωρίς να ξέρω και πολλά για τον φίλο σας, θα ριψοκινδυνέψω να πω ότι μάλλον το κούναγε το μαντήλι από πριν κι έψαχνε την αφορμή και το μέρος. Δεν γίνεσαι πεταλουδίτσα από βιασμό, γίνεσαι θύμα βιασμού. Αν το γυρίσεις σε πεταλουδίτσα είναι γιατί σου αρέσει. Με αυτά τα δεδομένα και σε μια σπηλιά να κλειστείς με ένα μπουκάλι, πάλι πεταλουδίτσα θα γίνεις :)

1) Τί έχεις μπουχτίσει τόσο που χρειάζεσαι αλλαγή? Είσαι μόνο 18 ετών, και τώρα δέν θα έπρεπε να χορταίνεις τον κόσμο σ' αυτή την ηλικία! Να ήμουν 18 και 'γω πάλι....αυτό σου λέω μόνο!

1 μηνας δεν ειναι μεγαλο μειον.Εχω χρονια ακομα....

Το οτι εχω μπουχτισει μη σου φαινεται παραξενο.Αρκετοι νεοι ειναι ηδη μπουχτισμενοι...

Μου τυχαν και αλλα πραγματα φετος.Πολυ δυσκολη χρονια.

Θα το σκεφτω καλα για το μελλον....μαλλον δεν ειναι ακομα η ωρα.

Χύτρα αγόρι μου η ζωή είναι εκεί μπροστά σου και αν θες αλλαγές και πρωτοτυπίες, είναι στο χέρι σου να τις πετύχεις.

Το να πας να μονάσεις, έστω και για λίγο, δεν είναι απλή απόφαση και δεν μπορείς να το κάνεις "έτσι για το γαμώτο/για την πλάκα/για την εμπειρία".

Θεωρώ παράλογο να μη βρίσκεις άλλο ενδιαφέρον στα 18 σου χρόνια.

Κανονικά θα έπρεπε να είσαι στην καλύτερη φάση της ζωής σου.

Φυσικά, έχεις κάθε δικαίωμα να προχωρήσεις και να κάνεις ό,τι προτιμάς.

Σκέψου λογικά όμως :)

Δεν ξερεις ομως και δεν μπορεις να ξερεις πως αντιλαμβανεται ο καθενας αυτα που συμβαινουν γυρο του.

Επισης δεν ξερεις ποσο υπηρεαζουν τον καθενα αυτα που συμβαινουν.

Να δω τον Χυτρα να πουλαει εισιτηρια για prodigy στους μοναχους και τι στον κοσμο

:hehe:

Χαχαχα οφειλω να ομολογησω αυτο ηταν πετυχημενο σαν εικονα. :p

Μπορει να ιδρυσω και τους νεους παπαροκαδες. !!!

πήγαινε ένα μήνα κάμπινγκ στο Άη Στράτη...

Δεν βλέπεις άνθρωπο, κινητό δεν πιάνει κλπ

Θεωρείς ότι είναι εύκολος ένας μήνας μοναστηριακής ζωής...? Οκ ξανασκέψου το όχι μία αλλά 10

Ρε μπας και νομίζεις ότι είναι σαν τις ταινίες με τους θιβετιανούς μοναχούς που μπαίνεις παιδάκι και βγαίνεις ninja να σώσεις την ανθρωπότητα;

Κατά την γνώμη μου για αρχή πήγαινε καμιά εβδομάδα στο Άγιο Όρος, αλλά με παρέα. Μπορείς να περπατήσεις στην φύση, να γυρίσεις και να δεις διαφορετικά μοναστήρια και να αποτοξινωθείς από την καθημερινότητα. Πηγαίνω στο Α.Ο. τα τελευταία 4 χρόνια περίπου 1-2 φορές τον χρόνο για την ''διαφορετική'' πιο απλή ζωή, αλλά και την ''κάθαρση'' από τα βάρη. Για ένα μήνα δεν γίνεσαι μοναχός, παραμένεις ως επισκέπτης. Μην πας μόνος και πίστεψε με 1 εβδομάδα αρκεί. Εάν είσαι μικρός να ξέρεις ότι ο μοναχισμός δεν είναι η μόνη λύση και την διέξοδο από τα προβλήματα την βρίσκει ο καθένας μας μέσα του και μόνος του, ο τρόπος διαφέρει.

Πείτε μου λίγο όσοι ξέρετε από Άγιο Όρος.

Επιτρέπεται ελεύθερο κάμπινγκ; Άμα στήσω αντίσκηνο στη φύση δηλαδή παίζει να με κυνηγήσει κανένας;

Τι γίνεται άμα θέλεις να μείνεις παραπάνω από τις 4-5 επιτρεπτές μέρες; Σε πετάνε με το ζόρι έξω; Σε αφήνουν να μπεις στα μοναστήρια;

Μπορείς να μένεις έξω και να πας στα μοναστήρια μόνο για φαγητό ή πρέπει υποχρεωτικά να μένεις εκεί;

Στα πολυ σοβαρα τωρα.

Σκεφτομουν να το δοκιμασω για διαστημα ενος μηνος περιπου.Πιστευω θα ηταν μια καλη ευκαιρια να ξεφυγω και να δοκιμασω εναν αλλο τροπο ζωης,λιγο διαφορετικο.

Εχω κατα νου τη μονη Αγαθωνος στην Οιτη,οπου το τοπιο ειναι υπεροχο.

Στο ιντερνετ δεν βρισω ομως τι πληροφοριες που θελω...

και σκεφτηκα να ρωτησω,γιατι εχω ακουσει οτι πολλοι το κανουν τελευταια.

Το χει κανει κανεις;Απο τι ηλικιες και μετα δεχονται;;

Υ.Γ:Οχι δεν ειμαι τρελος,ουτε εχω ψυχολογικα προβληματα :p

Αυτό το μοναστήρι που διάλεξες δεν έχει καμμία σχέση με μοναστηριακή ζωή η Αγιο Όρος

Παιδες δεν ειπα οτι θελω να γινω μοναχος.

Ενα μερος με "κελια" που να φιλοξενουν για μικρο διαστημα εννοουσα.

Απ'οσο ξερω η συγκεκριμενη μονη εχει.... :/

Η πίστη δεν ειναι αντικειμενικό θεμα, είναι υποκειμενικό . Αν πιστεύεις οτι θα βρείς πιστη και ηρεμία (ψυχική ,οχι σωματική, ειναι αγγουριον η καθημερινότητα του μοναχου, μπανιο καθε 40 μερες και βαλε ) ...Βεβαια καλό ειναι να εισαι ενήλικας οταν το κανεις..

Ο πατερας μου που πηγε εκδομή στο Α.Ο μου ειπε οτι περασε καλά, ενας φίλος που πηγαίνει καθε 2-3 χρόνια και τον φιλοξενούν περναει καλά , εγώ θα σκυλοβαριόμουν . Ασε που θα ειχα καθε τρεις και λιγο την γυναικά στα τηλέφωνα "Που εισαι?Και τι κάνεις?Με απατάς?"(σιγα μην πιστεψει οτι παω στο Α.Ο)

Και όσον αναφορά τον στρατό , μεγάλη μπουκιά φαε πολλά λόγια μην λες...γιατί άμα καταλήξεις σε κανένα φυλάκιο στην μέση του πουθενά με κανένα χοντρό και παραδόξως άθλιο μάγειρα ο οποιος παρολο που δεν μπορει να αρθρώσει λέξη σου μιλάει ολο για ποδοσφαιρικά (κομπιουτερά ανθρωπο)θα δεις ποσο θα εκτιμήσεις τον πολιτισμό και την φασαρία...

Εν κατακλείδι προτεινω και εγώ νας πας με παρέα

Επαναλαμβάνω ..........με παρέα

κανε οτι νομιζεις εσυ πραγματικα . Το θεμα ειναι σαν τις ιστοριες με τον στρατο . αλλος θα σου λεει οτι παραλιγο να αυτοκτονησει και αλλος οτι τον εχει αγαπησει . ( εχω καθισει εναν++ μηνα . btw )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.