sotiris Απρίλιος 19, 2011 #41 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2011 Σε σχέση με το φυσικό αέριο συμφέρει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelis_g Απρίλιος 23, 2011 #42 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2011 Καλή φάση, αλλά από τύπο που έχει επαγγελματική σελίδα σε blog, δε θα ψώνιζα.Μα δεν σου είπε κανένας να ψωνίσεις από το blog. Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται από πολλούς ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση από τους λίγους.Μακάρι όλοι οι επαγγελματίες να είχαν έστω από ένα blog ώστε να βλέπαμε ποια ακριβός είναι η πραγματικότητα της αγοράς. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις..Στην σελίδα που έβαλα μου έκανε εντύπωση η πληροφόρηση που μου παρείχε σχετικά με το αντικείμενο και όταν θα πάω να αγοράσω κάποιο προϊόν θα έχω μια ιδέα και θα κρίνω καλύτερα αν ο πωλητής με κοροϊδεύει ψιλό γαζί ή αν μου λέει όντως την αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantelis_g Απρίλιος 23, 2011 #43 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2011 Σε σχέση με το φυσικό αέριο συμφέρει?Με το φυσικό αέριο απ'ότι έχω ακούσει η τιμή του είναι ανάλογη με την τιμή του πετρελαίου και αν θυμάμαι καλά το αέριο είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο.Η τιμή του πέλλετ είναι σταθερή εδώ και αρκετά χρόνια και όχι μόνο στην χώρα μας, που δεν υπήρχε μεγάλη ζήτηση, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.Απ'ότι ξέρω η τιμή του τόνου σε συσκευασίες των 15-25kg είναι μικρότερη από 250 ευρό.Η καθολική αναλογία πετρελαίου με πέλλετ είναι 1:2, δηλαδή για ένα τόνο πετρέλαιο χρειάζεσαι περίπου 2 τόνους πέλλετ.Άρα για 1 τόνο πετρέλαιο (950ευρό)=2 τόνοι πέλλετ (500ευρό) δηλαδή πληρώνουμε περίπου 50% λιγότερα χρήματα.. Όπως είπα πριν και αν όντως ισχύει το 20% στο αέριο και συγκρίνουμε τώρα το αέριο με το πελλετ, θα έχουμε ότι το πελλετ είναι πιο οικονομικό κατά 30% περίπου.Άρα συμφέρει και σε σχέση με το φυσικό αέριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadmos Απρίλιος 23, 2011 #44 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2011 Παντελη μπαμπας σου ο κος Ιωσηφ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.